Ο Γιώργος Μιχαλόπουλος και η βουτιά από τα 12.000 πόδια! – Φωτογραφίες
Ο προπονητής κολύμβησης της ΝΕΠ, Γιώργος Μιχαλόπουλος βούτηξε από τα 12.000 πόδια! Ποια θα είναι άραγε η επόμενη… τρέλα για τον 27χρονο τεχνικό; Λέτε να τον δούμε να κάνει άλμα επί κοντώ στο Σινικό τείχος ή να επιχειρεί μακροβούτι από τους καταρράκτες του Νιαγάρα;
Πώς το έλεγε ο Κώστας Χατζής; «Οταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά…».
Για τον Γιώργο Μιχαλόπουλο, λοιπόν, τον ήρωα της σημερινής μας ιστορίας, δεν ήταν η πρώτη ελεύθερη πτώση.
Αλλο πράγμα, όμως, το να κάνεις… βουτιά από τα 80 μέτρα ύψος στον Ισθμό της Κορίνθου (bungee jumping) κι εντελώς διαφορετικό το να πηδάς – στην κυριολεξία – στο κενό από τα 12.000 πόδια (περίπου 3,5 χιλιόμετρα)!
Εσάς τι σας φαίνεται πιο δύσκολο από τα δυο; Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, θα πουν μακράν το δεύτερο, έλα, όμως, που για τον προπονητή κολύμβησης της ΝΕΠ, το πρώτο ήταν αυτό που τον τρόμαξε περισσότερο, ίσως γιατί είχε λιγότερο χρόνο στη διάθεσή του για να διαπιστώσουν οι αθσήσεις του το τι ακριβώς συμβαίνει κατά την πτώση!
«Και οι δυο ήταν φανταστικές εμπειρίες που σίγουρα θα τις κουβαλάω για όλη μου τη ζωή», δήλωσε στην «Π» ο 27χρονος προπονητής και πρόσθεσε: «Το bungee jumping μπορώ να πω ότι με τρόμαξε περισσότερο σε σχέση με την ελεύθερη πτώση, καθώς για 2΄΄ αισθάνεσαι πως βουτάς στο κενό. Αντίθετα, στην ελεύθερη πτώση έχεις μεγαλύτερη διάρκεια στο άλμα και μπορείς να συγκρατήσεις καλύτερα εικόνες και φυσικά το αίσθημα της καθόδου. Οι στιγμές, πάντως, πριν από τα δύο άλματα ήταν αυτές οι οποίες αναβάθμισαν την εμπειρία. Ειδικά στην περίπτωση που ήμουν μισοβγαλμένος από το αεροπλάνο, περιμένοντας την στιγμή της βουτιάς στο κενό, ήταν κάτι το ανεπανάληπτο. Εβλεπα όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής από την Πάχη όπου πηδήξαμε».
Ο Κορίνθιος τεχνικός, μας έδωσε και αρκετές λεπτομέρειες σε επίπεδο ασφάλειας της ελεύθερης πτώσης: «Ημουν προσδεμένος σε πάνω από 7 διαφορετικά σημεία με τον εκπαιδευτή μου και δεν ένιωσα πουθενά κανέναν απολύτως φόβο για την σωματική μου ακεραιότητα. Οταν, μάλιστα, ο εκπαιδευτής μου, με ενημέρωσε πως μαζί μου έκανε το άλμα υπ΄ αριθμόν 7568 για τον ίδιο, αμέσως ένιωσα ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια».
Ποια θα είναι η επόμενη… τρέλα για τον Γιώργο Μιχαλόπουλο; Λέτε να τον δούμε να κάνει άλμα επί κοντώ στο Σινικό τείχος ή να επιχειρεί μακροβούτι από τους καταρράκτες του Νιαγάρα;
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
Εναν ολόκληρο μήνα πριν είχε κλείσει το ραντεβού για την ελεύθερη πτώση ο Γιώργος Μιχαλόπουλος. «Ολες οι ημέρες ήταν κρατημένες και μόνο έτσι μπορούσα να το κάνω, έπρεπε να κλείσω νωρίτερα», αποκάλυψε στην «Π» ο Γιώργος Μιχαλόπουλος και παρατήρησε: «Φαίνεται πως είναι πολλοί οι “τρελοί” που θέλουν να πέσουν. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της αναμονής, παρατηρούσα ανθρώπους διαφόρων ηλικιών να προσέρχονται για να κάνουν το άλμα, οπότε θεωρώ πως όλο αυτό δεν έχει περιορισμούς ως προς την ηλικία. Ο εκπαιδευτής είναι προσδεμένος μαζί σου και σου εξηγεί πως το πιο δύσκολο σημείο της πτώσης είναι η προσγείωση. Εκεί πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες. Ολη η υπόλοιπη πτήση είναι σαν μια βόλτα, βλέπεις τρομερές εικόνες, όπως έβλεπα από τους Αγίους Θεοδώρους έως το λεκανοπέδιο της Αττικής. Η διάρκεια της πτήσης με το αεροπλάνο ήταν περίπου 20΄, μέχρι να πάρει το επιθυμητό ύψος κι από εκεί και πέρα η πτώση ήταν περίπου στα 5΄ με 7΄. Συγκλονιστικό ήταν κι όταν ετοιμαζόμασταν να πέσουμε. Επρεπε αρχικά να πατήσω τα πόδια μου πάνω στην ρόδα του αεροπλάνου για να μου δώσει ο εκπαιδευτής την τελική ώθηση για τη βουτιά. Η αδρεναλίνη χτύπησε κόκκινο».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News