8 σημάδια πως προσπαθείς για μία σχέση που δεν έχει μέλλον

Κακά τα ψέματα, τις περισσότερες φορές ξέρουμε. Ξέρουμε όταν είμαστε σε μία σωστή σχέση, σε μία σύνδεση που μας προσφέρει όσα θα θέλαμε.

sxesi Φωτογραφία από Darina Belonogova (pexels.com)

Κακά τα ψέματα, τις περισσότερες φορές ξέρουμε. Ξέρουμε όταν είμαστε σε μία σωστή σχέση, σε μία σύνδεση που μας προσφέρει όσα θα θέλαμε, εκεί όπου μπορούμε να είμαστε απλά ο εαυτός μας, να νιώθουμε ασφαλείς και ευτυχισμένες.

Όταν μπαίνουν δεύτερες σκέψεις μέσα στο παιχνίδι, και πάλι γνωρίζουμε τι μπορεί να σημαίνουν, ενίοτε όμως παρασυρόμαστε και εθελοτυφλούμε, με αποτέλεσμα να «πιέζουμε» για μία σχέση που δεν έχει μέλλον και δεν «κουμπώνει» πάνω μας, εξαντλώντας κάθε περιθώριο, για να μπορέσει να λειτουργήσει το συγκεκριμένο «μαζί».

Κατά πάσα πιθανότητα, οι περισσότερες από εμάς έχουμε μείνει να προσπαθούμε μέσα σε μία σχέση, αγνοώντας το ένστικτό μας ή φοβούμενες πως δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιος άλλος μετά από αυτή τη σχέση.

Και όταν μία τέτοια συνθήκη διαλύεται, δε σημαίνει απαραίτητα πως είναι κάποιου το σφάλμα. Απλά μερικές σχέσεις δε γίνεται αντικειμενικά να λειτουργήσουν.

sxesi

Φωτογραφία από Maycon Marmo (pexels.com)

Αυτά τα 8 σημάδια πως προσπαθείς για μία σχέση που δεν είναι η σωστή για σένα:

1. Θέλεις τη σχέση περισσότερο από ό,τι θες τον άλλον

Εάν για πολύ καιρό ήλπιζες σε μία σχέση, εάν ένιωθες την πίεση (κοινωνική ή μέσα σου) να είσαι με κάποιον ή εάν απλά είχες κουραστεί να είσαι μόνη σου, είναι μεγάλες οι πιθανότητες να κρατάς τη συγκεκριμένη σχέση απλά και μόνο, για να έχεις έναν σύντροφο και όχι επειδή πραγματικά αγαπάς τον συγκεκριμένο σύντροφο. Ένας πολύ καλός τρόπος να το ξεκαθαρίσεις μέσα σου είναι να απαντήσεις με ειλικρίνεια στην ερώτηση εάν θα ήθελες να έχεις αυτόν τον άνθρωπο στη ζωή σου ακόμα και εάν ήταν καθαρά πλατωνικό και όχι στο πλαίσιο μίας σχέσης. Ή εάν άλλαζαν οι συνθήκες σας, π.χ. εάν εκείνος μετακόμιζε κάπου αλλού, θα κυνηγούσες να είστε μαζί ή απλά κάπως βολικές έχουν κάτσει οι συνθήκες;

2. Νιώθεις ανασφαλής

Είτε υπάρχουν αυτές οι σπίθες ανάμεσά σας είτε όχι, εάν είσαι με έναν άνθρωπο που κεντρίζει την ανασφάλειά σου, σε κάνει να υπεραναλύεις τα πάντα, να σκέφτεσαι ξανά και ξανά κάθε σου κίνηση και λέξη ή να μπαίνεις στη διαδικασία να τροποποιήσεις αυτό που είσαι, για να ταιριάξεις περισσότερο μαζί του, τότε μάλλον δεν είσαι σε μία σχέση που βασίζεται στην ειλικρίνεια και την αλήθεια σας. Ακόμα και εάν πιστεύεις πως υπάρχει χημεία ανάμεσά σας, στην ουσία η χημεία αυτή υπάρχει μεταξύ εκείνου και μίας πλασματικής δικής σου εκδοχής.

sxesi

Φωτογραφία από Pham Khoai (pexels.com)

3. Δεν επανέρχεστε εύκολα μετά από διαφωνίες και τσακωμούς

Όσο μεγάλη και εάν είναι η μεταξύ σας συμβατότητα, επειδή κανείς δεν είναι τέλειος, θα υπάρξουν εκείνες οι φορές που θα γίνουν λάθη και από τις δύο μεριές, λάθη που μπορεί να οδηγήσουν σε διαφωνίες και τσακωμούς. Εάν δεν μπορείτε εύκολα να επιστρέψετε τη σχέση σας σε μία καλή ενέργεια και να λύσετε με υγιή επικοινωνία ό,τι έχει προκύψει, τα μούτρα και οι passive aggressive συμπεριφορές δεν είναι η νόρμα, γιατί συνήθως καταλήγουν να διαμορφώνουν πικρία του ενός προς τον άλλον.

4. Είστε πιο ερωτευμένοι σε δημόσιο ή online χώρο παρά στην πραγματικότητα

Το κάθε ζευγάρι προφανώς και είναι διαφορετικό, καθώς υπάρχουν εκείνοι που νιώθουν την ελευθερία να εκφράζουν τον έρωτά τους δημόσια, είτε πρόκειται για μία καφετέρια είτε για μία ανάρτηση σε κάποιο social media προφίλ. Το σημαντικό όμως, που κάνει τη διαφορά είναι εάν τέτοιες στιγμές, με την ίδια ένταση και συχνότητα υπάρχουν και στην προσωπική, ιδιωτική σας ζωή ή εάν ξαφνικά είστε ερωτευμένοι μόνο μπροστά σε άλλους ή μόνο στους social media λογαριασμούς σας.

5. Ελπίζεις πως κάποια πράγματα πάνω του θα αλλάξουν

Είναι μία παγίδα που πολύς κόσμος πέφτει, να ελπίζει πως κάτι θα αλλάξει στον σύντροφό του, όμως αυτό δεν είναι η πραγματικότητα, γιατί από την αρχή οι άνθρωποι σου δείχνουν ποιοι είναι και πρέπει να τους πιστεύεις και να δέχεσαι την εκδοχή που έχεις ακριβώς μπροστά στα μάτια σου και όχι την εξιδανικευμένη που έχεις δημιουργήσει μέσα στο κεφάλι σου. Εάν πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται «θα ήταν τέλειος εάν…», τότε είναι σα να προσπαθείς για έναν ενθουσιασμό που δεν υπάρχει. Θα πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει σεβασμός και αποδοχή και από τους δύο συντρόφους για αυτό που είναι ο άλλος, αλλιώς κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα έρθει ο χωρισμός.

sxesi

Φωτογραφία από cottonbro studio (pexels.com)

6. Δεν τον εμπιστεύεσαι

Δε ξέρω γιατί συζητάμε αυτή την περίπτωση, δε ξέρω γιατί να είσαι με κάποιον, τον οποίο δεν εμπιστεύεσαι, όμως κατανοώ πως είναι μία πραγματικότητα, την έχω ζήσει και εγώ στο παρελθόν. Ο άνθρωπος που είναι δίπλα σου αν μη τι άλλο, ως βάση, θα πρέπει να σου δημιουργεί αυτή την αίσθηση της εμπιστοσύνης, όχι μόνο στο να μην απιστήσει, αλλά να έχεις εμπιστοσύνη σε αυτό που είναι, στις απόψεις του, στην ποιότητα του χαρακτήρα του.

7. Δεν είστε και πολύ φίλοι

Ναι, προφανώς το ερωτικό κομμάτι έχει τη δική του αξία μέσα σε μία σχέση, αλλά καλό θα ήταν να περνάτε καλά και στον υπόλοιπο χρόνο σας, να μπορείτε να συζητάτε, να γελάτε, να μοιράζεστε πράγματα, γενικά να εκτιμάτε τις στιγμές που έχετε ο ένας με τον άλλον. Εάν είναι με κάποιον να περάσεις όλο το υπόλοιπο της ζωής σου (που και αυτό είναι μία μεγάλη κουβέντα), θα πρέπει τουλάχιστον να διασκεδάζεις μαζί του σε κάθε επίπεδο, για αυτό και οι πιο επιτυχημένες σχέσεις είναι εκείνες που βασίζονται σε μία καλή και ποιοτική φιλία.

8. Δεν είστε στην ίδια σελίδα

Το λέω πάντα, το επαναλαμβάνω και στον εαυτό μου κάθε φορά που μπορεί να έχω δεύτερες σκέψεις για κάποιον: το να είστε στην ίδια σελίδα και να μπορείτε να συνεννοηθείτε για το πού πάει η κοινή σας ζωή, είναι κάτι πολύ, πολύ, πολύ βασικό. Θα πρέπει να έχετε την ίδια οπτική γωνία στο χιούμορ, στις αξίες σας, στο πώς θέλετε να ζείτε τη ζωή σας, τι θέλετε να έχετε μέσα στη σχέση. Με έναν άνθρωπο που θα είναι σωστός για σένα, δε θα χρειάζεται να πιεστείς και να κουραστείς για τίποτα από τα παραπάνω, απλά θα βγαίνουν μόνα τους, φυσικά και αβίαστα.

 

Με πληροφορίες από theeverygirl.com