Επέτειος στο Τρεχλό στη μνήμη των 14 νεκρών

Ιούλιο του 1943 στα Λαπατοχώρια ο βομβαρδισμός των Γερμανών ναζί κατακτητών άφησε 14 νεκρούς

Επέτειος στο Τρεχλό στη μνήμη των 14 νεκρών

Εορτάστηκε το πρωί της Κυριακής η επέτειος από το βομβαρδισμό των Γερμανών κατακτητών που άφησε 14 νεκρούς, άμαχους πατριώτες, ανάμεσά τους, γυναίκες και επτά μικρά παιδιά σε Τρεχλό, Λαπάτα και Μάνεσι.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Τρεχλό. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των οικογενειών των θυμάτων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης κ. Μπονάνος, ο Δημοτικός Σύμουλος κ. Ζυγούρας, ο Πρόεδρος της Ένωσης θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Παπαγεωργίου, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, Λαπάτας, Τρεχλού, Μανεσίου και Φλαμπούρων, η Γενική Γραμματέας του Δήμου κα Δημητρακοπούλου, ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ Λαπατοχώρια κ. Μαντάς, η Πρόεδρος του Συλλόγου Τρεχλού κα Κατσικανταή, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας κ. Τσιούσης, ο Υποδιοικητής της Π.Υ.Καλαβρύτων κ. Μιχαλόπουλος, Προέδροι Κοινοτήτων και Συλλόγων και εκπρόσωποι φορέων.

Ομιλία εκφώνησε η φοιτήτρια της Νομικής Αναστασία Φούρα, η οποία με γλαφυρό λόγο αλλά και με συγκλονιστικές αφηγήσεις μας μετέφερε στα γεγονότα του Ιουλίου του 43′ στα Λαπατοχώρια.

Επέτειος στο Τρεχλό στη μνήμη των 14 νεκρών
Το Ιερό Μνημόσυνο τέλεσε ο εφημέριος των χωριών πρωτ. Θεόδωρος Γεωργακόπουλος.