Πάτρα: Το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» απέκτησε PET/CT – Ο δωρητής και η σημασία του μηχανήματος για τους ασθενείς

Ξεκίνησε η κατασκευή του κτιρίου, που θα εγκατασταθεί το υπερσύγχρονο μηχάνημα Πετ Σκαν (PET/CT), στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».

 

PET/CT Καρβέλης, Θεοδωρόπουλος,Δημόπουλος στη χθεσινή επίσκεψη στο κτίριο που κατασκευάζεται.

Με ένα ακόμα ισχυρό διαγνωστικό μηχάνημα που αφορά κυρίως τους ογκολογικούς ασθενείς, εξοπλίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας της περιοχής μας. Πρόκειται για το υπερσύγχρονο μηχάνημα Πετ Σκαν (PET/CT) που σύντομα θα εγκατασταθεί στον «Αγιο Ανδρέα», καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του κτιρίου όπου θα στεγαστεί.

Οπως είναι ήδη γνωστό πρόκειται για δωρεά του ευεργέτη της πόλης Αθανάσιου Στεφανόπουλου, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα παραγόντων του νοσοκομείου.

Σημειώνουμε ότι είναι το δεύτερο μηχάνημα Πετ Σκαν που αποκτά η περιοχή μας και από τα ελάχιστα πανελλαδικά. Το πρώτο λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (2018) και αποτελεί της κ. Ελένης Ζαφειροπούλου-Διγενοπούλου. Ωστόσο οι ασθενείς που έχουν ανάγκη το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι πάρα πολλοί με αποτέλεσμα να υπάρχει μακρά λίστα αναμονής.

Χθες ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης συνοδευόμενος από τον διοικητή του νοσοκομείου Ηλία Θεοδωρόπουλο και τον αναπληρωτή διοικητή Παναγιώτη Δημόπουλο επισκέφτηκε τον χώρο όπου κατασκευάζεται το νέο κτίριο. «Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον δωρητή κ. Στεφανόπουλο για τη μεγάλη και σημαντική προσφορά του στο νοσοκομείο μας. Από την πλευρά μας, η δική μας δέσμευση, είναι να επιβλέψουμε τη διαδικασία ώστε όλα να ολοκληρωθούν εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος», δήλωσε ο κ. Καρβέλης.

Υπενθυμίζουμε ότι, τo Πετ Σκαν είναι χρήσιμο για την εκτίμηση ενός ευρέος φάσματος παθήσεων, κυριότερα όμως των κακοηθειών. Τα καρκινικά κύτταρα απεικονίζονται ως εντονότερα «φωτεινά» σημεία στο Πετ Σκαν με αποτέλεσμα να μπορούν να εντοπιστούν ευκολότερα οι περιοχές που νοσούν. Ετσι, το Πετ Σκαν χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει την έκταση της νόσου, ή πόσο καλά ανταποκρίνεται η κακοήθης νόσος στη θεραπεία, ή τέλος στο να προσδιορίσει αν μία θεραπευθείσα κακοήθης νόσος έχει υποτροπιάσει ή όχι.