Γιατί οι άνδρες στο TikTok μισούν τόσο το λεγόμενο #BirthdayMakeUp;
Εντός της τεράστιας και παγκόσμιας πλατφόρμας του TikTok έχει ανοίξει ένας καινούριος κύκλος συζητήσεων και σχολίων με επίκεντρο το λεγόμενο «Birthday MakeUp».
Εντός της τεράστιας και παγκόσμιας πλατφόρμας του TikTok έχει ανοίξει ένας καινούριος κύκλος συζητήσεων και σχολίων με επίκεντρο το λεγόμενο «Birthday MakeUp», εκείνο δηλαδή το μακιγιάζ με έντονα χρώματα και γκλίτερ, που προφανώς και επιλέγεις σε ιδιαίτερες περιστάσεις, για να ξεχωρίσεις και να κάνεις κάτι πιο δραματικό και fun αντί να ακολουθήσεις την πεπατημένη του «φυσικού μακιγιάζ» που επιμελώς υιοθετείς σε καθημερινή βάση.
Πολλοί λοιπόν, είναι εκείνοι οι άνδρες που τις τελευταίες ημέρες έχουν χαρακτηρίσει αυτού του είδους το μακιγιάζ από «ίου» μέχρι αιτία να νιώθει κανείς ντροπή εάν βγει μαζί σου δημοσίως. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που το ανδρικό φύλο ακολουθεί αυτή την τακτική της έντονης κριτικής για την εμφάνιση μίας γυναίκας, χωρίς κανείς απολύτως να ζητήσει την τοποθέτησή του.
Μπορεί να έχεις ακούσει κάποια στιγμή στη ζωή σου αυτά τα παρωχημένα αστειάκια που κάποιος θέλει να πάρει μία κοπέλα σε μία πισίνα το καλοκαίρι «για να ξεβάψει» ή το σχόλιο πως με ένα μαντηλάκι όλη η ομορφιά εξαφανίζεται.
Σε γενικές γραμμές, το μακιγιάζ για την ικανοποίηση του ανδρικού βλέμματος απαιτούσε μέχρι σήμερα μία ιδιαίτερη και μαεστρική ισορροπία, ώστε να υπάρχει μεν για να ικανοποιεί τις πατριαρχικές απαιτήσεις, αλλά με έναν τέτοιο τρόπο, που να μη μπορεί κανείς να το καταλάβει, μιας που το έντονο μακιγιάζ συνδεόταν ανέκαθεν με την αμαρτία, τη σεξουαλικότητα και τον δυναμισμό που δεν έπρεπε να έχει μία γυναίκα.
Σε ένα σύγχρονο κοινωνικό πλαίσιο που υπάρχουν αρσενικά παραδείγματα της τάξης του Andrew Tate, αυτές οι συζητήσεις και οι προσπάθειες επιβολής μίας συγκεκριμένης εικόνας στις γυναίκες, το μόνο που καταφέρνει είναι να διαιωνίζει τα τοξικά στερεότυπα γύρω από το φύλο, προσπαθώντας να ελέγξει τον χώρο και τη δύναμη που μπορεί να «κερδίσει» μία γυναίκα εντός της πατριαρχίας.
Για να βάλουμε και την επιστήμη μέσα στο παιχνίδι, σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια Charlotte Fox Weber, το έντονο μακιγιάζ παρουσιάζει μία εικόνα μη αυθεντικότητας, κάτι εξαιρετικά οξύμωρο, αφού το «no makeup makeup» που τόσο υποστηρίζουν οι άνδρες είναι το εξαιρετικότερο παράδειγμα μίας απόλυτα «φτιαχτής» εικόνας αυθεντικότητας που μάντεψε, δεν είναι φυσική και αυθεντική.
«Αυτό που θεωρούμε αυθεντικό μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένα εξαιρετικό σύνολο επιμέλειας και η επιτομή της εφαρμογής μακιγιάζ», αναφέρει, ενώ όλη η συζήτηση γύρω από το birthday makeup είναι μία απίστευτη παρουσίαση των μπερδεμένων μηνυμάτων της πολιτισμικής συνθήκης, που ζητά από τη γυναίκα να φορά μακιγιάζ, συνδέει τα θετικά σχόλια με αυτό, αλλά ταυτόχρονα το κατακρίνει όταν γίνεται μέσο προσωπικής έκφρασης εκτός κανόνων.
«Οι άνδρες είναι εκείνοι που πρακτικά φοράνε περισσότερο μακιγιάζ, βάζοντας μία μάσκα μπροστά από τα πραγματικά τους συναισθήματα και παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους σαν κλισέ χαρακτήρες. Νομίζω ότι το να μιλάνε περισσότερο και ανοιχτά οι άνδρες είναι εξαιρετικό, όμως το να μειώνεις την άλλη πλευρά λόγω εμφάνισης δεν πρόκειται να βοηθήσει να καθιερώσουμε μία πιο υγιή δυναμική φύλων. Όλο αυτό είναι ανεπάρκεια που προβάλλεται και πυροδοτείται».
I rest my case!
@_markusking It’s not all of y’all! 😭 only a select few. So don’t hurt me.. LINKS IN BIO!!!!! #markusking #markuskingclips #birthdaymakeup #pov #povvideos #funny #lol #kaicenat #brucedropemoff #deo #yrg #yourrage #amp #rdc #kaimafia #adinross ♬ original sound – Markus king
@thatsisaac_ 🤡😱 #viral #spedup #car #gf #clown #makeup #birthdaymakeup #fyp #trend #scared ♬ original sound – ky
Με πληροφορίες από nylon.com
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News