Αυτά τα 4 συμπληρώματα δεν πρέπει να παίρνεις ποτέ μαζί με το μαγνήσιο
Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παίρνεις μαγνήσιο με αυτά τα 4 συμπληρώματα, σύμφωνα με μια TikToker που έχασε 44 κιλά.
α συμπληρώματα μπορούν πολλές φορές να κάνουν θαύματα για την υγεία μας συμπληρώνοντας τυχόν κενά θρεπτικών συστατικών στη διατροφή μας. Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το κλειδί για να ξεκλειδώσει τα πλήρη οφέλη τους βρίσκεται συχνά στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Ορισμένοι συνδυασμοί συμπληρωμάτων μπορεί να είναι επικίνδυνοι, ενώ άλλοι μπορεί απλώς να μειώσουν την αποτελεσματικότητα και να καταστήσουν άχρηστο το συμπλήρωμά μας.
Η Staci Hall, μια γυναίκα που έχασε με επιτυχία 44 κιλά από το βάρος της εμμηνόπαυσης, αποδίδει μέρος της επιτυχίας της στα συμπληρώματα μαγνησίου. Ωστόσο, προειδοποιεί κατά της λήψης μαγνησίου με ορισμένα συμπληρώματα, ρίχνοντας φως στις πιθανές συγκρούσεις απορρόφησης. Πάμε να δούμε 4 συμπληρώματα που συμβουλεύει η Hall να μην συνδυάζονται με μαγνήσιο, σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσίευσε πρόσφατα στο TikTok.
@stacidhall This works! 44 lbs down.❤️ #menopause #menopauseweightloss #menopausesupplements #weightlossjouney #menopausebellyfat #menooauseweightbusters #fatlossover40 #menopauseawareness #menopauserelief #menopausesupport #menopausenutrition #fitnessover40
1. Σίδηρος
Ο σίδηρος είναι ένα κρίσιμο μέταλλο για τη γενική υγεία μας. Παίζει σημαντικό ρόλο στα επίπεδα ενέργειας, το ανοσοποιητικό, τη μνήμη, τον ύπνο και πολλά άλλα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα συμπλήρωμα σιδήρου μπορεί να είναι μια υγιεινή προσθήκη στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Ωστόσο, η Hall υπογραμμίζει τη σημασία του να μην συνδυάζεται το μαγνήσιο με το σίδηρο, δηλώνοντας, «Μην παίρνετε το μαγνήσιο με τον σίδηρο. Απλώς θα πολεμούν μεταξύ τους για απορρόφηση». Ο σίδηρος και το μαγνήσιο μπορούν να ανταγωνιστούν για την απορρόφηση στο πεπτικό σύστημα, μειώνοντας ενδεχομένως την αποτελεσματικότητα και των δύο συμπληρωμάτων.
2. Ψευδάργυρος
Η δεύτερη προειδοποίηση της Hall είναι κατά του συνδυασμού μαγνησίου με ψευδάργυρο, επικαλούμενος το ίδιο θέμα ανταγωνισμού απορρόφησης. Σημειώνει συνοπτικά, «Το νούμερο δύο είναι ο ψευδάργυρος για τον ίδιο λόγο». Και τα δύο μέταλλα μπορεί να ανταγωνίζονται για την απορρόφηση, εμποδίζοντας δυνητικά την ικανότητα του σώματος να τα χρησιμοποιήσει πλήρως.
Για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη τόσο του μαγνησίου όσο και του ψευδαργύρου, η Hall συμβουλεύει να τα παίρνετε σε ξεχωριστές ώρες. Επιτρέποντας ένα buffer μεταξύ των δύο συμπληρωμάτων, ελαχιστοποιείς τον κίνδυνο παρεμβολής μεταξύ τους.
3. Ασβέστιο
Εκτός από την προειδοποίηση κατά της λήψης μαγνησίου με σίδηρο και ψευδάργυρο, η Hall αντιμετωπίζει επίσης μια κοινή παρανόηση σχετικά με το ασβέστιο και το μαγνήσιο. Αν και αυτά τα συμπληρώματα συνδυάζονται συχνά, μας λέει ότι δεν πρέπει να τα παίρνουμ μαζί. «Αυτό είναι κάπως τρελό γιατί θα το δείτε παντού – μαγνήσιο και ασβέστιο σε συνδυασμό. Τόσο συνηθισμένο. Δεν είναι καλή ιδέα. Γενικά συνιστάται να τα παίρνετε με διαφορά τουλάχιστον 2 ωρών», τονίζει.
Ενώ το μαγνήσιο και το ασβέστιο συχνά συνδυάζονται σε συμπληρώματα λόγω του συμπληρωματικού τους ρόλου στην υγεία των οστών, η ταυτόχρονη λήψη τους μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη απορρόφηση. Η σύσταση της Hall για κενό 2 ωρών επιτρέπει τη βέλτιστη απορρόφηση κάθε ορυκτού χωρίς παρεμβολές.
4. Πολυβιταμίνες
Η τέταρτη προειδοποιητική σημείωση της Hall αφορά το συνδυασμό μαγνησίου με πολυβιταμίνες, εξηγώντας: «Το νούμερο 4 είναι η πολυβιταμίνη σας, γιατί πιθανότατα θα περιέχει σίδηρο ή ψευδάργυρο μεταξύ άλλων, οπότε θα αντιμετωπίσετε το ίδιο πρόβλημα απορρόφησης».
Οι πολυβιταμίνες είναι ολοκληρωμένα συμπληρώματα που περιέχουν συχνά μια ποικιλία μετάλλων, όπως σίδηρο και ψευδάργυρο. Για να αποφύγεις τις συγκρούσεις απορρόφησης, η Hall προτείνει να διαχωρίσουμε την πρόσληψη μαγνησίου από την πολυβιταμίνη μας, επιτρέποντας σε κάθε συστατικό να απορροφάται αποτελεσματικά.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News