Έρευνες της βελγικής εισαγγελίας στην Ελλάδα για την Εύα Καϊλή: Στο στόχαστρο και συγγενικά της πρόσωπα

Που στοχεύουν οι έρευνες.

kaili

Η αρμόδια ανακριτική αρχή που είναι επιφορτισμένη με την έρευνα της υπόθεσης Qatar Gate οδήγησε σε έξι έρευνες σε σπίτια και γραφεία στην Ελλάδα αυτήν την εβδομάδα, με στόχο «συγγενικά πρόσωπα» της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Πρόκειται για τις πρώτες έρευνες των ανακριτικών αρχών σε ελληνικό έδαφος, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση αυτή, δήλωσε ο Έρικ Φαν Ντάισε, εκπρόσωπος της βελγικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Οι έρευνες είχαν στόχο ιδιωτικές κατοικίες και κεντρικά γραφεία εταιρείας και οι ερευνητές πραγματοποίησαν αρκετές κατασχέσεις «για λόγους ανάλυσης», πρόσθεσε ο Φαν Ντάισε, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αυτή την εβδομάδα η Βελγίδα δικαστίνα Ορελί Ντεζαϊφ, η οποία ανέλαβε στα μέσα Ιουνίου την υπόθεση που ερευνούσε μέχρι τότε ο Μισέλ Κλεζ, ταξίδεψε στην Αθήνα συνοδευόμενη από έναν δικαστή της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

 

Καϊλή: «Μού λείπει πολύ η Ελλάδα, θέλω να αθωωθώ για να έρθω»

Μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η Εύα Καϊλή, σε νέα της δήλωση, επαναλαμβάνει την επιθυμία της να έρθει στην Ελλάδα.

«Μου λείπει πάρα πολύ η πατρίδα μου, θέλω να έρθω όσο πιο γρήγορα γίνεται αλλά θέλω πρώτα να έχω αποτινάξει το στίγμα της κατηγορίας που αντιμετωπίζω, είτε με αθωωτική απόφαση της δικαιοσύνης, είτε αν αυτή αργεί, με τη δημόσια ανάδειξη των στοιχείων που γκρεμίζουν το κατηγορητήριο», αναφέρει η ευρωβουλευτής που κατηγορείται για το σκάνδαλο διαφθοράς με ανώτερους αξιωματούχους του Κατάρ στις Βρυξέλλες.

Η δήλωση αυτή της Καϊλή έγινε μετά την απόφαση από το Εφετείο των Βρυξελλών που ενημέρωσε την Τρίτη ότι, η ευρωβουλευτής, θα μπορεί να κινείται όπου θέλει εντός ζώνης Σένγκεν χωρίς την άδεια των βελγικών αρχών, όπως ανακοίνωσαν οι δικηγόροι της, Σβεν Μαρί, Κριστόφ Μαρσάν και Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Αυτό σημαίνει ότι είναι ελεύθερη και να επιστρέψει στην Ελλάδα.