Επαναχρησιμοποίησε το σφουγγάρι της κουζίνας… κόβοντας μια γωνία
Ένα έξυπνο tip για το παλιό σας σφουγγάρι
Πολλοί δεν γνωρίζουμε ότι οι μικροβιολόγοι συνιστούν να αντικαθιστούμε το σφουγγάρι των πιάτων μια φορά την εβδομάδα. Το αποτέλεσμα είναι να χρησιμοποιούμε τα σφουγγάρια κουζίνας για πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε.
Γιατί πρέπει να κόβετε μια γωνία στο σφουγγάρι πιάτων:
Εάν πιστεύετε πως το να βράζετε ή να θερμαίνετε συχνά το σφουγγάρι σε φούρνο μικροκυμάτων θα το κρατήσει αρκετά καθαρό, θα ήταν καλό να μην το κάνετε. Σύμφωνα με μελέτη, μια τέτοια κίνηση μπορεί αρχικά να μειώσει περίπου το 60% των βακτηρίων, αλλά στην ουσία δεν θα αποστειρώσει το σφουγγάρι. Ακόμα δηλαδή και τα σφουγγάρια που καθαρίζονταν τακτικά με αυτόν τον τρόπο, διαπιστώθηκε ότι είχαν τόσα βακτήρια με αυτά που δεν είχαν «καθαριστεί».
Εάν δεν μπορείτε να αλλάζετε σφουγγάρι κάθε εβδομάδα, θα πρέπει να το κάνετε τουλάχιστον μία φορά το μήνα εάν πλένετε πιάτα καθημερινά.
Ωστόσο, ακόμα αν δεν χρειάζεται απαραιτήτως να πετάξετε το σφουγγάρι της κουζίνας σας, γιατί να μην δοκιμάσετε ένα έξυπνο κόλπο επαναχρησιμοποίησης;
Κόψτε μια γωνία και επαναχρησιμοποιείστε το σφουγγάρι της κουζίνας σας:
Όταν το σφουγγάρι φτάσει στο σημείο που είναι προφανώς πολύ άσχημο για να καθαρίσετε τους πάγκους και τα πιάτα σας – κόψτε μια γωνία.
Αυτή η κομμένη γωνία χρησιμεύει για να σας υπενθυμίζει πως το συγκεκριμένο σφουγγάρι είναι σφουγγάρι για καθαριότητα. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να φροντίσετε να κόψετε τη γωνία αρκετά ώστε να παρατηρήσετε ότι έχει κοπεί.
Κρατήστε το μακριά από τα καινούργια σας σφουγγάρια που είναι ακόμα καθαρά και χρησιμοποιήστε το όταν πρέπει να τρίψετε πολύ βρώμικα πράγματα όπως: τον κάδο απορριμμάτων, τις τουαλέτες ή ακόμα και τα ελαστικά σας. Κάποια στιγμή, αυτό θα είναι πραγματικά έτοιμο να πεταχτεί. Μέχρι τότε, όμως, μπορείτε να είστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι κυριολεκτικά το χρησιμοποιήσατε όσο μπορούσατε.
Πηγή: toftiaxa
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News