Ιράν: Εφοδιάστηκε με ρωσικής κατασκευής μαχητικά Sukhoi 35

Τον Νοέμβριο, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε ότι η Τεχεράνη ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την αγορά ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών.

Ιράν

Το Ιράν αγόρασε μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi-35, τα οποία είναι ρωσικής κατασκευής, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ανώτατος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης. Πρόκειται για την πρώτη φορά που Ιρανός αξιωματούχος επιβεβαιώνει την αγορά Sukhoi-35.

Ωστόσο, ο Αλί Σαντμανί, σύμφωνα με το ιρανικό μέσο ενημέρωσης Student News Network, δεν διευκρίνισε πόσα μαχητικά αγοράστηκαν και αν αυτά έχουν ήδη παραδοθεί στην Ισλαμική Δημοκρατία.

«Όποτε είναι απαραίτητο, πραγματοποιούμε στρατιωτικές αγορές για να ενισχύσουμε τις αεροπορικές, χερσαίες και ναυτικές μας δυνάμεις. Η παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού έχει επίσης επιταχυνθεί», δήλωσε ο αναπληρωτής συντονιστής του ιρανικού Κεντρικού Αρχηγείου Χατάμ ολ Ανμπίγια.

Τον Νοέμβριο, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε ότι η Τεχεράνη ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την αγορά ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, Ιράν και Ρωσία υπέγραψαν μια συνολική στρατηγική εταιρική σχέση, η οποία δεν ανέφερε μεταφορές όπλων. Εντούτοις Τεχεράνη και Μόσχα τόνισαν ότι οι δύο χώρες θα αναπτύξουν «στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία».

Η ιρανική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει μόνο μερικές δεκάδες αεροσκάφη κρούσης, συμπεριλαμβανομένων ρωσικών αεροσκαφών καθώς και παλαιών αμερικανικών μοντέλων, που αποκτήθηκαν πριν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Διαβάστε επίσης:

 

Ηράκλειο: Σοκ προκαλούν τα βασανιστήρια του τρίχρονου από τον πατριό του – Σκηνές συγκλόνισαν τους αστυνομικούς ΒΙΝΤΕΟ

«Έκανες ξαφνική ντρίμπλα στρατηγέ»: Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Μίμη Δομάζο ΒΙΝΤΕΟ

Εκλεισε η Πατρών – Πύργου, «κόλλησε» η παλαιά Εθνικη Οδός ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

FEAC Engineering: Η Πατρινή εταιρεία τεχνολογίας προστατεύει τα κρίσιμα δίκτυα θαλάσσιων υποδομών

Μαρίνα Πάτρας: «Βουλιάζει» εν αναμομή αδείας – Π.Μελάς στην «Π»: «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε ούτε βίδα…»

Εξαφάνιση στη Λάρισα: Σταμάτησε η κρατική έρευνα για τον Βασίλη, τι λέει ο Μπαλάσκας ΒΙΝΤΕΟ

Πατρινοί στην «Π» για το νόμο που απαγορεύει την προμήθεια καυσίμων σε δικυκλιστές χωρίς κράνος!

e-ΕΦΚΑ: Τελευταία προθεσμία για επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για το 2025

ΕΝΦΙΑ 2025: Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, όλες οι σημαντικές ημερομηνίες

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 27 έως 31 Ιανουαρίου