Τραμπ – Ζελένσκι: «Συμβολική συνάντηση που θα μπορούσε να γίνει ιστορική»
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι συμφώνησαν όταν συναντήθηκαν το πρωί να έχουν νέα συνάντηση στη Ρώμη και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ουκρανού προέδρου, οι σύμβουλοι και των δύο πλευρών εργάζονταν για την πραγματοποίησή της.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ουκρανός ομόλογός του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δεν πραγματοποίησαν δεύτερη συνάντηση στη Ρώμη μετά τις σύντομες συνομιλίες που είχαν το πρωί του Σαββάτου (26.4.25) στο Βατικανό στο περιθώριο της κηδείας του πάπα Φραγκίσκου, δήλωσε εκπρόσωπος του Ζελένσκι.
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι συμφώνησαν όταν συναντήθηκαν το πρωί να έχουν νέα συνάντηση στη Ρώμη και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ουκρανού προέδρου, οι σύμβουλοι και των δύο πλευρών εργάζονταν για την πραγματοποίησή της.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε αργότερα ότι αυτό δεν κατέστη τελικά δυνατό επικαλούμενος το βαρύ πρόγραμμα και των δύο προέδρων.
Σημειώνεται ότι ο Τραμπ έχει ήδη αναχωρήσει από τη Ρώμη.
Μετά τη συνάντηση των δύο, ο Ζελένσκι είπε ότι ελπίζει σε «αποτελέσματα». «Μια πολύ συμβολική συνάντηση που θα μπορούσε να γίνει ιστορική αν επιτύχουμε κοινά αποτελέσματα. Σας ευχαριστώ Πρόεδρε Ντόναλντ Τραμπ!», έγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στα social media.
«Καταφέραμε να συζητήσουμε πολλά. Ελπίζουμε σε αποτέλεσμα σε όλα αυτά που συζητήσαμε», έγραψε στο Telegram.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στα θέματα που συζητήθηκαν περιλαμβάνονται «η προστασία της ζωής των πολιτών μας. Μια πλήρης και άνευ όρων εκεχειρία. Μια αξιόπιστη ειρήνη διαρκείας που θα εμποδίσει νέο πόλεμο».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News