Τέλος εποχής για το πατρινό delivery – Η πρώτη πλατφόρμα ηλεκτρονικών παραγγελιών απορροφήθηκε από την e-food

Την 1η Σεπτεμβρίου, οι χρήστες του e-food, έλαβαν ένα μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα που έλεγε: «Από 1η Σεπτεμβρίου το delivery.gr ενώνει τις δυνάμεις του με το e-food».

Τέλος Η ομάδα του delivery.gr με τον ιδρυτή Νίκο Ιωάννου κάτω δεξιά

Τέλος εποχής για την πατρινή ηλεκτρονική πλατφόρμα delivery.gr, που εισήγαγε στην Ελλάδα την μέθοδο της διαδικτυακής παραγγελίας έτοιμου φαγητού, όταν η e-food, η wolt και άλλοι κολοσσοί ούτε καν υπήρχαν στον χάρτη.

Την 1η Σεπτεμβρίου, οι χρήστες του e-food, έλαβαν ένα μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα που έλεγε: «Από 1η Σεπτεμβρίου το delivery.gr ενώνει τις δυνάμεις του με το e-food». Ηταν το τέλος μιας πορείας που είχε ξεκινήσει μερικά χρόνια πριν από διαδικασίες συγχωνεύσεων στον κλάδο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν προδιαγεγραμμένη, καθώς η delivery.gr βρέθηκε κάτω από την ίδια στέγη με την e-food, όταν η τελευταία εξαγόρασε τον όμιλο Μούχαλη τον περασμένο Οκτώβριο.

H delivery.gr ξεκίνησε από την Πάτρα το 2006 από τον Νίκο Ιωάννου, έναν νεαρό φοιτητή από την Κω που σπούδασε στο Πανεπιστήμιο και ήδη από την ηλικία των 10 ήξερε να γράφει κώδικα.

Το patrasdelivery.gr που δημιούργησε τότε και αποτέλεσε προάγγελο του delivery.gr, ήταν μία σελίδα που φιλοξενούσε σε ηλεκτρονική μορφή τους καταλόγους των εστιατορίων που έκαναν delivery στην Πάτρα.
Το 2008 πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας η πρώτη παραγγελία η οποία ήταν σε υβριδική μορφή. Ο πελάτης συμπλήρωνε την φόρμα στον υπολογιστή του και στη συνέχεια η παραγγελία μετατρέπονταν σε sms και πήγαινε στον καταστηματάρχη.

Το μοντέλο ωστόσο δεν «περπάτησε» καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις ο καταστηματάρχης δεν έβλεπε τα μηνύματα ή όταν τα έβλεπε ήταν πια αργά.

Ενα χρόνο αργότερα και καθώς είχαν γεννηθεί οι πρώτοι κλώνοι, athensdelivery.gr και thessalonikidelivery.gr, η τεχνολογία άλλαξε και πλέον ένα «ρομπότ» μετέτρεπε την ηλεκτρονική παραγγελία σε φωνή και καλούσε στο κατάστημα για να δώσει την παραγγελία.

Το 2011 δημιουργήθηκε το delivery.gr κάτω από το οποίο μετά από μερικά χρόνια ενσωματώθηκαν και τα τοπικά site.

Χρονιά σταθμός ήταν το 2019 όπου η πλειοψηφία μετοχών του delivery.gr περνάει στα χέρια του ομίλου Μούχαλη, ωστόσο η έδρα του delivery.gr παρέμεινε στην Πάτρα.

Την περίοδο εκείνη είχε παρουσία σε 40 πόλεις ενώ συνεργαζόταν με περισσότερες από 2.500 επιχειρήσεις. Η συνεργασία επετεύχθη καθώς στόχος του ιδρυτή ήταν η εταιρεία να δικαιολογεί περισσότερο το όνομα της – να είναι πιο delivery – και λιγότερο food. Κομβικό σημείο υπήρξε η συνεργασία με την AB Βασιλόπουλος για την διανομή προϊόντων της τελευταίας μέσα σε δύο ώρες.

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ

Τελικά, μέσα στην πανδημία του κορονοϊού, ο Νίκος Ιωάννου ιδρυτής της πλατφόρμας, πούλησε το ποσοστό του και αποχώρησε από την delivery.gr τον περασμένο Οκτώβριο όταν ανακοινώθηκε η εξαγορά του ομίλου Μούχαλη από την e-food.

Εδώ και λίγους μήνες είναι συνιδρυτής της strartup και του app brooqLy το οποίο φιλοδοξεί να γίνει το πρώτο out of home entertainment super app.

Προς το παρόν μία από τις δυνατότητες που παρέχει στους χρήστες του είναι να κερνάνε εξ αποστάσεως άλλα άτομα που είναι συνδεδεμένα στην πλατφόρμα του brooqLy.