Πάτρα: Συμφωνία Δήμου με το Πανεπιστήμιο για τα…αδέσποτα σκυλιά

Συμφωνήθηκε να υπάρχει συντονισμός και αλληλοστήριξη, με εγρήγορση για να αντιμετωπίζονται τα περιστατικά και να περισυλλέγονται τα επιθετικά αδέσποτα σκυλιά, άμεσα.

Αδέσποτα

Εδώ και σχεδόν ένα μήνα, τα περιστατικά επιθέσεων αδέσποτων σκύλων στους χώρους του Πανεπιστημίου Πατρών αυξάνονταν με ανησυχητικούς ρυθμούς, γεγονός που έχει προκαλέσει μια σειρά «επιθετικών» ανακοινώσεων και δηλώσεων από την πρυτανική αρχή, αλλά και αντιπολιτευόμενων παρατάξεων του Δήμου Πατρέων.

Στις πιο πρόσφατες είχαν γίνει αναφορές ακόμα και για μηνύσεις, αν ο Δήμος δεν μεριμνήσει ώστε να απομακρυνθούν τα ζώα. Φαίνεται πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του είχαν επιλέξει να λειτουργήσουν «αθόρυβα» και η δημοτική αρχή να μην ρίξει «λάδι στη φωτιά», αφού όντως το πρόβλημα είναι υπαρκτό, αλλά χρειάζεται χρόνος για ν’ αποκατασταθεί η τάξη, καθώς η περισυλλογή αδέσποτων σκύλων δεν είναι μια απλή υπόθεση.

Όπως έγινε γνωστό στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», το τελευταίο τρίμηνο, έχει γίνει περισυλλογή περισσότερων από 25 τετράποδων από χώρους της πανεπιστημιούπολης.
Η σύμβουλος του δημάρχου για θέματα αδέσποτων Αλεξάνδρα Δημοπούλου μιλάει σήμερα στην «Π» για τις επαφές με το Πανεπιστήμιο και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, προχθές το απόγευμα, στο γραφείο του Πρύτανη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΠΟΥΡΑ
Η κ. Δημοπούλου εκπροσώπησε τον Δήμο στη συνάντηση έγινε στην πρυτανεία με τον Χρήστο Μπούρα και παρόντες τον υπεύθυνο Ασφαλείας του Πανεπιστημίου κ. Μπαμπουσκάκη και την εργαζόμενη κ. Δελλή, που είναι και φιλόζωη. Η δημαρχιακή σύμβουλος εξήγησε στον πρύτανη πως στην εποχή μας «δεν υπάρχει μπόγιας» που θα μαζεύει όλα τα σκυλιά και παράλληλα μετέφερε το ειλικρινές ενδιαφέρον του Δήμου για το θέμα.

«Εδώ και 2 εβδομάδες, κάθε μέρα υπάρχουν άτομα από το συνεργείο του Δήμου στο Πανεπιστήμιο. Εχουν επιφορτιστεί με την παρατήρηση συμπεριφορών των ζώων και την περισυλλογή των επιθετικών» λέει στην «Π» η κ. Δημοπούλου, πως εξήγησε στον κ. Μπούρα και επιπλέον, παραθέτει τους λόγους που τα σκυλιά επιτίθενται: «Συμβαίνουν όταν ένας σκύλος νιώθει φοβισμένος και εγκαταλειμμένος, σε περιόδους ζευγαρώματος, αλλά και όταν ο αρχηγός της αγέλης νιώθει απειλή».
Από τη συζήτηση με την κ. Δημοπούλου, μας έγινε γνωστό πως 3 από τα ζώα που συμμετείχαν σε επιθέσεις σε βάρος ανθρώπων έχουν ήδη περισυλλεγεί, ενώ η τελευταία – και πιο «δύσκολη» – σκυλίτσα πιάστηκε μόλις χθες.

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ
«Εξήγησα στον πρύτανη πως πρέπει να πέσουν οι τόνοι και συμφωνήσαμε. Παράλληλα, του ζήτησα να ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια στους φοιτητές, με κάλεσμα για υιοθεσίες από αυτούς και στελέχη του Πανεπιστημίου» αναφέρει στην «Π» η κ. Δημοπούλου.

Από τη μεριά του, ο κ. Μπούρας ζήτησε από τον Δήμο να στειρώσει τα αρσενικά σκυλιά που ζουν στο Πανεπιστήμιο για να μην επιτίθενται λόγω των ορμονών τους, με το αίτημα να γίνεται δεκτό. «Θα υπάρχει συντονισμός και αλληλοστήριξη στο θέμα, με εγρήγορση για ν’ αντιμετωπίζουμε τα περιστατικά. Συμφωνήσαμε» καταλήγει η κ. Δημοπούλου.