Κόντρες και συγκρίσεις για το φυσικό αέριο – Αντιπαράθεση του πρώην και του νυν προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου

Κόντα για την αποτελεσματικότητα μεταξύ του Κώστα Καρπέτα και του Τάκη Παπαδόπουλου στον απόηχο των πρόσφατων ανακοινώσεων της περιφερειακής αρχής ότι εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»

φυσικό αέριο Τάκης Παπαδόπουλος - Αντώνης Καρπέτας

Στα «σόσιαλ μίντια» έχει μεταφερθεί η κόντρα για το φυσικό αέριο, την… σκυτάλη έχουν πάρει ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καρπέτας και ο νυν πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος που ανέλαβε την αναχαίτιση των πυρών του πρώτου.

Πίνακες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Τάκης Παπαδόπουλος για να δείξει την αποτελεσματικότητα της περιφερειακής αρχής

Στον απόηχο των πρόσφατων ανακοινώσεων της περιφερειακής αρχής ότι εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» η «Ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου χαμηλής και μέσης πίεσης» με 21,3 εκατ ευρώ, ο Κ. Καρπέτας σχολίασε ότι η Περιφέρεια χρειάστηκε δύο χρόνια για να υπογράψει την κατασκευή των τοπικών δικτύων φυσικού αερίου σε Αγρίνιο – Πάτρα – Πύργο, υποστηρίζοντας ότι το έργο ήταν έτοιμο, ενταγμένο.

Δεν άφησε αναπάντητη την παρατήρηση ο Τ. Παπαδόπουλος και προχώρησε σε μακροσκελή ανάρτηση παραθέτοντας τα βήματα και τις ενέργειες που χρειάστηκε να ακολουθηθούν μέχρι να δρομολογηθούν οι τελικές διαδικασίες:

– 2020: Διεκδικήσαμε και πετύχαμε τον διπλασιασμό των οικιακών συνδέσεων στην Δυτική Ελλάδα (από 4818 σε 9178). Ο διπλασιασμός πέρασε και στη επικαιροποιημένη στρατηγική της ΔΕΔΑ για την περίοδο 2020-2024 που εγκρίθηκε από την ΡΑΕ.

– 10/08/2020: Ανοίξαμε Πρόσκληση με τίτλο “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΧΑΜΗΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΠΙΕΣΗΣ” στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

?∼ 09/08/2021: Εντάξαμε το έργο «Ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου χαμηλής και μέσης πίεσης» με Κωδικό ΟΠΣ 5092241 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με συνολικό Π/Υ έργου 21.327.723,11€.

Ωστόσο ο κ. Παπαδόπουλος, γίνεται περισσότερο αιχμηρός απαντώντας στα περί ωριμότητας του έργου και σημειώνει: «Κάποιοι, ακόμα και σήμερα, χωρίς αιδώ, ισχυρίζονται ότι το έργο ήταν ενταγμένο και έτοιμο. Η Ιστορία και τα γραπτά (ιδίως αυτά) τους διαψεύδουν (και πάλι)», για να καταλήξει: «Επιτέλους, κάντε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά!»