Ο Μητσοτάκης «αριστερός» και εκσυγχρονιστής
Του ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΟΛΟΔΗΜΟΥ*
«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»!
Με αυτή την παρλαπίπα μάς τριβέλισε 47 χρόνια τα αυτιά η αριστερά από το 1974 ως τα σήμερα. Και έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το που ξεκινάει τον Μάρτη του 2020 η πανδημία και λέει: «Νόμος είναι η ζωή του εργάτη»!
Και τους αφήνει όλους σύξυλους!
Και εν τοις πράγμασι απέδειξε κατά τη διάρκεια όλης της διαχείρισης της πανδημίας μέχρι και σήμερα, ότι η ζωή του Ελληνα εργάτη -και όχι μόνο- έχει τη μεγαλύτερη αξία από τη ζωή των εργατών όλου του κόσμου! Και του το πιστώνουν αυτό χωρίς κίνητρο η ιδιοτέλεια τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι κυβερνήσεις όλου του πλανήτη!
Δισεκατομμύρια ευρώ σε ενισχύσεις σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις λόγω του γενικού lockdown πέρυσι και φέτος. Βαρ ιά μέτρα με μεγάλο πολιτικό και οικονομικό κόστος. Αλλά η ζωή πάνω απ’ όλα! Και μην ξεχνάμε πως ειδικά πέρυσι ο ιός σκότωνε αποκλειστικά σχεδόν τους υπερήλικες. Πόσο πιο βαθιά δημοκρατία και κράτος δικαίου και αλληλεγγύης όταν δαπανώνται δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ για να μη χάσει τη ζωή του ούτε ένας παππούς, ούτε μία γιαγιά!
Νόμος είναι η ζωή του εργάτη και όχι μόνο, η ζωή του συνταξιούχου, η ζωή του αγρότη, η ζωή κάθε Ελληνα και κάθε Ελληνίδας. Δεν λέω πιο αριστερό γιατί πια το αριστερό έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως απάτη, αλλά πιο ανθρωπιστικό δεν μπορεί να βρεις πουθενά, μα πουθενά.
Και ο Μητσοτάκης με την κυβέρνησή του δεν το φωνάζει ως σύνθημα, το κάνει πράξη καθημερινά σε όλη την επικράτεια:
Νόμος είναι η ζωή και η υγεία του εργάτη!
Αυτό ηχεί στα αυτιά μου κάτι σαν το εκατοστό εικοστό πρώτο άρθρο του ελληνικού συντάγματος. Κατά την άποψή μου η επόμενη μέρα μπορεί να είναι πεδίο δόξης υπέρλαμπρον διά την Ελλάδα και τους Ελληνες.
Εύχομαι να γίνουν σύντομα οι διπλές εκλογές για να κεφαλαιοποιήσει άμεσα η πατρίδα μας τα οφέλη από την ώριμη και συνάμα ανθρωποκεντρική δράση της. Να δημιουργηθεί το νωρίτερο δυνατόν η ιδανική σύνθεση ούτως ώστε όταν το γράμμα του συντάγματος το επιτρέψει να αλλάξει το σύνταγμα επί τα βελτίω. Ιδιωτικά πανεπιστήμια χθές! Σαν την περίλαμπρη δράση των γιατρών μας και όλων των υγειονομικών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, να δώσουμε τη δυνατότητα στα αστέρια της ελληνικής επιστήμης της διασποράς να έρθουν να διδάξουν με υψηλούς μισθούς στα νέα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Ελλάδας σε ευγενή άμιλλα με τα δημόσια και με δεκάδες χιλιάδες ξένους φοιτητές που θα αφήνουν στη χώρα συνάλλαγμα και θα γίνονται διά βίου πρεσβευτές της πατρίδας μας στις πέντε ηπείρους.
Ετι περαιτέρω να αναληφθούν συντονισμένες πρωτοβουλίες από την πανταχού του κόσμου ελληνική επιχειρηματική ελίτ για τη δημιουργία free zone στον Αστακό η αλλού στην πατρίδα μας, όπου θα ναυπηγούνται αντί για την Κορέα, την Ιαπωνία και την Κίνα τα καράβια των Ελλήνων εφοπλιστών. Ειδικό νομικό καθεστώς με σεβασμό στο περιβάλλον και την εργασία αλλά χωρίς τις γνωστές αγκυλώσεις. Πρώτοι ωφελημένοι θα είναι οι εκεί εργαζόμενοι. Αυτό αν επιτευχθεί τώρα που η χώρα χαίρει εκτίμησης ανά το παγκόσμιον και γιορτάζει και τα διακόσια χρόνια ανεξαρτησίας της, με τους κατάλληλους πάντα χειρισμούς με την ΕΕ ,τώρα που οι συνθήκες είναι ώριμες, δεν χρειαζόμαστε τίποτε άλλο σε οικονομική βοήθεια! Είναι το made in Greece πακέτο στήριξης από την Ελλάδα και τους Ελληνες για την Ελλάδα μας και όλους τους Ελληνες.
Το ΑΕΠ της Ελλάδος μαζί με παρεμβάσεις σε γεωργία, κτηνοτροφία και βιομηχανία μπορεί να ανέλθει στα 400 δις ευρώ το 2030. No more manicure – pedicure and coffee shops! Δεν θέλω να προσβάλω τους συμπαθέστατους κλάδους της περιποίησης νυχιών και τμήματος της εστίασης ,των οποίων απαξάπαντες είμεθα πελάτες,αλλά φρονώ πως το κάθε επάγγελμα πρέπει να αντιστοιχεί αριθμητικά, σε υγιή αναλογία με τις πραγματικές ανάγκες της αγορά.
Ελλάδα της ναυτιλίας, των ναυπηγείων, της βιομηχανίας, της υψηλής τεχνολογίας, της γεωργίας, του τουρισμού,του ακριβού και πολυτελούς τουρισμού γιατί το brand name Ελλάδα είναι από μόνο του πολυτέλεια! Να διώξουμε στο πλαίσιο των νόμων και του συντάγματος , άμεσα, αμεσότατα κάθε εμπόδιο που απαγορεύει να έχει η χώρα μας σε αυτή τη ζωή και όχι στην επόμενη, πενήντα και εκατό resorts τύπου Costa Navarino.
Και αν ζει ο Μητσοτάκης στα 250 χρόνια της επανάστασης του 1821 (η πρόοδος της επιστήμης και το οικογενειακό του DNA συμβάλλουν σε αυτό) θα καμαρώνει για κάτι που έκανε παρά γιά κάτι που δεν έκανε.
Ναι το πιστεύω πως μπορεί να γίνει έτσι. Οι Γάλλοι λένε: Pouvoir c’ est vouloir.
Ρωτήστε τον συμπατριώτη μου τον Νίκο Αλιάγα να σας το μεταφράσει!
*Ο Ανδρέας Τσολοδήμος είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός MSc King’s College London.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News