Καταδίκη από ΟΗΕ για τον θάνατο υπαλλήλου του από τους Χούθι στην Υεμένη
Είχε συμβόλαιο με τον ΟΗΕ από το 2017, άφησε πίσω του σύζυγο και δύο παιδιά
![Καταδίκη από ΟΗΕ για τον θάνατο υπαλλήλου του από τους Χούθι στην Υεμένη Καταδίκη](https://pelop.gr/wp-content/uploads/2025/02/ohe-873x432.webp)
Eργαζόμενος του ΟΗΕ που κρατούνταν από αντάρτες Χούθι στην βόρεια Υεμένη, έχασε την ζωή του, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών.
Συγκεκριμένα, η διεθνής υπηρεσία του ΟΗΕ ανέφερε ότι ο άνθρωπος που πέθανε ήταν από τους 7 τοπικούς υπαλλήλους, τους οποίους κρατούσαν οι Χούθι με αυθαίρετο τρόπο από τις 23 Ιανουαρίου 2025.
Ο υπάλληλος αυτός, που είχε συμβόλαιο με τον ΟΗΕ από το 2017, άφησε πίσω του σύζυγο και δύο παιδιά, πρόσθεσε η υπηρεσία του ΟΗΕ χωρίς να διευκρινίζει τις περιστάσεις του θανάτου του.
Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε χθεςαναστολή όλων των δραστηριοτήτων του σε μια ζώνη της Υεμένης που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, λόγω των κινδύνων που διατρέχει το προσωπικό του μετά τις νέες «αυθαίρετες» συλλήψεις.
Δέκα χρόνια εμφυλίου πολέμου έχουν βυθίσει την Υεμένη σε μία από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις παγκοσμίως, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Ο ΟΗΕ είχε ανακοινώσει στα τέλη Ιανουαρίου ότι οκτώ από τους υπαλλήλους του στην Υεμένη είχαν συλληφθεί από τους αντάρτες Χούθι, που κρατούσαν ήδη δεκάδες εργαζομένους των Ηνωμένων Εθνών και πολλών ανθρωπιστικών οργανώσεων από τον Ιούνιο.
Οι Χούθι είχαν αιτιολογήσει τις συλλήψεις του Ιουνίου λόγω της ανακάλυψης «ενός αμερικανοϊσραηλινού δικτύου κατασκοπείας» που λειτουργούσε υπό την κάλυψη ανθρωπιστικών οργανώσεων, κατηγορίες που έχει απορρίψει κατηγορηματικά ο ΟΗΕ.
Διαβάστε επίσης:
Με επιθετικό καρκίνο διεγνώσθη ο Γιάννος Παπαντωνίου, η ανακοίνωση μέσω δικηγόρου
Εντοπίστηκε ο οδηγός που παρέσυρε τη σύζυγο του Κωνσταντίνου Αργυρού
Τσελέντης: Γιατί παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου
Καιρός: Έρχεται νέα «πολική κατεβασιά», με κρύο, χιόνια και βροχές ΧΑΡΤΗΣ
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News