POS στις εκκλησίες: Πότε παίρνει φοροαπαλλαγή ο πιστός δωρητής!
Το πρώτο μηχάνημα μπήκε στον Ιερό Καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι

Μπόνους δίνει η Εκκλησία σε όσους δίνουν ποσά 100 ευρώ, παρέχοντάς τους φοροαπαλλαγή 40%.
Σύμφωνα με το «MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ», αν κάποιος δώσει λεφτά στην εκκλησία μέσω POS, τότε η συναλλαγή καταγράφεται αυτόματα και έρχεται σε γνώση του κράτους. Ωστόσο, δεν θεωρείται αγορά υπηρεσίας, αλλά δωρεά, με αποτέλεσμα να υπάρχει και η κατάλληλη φοροαπαλλαγή.
Προκειμένου ένας πιστός να αποκτήσει φοροαπαλλαγή 40%, θα χρειαστεί να διαθέσει ποσό 100 ευρώ ή και περισσότερο. Το όριο όμως, είναι στα 1.000 με το συγκεκριμένο POS να διαθέτει «κόφτη» στο ανώτατο όριο.
Σημειώνεται, ότι η αρχή έγινε στον Ιερό Καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, έναν ναό με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον. Όπως ανέφερε ο ιερέας, πολλοί επισκέπτες –κυρίως τουρίστες– ζητούσαν επίμονα να μπορούν να προσφέρουν χρήματα χωρίς μετρητά.
Σε πολλές χώρες, από τη Γαλλία μέχρι τη Δανία, τα POS στα παγκάρια έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια. Τώρα, η Εκκλησία της Ελλάδας μπαίνει δειλά αλλά σταθερά στην ψηφιακή εποχή, διευκολύνοντας όσους θέλουν να ανάψουν ένα κερί ή να κάνουν μια δωρεά με κάρτα.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News