Πάτρα: Εκδήλωση την Τετάρτη της Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης

Εκδήλωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης Πάτρας την Τετάρτη στην Αγορά Αργύρη

Πάτρα

Εκδήλωση διορανώνει η Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης Πάτρας την Τετάρτη 23/3, στις 6 μ.μ. στην Αγορά Αργύρη ( Αγίου Ανδρέου 12).

Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι οι Κ. Λαπαβίτσας και Χ. Τουλιάτος.

Οπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση: «Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα πρωτότυπη στιγμή μέσα στην ιστορία. Η παγκόσμια έξαρση της πανδημίας και η αντιλαϊκή διαχείρισή της, οι αυξήσεις των τιμών σε βασικά είδη διαβίωσης που δεν συνοδεύονται από αντίστοιχες αυξήσεις στο εισόδημα των χαμηλών και μεσαίων τάξεων, οι αντεργατικές πολιτικές, η προσπάθεια διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και των δημόσιων παροχών / υποδομών, η ενεργειακή φτώχεια, η συρρίκνωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η ακραία καταστολή της νεολαίας και όποιου/ας αγωνίζεται, η κλιματική αλλαγή και τα αποτελέσματά της, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι πολεμικές συγκρούσεις, αυξάνουν τις ανισότητες στην χώρα μας αλλά και διεθνώς και οδηγούν σε μεγαλύτερη συσσώρευση του κοινωνικού πλούτου στα χέρια των λίγων και μεγαλύτερη λιτότητα στην καθημερινότητα των πολλών».

Και προσθέτει: «Η δημιουργία της Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης είναι μια προσπάθεια συμβολής στην ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος και της ριζοσπαστικής αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Μια προσπάθεια να ξαναπιάσουμε το νήμα του ενωτικού οργανωμένου πολιτικού διαλόγου και την κοινής δράσης ως αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ενωτική πολιτική παρέμβαση, για μια νέα μετωπική απόπειρα της ριζοσπαστικής αντικαπιταλιστικής Αριστεράς».