Τι αναφέρει η Μουρτζούκου στο απολογητικό της υπόμνημα- Ψυχιατρική αξιολόγηση ζητά η 25χρονη
Διαψεύδει εμπλοκή στον θάνατο του Παναγιωτάκη και ζητά ψυχιατρική αξιολόγηση.

Με ένα 35σέλιδο απολογητικό υπόμνημα, η Ειρήνη Μουρτζούκου, που έχει ομολογήσει τη δολοφονία τεσσάρων παιδιών – ανάμεσά τους και της μικρής της αδελφής – περιγράφει την ταραγμένη παιδική της ηλικία και αιτείται την κράτησή της σε ψυχιατρική δομή αντί για τις φυλακές.
Η 25χρονη, η οποία κρατείται προσωρινά στις φυλακές Κορυδαλλού, αναφέρει ότι μεγάλωσε σε ένα βαθιά κακοποιητικό οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο – όπως ισχυρίζεται – σημάδεψε τη μετέπειτα ψυχική της κατάσταση. Περιγράφει επεισόδια ασάφειας και «θολούρας» στις στιγμές των εγκλημάτων, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε επίγνωση των πράξεών της εκείνη τη στιγμή.
Δείτε ακόμα: Πάτρα: Ποιος και γιατί χαρακτήρισε «οσκαρική ηθοποιό» την Μουρτζούκου
«Δεν καταλάβαινα ότι πέθανε»
Ενδεικτική είναι η περιγραφή του θανάτου της μικρής της αδελφής το 2014, όταν η ίδια ήταν μόλις 14 ετών: «Θυμάμαι ότι πήγα στο δωμάτιό της. Αυτή ήταν στο πάτωμα και εγώ από πάνω της. Δεν κατάλαβα ότι πέθανε… Θόλωνα. Δεν μπορώ να εξηγήσω τι ένιωθα, αλλά ήταν σαν να μην σκεφτόμουν τίποτα.»
Παρόμοια αφήγηση δίνει και για τις υπόλοιπες δολοφονίες, δηλώνοντας ότι δεν θυμάται με ποιον τρόπο προκάλεσε τη διακοπή της αναπνοής των παιδιών, ούτε καν μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων όπου σημειώθηκε ένα από τα περιστατικά. «Ήμασταν στο νοσοκομείο και δεν ήμασταν καν μόνοι μας… Δεν ξέρω πώς το έκανα. Είναι λες και δεν λειτουργούσε το μυαλό μου για μερικά δευτερόλεπτα.»
Διαψεύδει εμπλοκή στον θάνατο Παναγιωτάκη
Αναφορικά με τον θάνατο του βρέφους Παναγιωτάκη το καλοκαίρι του 2024, αρνείται κάθε εμπλοκή, υποστηρίζοντας πως το περιστατικό δεν «ταιριάζει στο μοτίβο» των προηγούμενων εγκλημάτων της – τα οποία αφορούσαν κορίτσια. Αφήνει μάλιστα αιχμές για την ύπαρξη τρίτου προσώπου: «Έχει εμπλακεί και άλλο άτομο, το οποίο δεν θα κατονομάσω δημόσια. Θα το αποκαλύψω μόνο στις Αρχές, καθώς δέχομαι απειλές για τη ζωή μου.»
Αντίθετα, ο συνήγορος της μητέρας του Παναγιωτάκη, Τάσος Ντούγκας, μιλά για «μπλόφα»: «Δεν υπάρχουν αποδείξεις. Για εμένα δεν υφίσταται καμία ευθύνη της εντολέως μου.»
Αναμένονται πορίσματα
Οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα, με έμφαση στα ακριβή αίτια θανάτου του μικρού Παναγιωτάκη. Τα πορίσματα της ιατροδικαστικής και αστυνομικής διερεύνησης αναμένεται να ρίξουν φως στην πιο πρόσφατη και αμφιλεγόμενη πτυχή της σοκαριστικής αυτής υπόθεσης.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News