Χαλκιδική: «Λουκέτο» στη κατασκήνωση όπου πνίγηκε το 8χρονο κοριτσάκι

Σε εξέλιξη οι έρευνες προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό συμβάν.

Πισίνα

Με απόφαση της Περιφέρειας ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, όπου έχασε τη ζωή του το 8χρονο κοριτσάκι την Τρίτη (13/8).

Υπενθυμίζεται πως η κατασκήνωση μέχρι πρότινος λειτουργούσε κανονικά ωστόσο από την πρώτη στιγμή είχαν «σφραγιστεί» οι δύο πισίνες, στη μία εκ των οποίων πνίγηκε η 8χρονη καθώς είχαν εντοπιστεί παραλήψεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατάθεση έχει δώσει και η αδερφή του άτυχου κοριτσιού ενώ οι έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό συνεχίζονται.

Τα δύο σενάρια για το πώς πέθανε το παιδί

Οι καταθέσεις των παιδιών, που ήταν μαζί με το ανήλικο κορίτσι, αναμένεται να ρίξουν φως στις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία, ενώ τα επικρατέστερα σενάρια για το πώς η ανήλικη έφυγε από τη ζωή φαίνεται να είναι δύο.

Το πρώτο σενάριο είναι το κορίτσι να άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ βρίσκονταν και άλλα παιδιά μέσα στην πισίνα και να μην το αντιλήφθηκε κανείς. Το δεύτερο σενάριο είναι να έφυγαν τα παιδιά από την πισίνα και κάποια στιγμή η 8χρονη να επέστρεψε μόνη της, χωρίς να την αντιληφθεί κανείς.

Οι υποχρεώσεις που δεν τηρούσε η κατασκήνωση και η καθυστέρηση της 19χρονης ομαδάρχισσας

Η κατασκήνωση, στην άδεια λειτουργίας για τις δύο πισίνες που διαθέτει φαίνεται να είχε συγκεκριμένες υποχρεώσεις, τις οποίες όμως δεν τήρησε, όπως διαπίστωσε ο διορισμένος πραγματογνώμονας.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Star σε σχετικό του ρεπορτάζ, η άδεια λειτουργίας στις δύο πισίνες της κατασκήνωσης εκδόθηκε το 2022 και είχε ισχύ για πέντε χρόνια. Στην άδεια, εμφανίζονται όλες οι προδιαγραφές – o όγκος νερού που παίρνει, ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να κολυμπούν.

Βάσει αυτής της άδειας στην πρώτη πισίνα θα έπρεπε να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένας γάντζος διάσωσης. Στη δεύτερη πισίνα θα έπρεπε να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένα κοντάρι. Ο πραγματογνώμονας, όμως, δεν βρήκε κανένα σωσίβιο στη μεγάλη πισίνα και κανένα κοντάρι.

Επίσης, στην άδεια εμφανίζεται συγκεκριμένο άτομο ως υπεύθυνος για τη λειτουργία στις πισίνες που δεν υπάρχει στην εταιρεία το 2024 και δεν υπάρχει αντικατάστασή του.

Η 19χρονη ομαδάρχισσα στην κατάθεσή της παραδέχτηκε ότι δεν μέτρησε ποτέ τα παιδιά που βγήκαν από την πισίνα και κατάλαβε πως η Αγγελική λείπει κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος. Τότε όμως, είπε, άρχισε να την αναζητά μόνη της, χωρίς όμως να ενημερώσει τους υπευθύνους της κατασκήνωσης, κάτι που έγινε αρκετή ώρα αργότερα.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Αχαΐα: Δίνουν μάχη κατά των ανεμογεννητριών σε Ζήρια και Λεόντιο

Χανιά: Σπαραγμός στις κηδείες των τριών νεαρών που σκοτώθηκαν σε τροχαίο

Δυτική Ελλάδα – Έντονα καιρικά φαινόμενα: Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια, τι θα φέρουν οι επόμενες ώρες

Στρεπτόκοκκος: Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς για παιδιά ως 12 ετών, ειδικοί απαντούν

ΑΑΔΕ: Σχεδόν 50.000 φορολογικοί έλεγχοι – 490 λουκέτα 48 ωρών

ΕΦΚΑ: Ποιοι και γιατί πρέπει να πληρώσουν 115 ευρώ μέχρι τις 30 Αυγούστου