Η Vogue Αυστραλίας «ψηφίζει» Ελλάδα!

Εκτενές αφιέρωμα της Vogue Aυστραλίας στα καλύτερα Ελληνικά νησιά για το 2023.

Vogue

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα δίνει η Vogue Aυστραλίας στο νέο εκτενές αφιέρωμα της που προτείνει τα καλύτερα Ελληνικά νησιά για το 2023.

«Δεν υπάρχει περιοχή στον κόσμο που να είναι πιο ευλογημένη από τους θεούς όπως η Ελλάδα», αναφέρει το δημοφιλές περιοδικό μόδας, ενώ καταλήγει πως «διεθνείς προορισμοί άλλων χωρών όπως το Αμάλφι δεν μπορούν καν να συγκριθούν με τις συγκλονιστικές παραλίες και το εύρος των εμπειριών που προσφέρουν οι Ελληνικοί προορισμοί».

Σύμφωνα με τον κατάλογο της Vogue Αυστραλίας, η Σίφνος κατέχει την κορυφή ως το τυπικό παράδειγμα αρμονικής Κυκλαδικής αρχιτεκτονικής. Το Καστελόριζο, η Σύρος, η Χίος, η Πάτμος, η Μήλος, η Φολέγανδρος, η Αμοργός, η Πάρος και η Αστυπάλαια συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται η Τήνος, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, οι Παξοί, η Κέρκυρα, η Ιθάκη, η Μύκονος, η Θάσος και η Λευκάδα. Η λίστα της Vogue με τα προτεινόμενα νησιά ολοκληρώνεται με την Υδρα, τη Νάξο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη, τη Σέριφο, τη Σύμη, την Πολύαιγο, τη Ρόδο και τη Σκόπελο.

Ως προς τη δυναμική της Αυστραλιανής αγοράς σημειώνεται πως σύμφωνα με το Βαρόμετρο Μακρινών Αγορών που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων, η Ελλάδα για το προσεχές διάστημα συμπεριλαμβάνεται στις δέκα πρώτες επιλογές διακοπών για τον διεθνή τουρισμό από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Βραζιλία, τέσσερις μακρινές αγορές που εμφανίζουν υψηλή κατά κεφαλήν τουριστική δαπάνη και μεγάλη μέση διάρκεια παραμονής. Ειδικά στις προτιμήσεις των Αυστραλών, η Ελλάδα αποτελεί τον έκτο δημοφιλέστερο προορισμό.

Εκπρόσωποι προορισμών του καταλόγου της Vogue δηλώνουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ:

«Η Πάτμος εκπέμπει μια ιδιαίτερη ενέργεια που εμπνέει καλλιτέχνες, συγγραφείς και ταξιδιώτες. Αναδεικνύουμε όλα εκείνα τα συστατικά της μοναδικότητας του νησιού της Αποκάλυψης, όπως τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και τη μαγευτική φύση. Παράλληλα όμως αναβαθμίζουμε το τουριστικό προϊόν μας όπως για παράδειγμα μέσα από τη φροντίδα και πρόβλεψη για τη ναυαγοσωστική κάλυψη στις πολυσύχναστες παραλίες μας, τα έργα υποδομής και το οδικό δίκτυο», εξηγεί ο Δήμαρχος Πάτμου Λευτέρης Πέντες.

«Η Σκόπελος έχει εξελιχθεί σε πόλο έλξης και για μακρινούς διεθνείς ταξιδιώτες. Οι πρωτότυπες μουσικές εκδρομές Mamma Mia και η μύηση στα παραδοσιακά προϊόντα και τη γαστρονομία του νησιού ενθουσιάζουν τους επισκέπτες μας από το εξωτερικό. Σκανδιναβοί, Ολλανδοί, Βρετανοί και τουρίστες από άλλες αγορές έχουν ξεκινήσει ήδη να επισκέπτονται τη Σκόπελο από τον Μάιο», πρόθεσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου, Γιάννα Ευσταθίου.

«Τα τελευταία χρόνια διευρύνουμε το κάλεσμα μας σε νέες – αναδυόμενες αγορές οι οποίες εξελίσσονται σε μεγάλους τροφοδότες του διεθνούς τουρισμού. Δεν είναι τυχαίο πως μεγάλα ΜΜΕ από Βραζιλία και Αυστραλία δείχνουν το ενδιαφέρον τους για την πεταλούδα του Αιγαίου, μέσα από τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε. Άλλωστε, οι δράσεις που υλοποιούμε και προγραμματίζουμε και που στοχεύουν ώστε τα επόμενα χρόνια να καταστεί η Αστυπάλαια αειφόρο νησί, βοηθάνε προς την κατεύθυνση αυτή», δήλωσε ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας.

«Η πληρότητα στα καταλύματα της Νάξου κατά το περασμένο τριήμερο εκτιμάται πως ανήλθε στο 80%. Παρά το υψηλό μεταφορικό και ενεργειακό κόστος της εποχής, οι υπηρεσίες που παρέχουν οι τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού είναι πολύ ποιοτικές και ταυτόχρονα ανταγωνιστικές. Ταυτοχρονα το αφήγημα μας επεκτείνεται, απευθυνόμενοι σε ταξιδιώτες από Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και άλλες αγορές», επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς.

«Η Σίφνος προσελκύει ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Η Αυστραλία είναι μια αγορά που έλκεται από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του νησιού που προβάλλουμε διεθνώς όπως η γαστρονομία, η πλούσια παράδοση, το φυσικό κάλλος, η αγγειοπλαστική και οι πολιτιστικές μας εκδηλώσεις από τις οποίες ξεχωρίζουν η αναβίωση των αρχαίων πύργων και το φεστιβάλ Κυκλαδικής γαστρονομίας Νικόλαος Τσελεμεντές», τόνισε η Δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη