Ενας χρόνος χωρίς τον Ανδρέα Πανταζάτο

Ενας χρόνος συμπληρώνεται από τον θάνατο του Ανδρέα Πανταζάτου και το Σάββατο θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου της Πάτρας.

Ενας χρόνος χωρίς τον Ανδρέα Πανταζάτο Το Σάββατο θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο του Ανδρέα Πανταζάτου

Ενας χρόνος συμπληρώνεται από τον θάνατο του Ανδρέα Πανταζάτου και το Σάββατο 31 Μαΐου στις 9 το πρωί θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου Πατρών.

Ο Ανδρέας Πανταζάτος υπήρξε ένας άνθρωπος με προσφορά ετών στα κοινά με εμφανή ηθική κι ανιδιοτέλεια. Γεννημένος στην Πάτρα, βρέθηκε, από 12 ετών, με την οικογένεια του στην Αθήνα, όπου σπούδασε στην Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων. Σχολή που του έδωσε τα εφόδια για να φανερώσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις ικανότητες στο επιχειρείν και ιδιαίτερα στον απαιτητικό χώρο των οικοδομικών κατασκευών. Με τα εφόδια αυτά, και έχοντας στο ενεργητικό του αρκετές κατασκευές, έφθασε το 1980 στην Πάτρα. Από το 1980 που εγκαταστάθηκε στην Πάτρα, μαζί με την οικογένειά του, ρίζωσε. Με πάνω από πενήντα χρόνια στον χώρο των οικοδομικών κατασκευών, άφησε το ισχυρό αποτύπωμά του στην πόλη, με έργα που τα χαρακτήριζε η ποιότητα και η καλαισθησία. Ακολούθησε η ακόμη πιο ενεργή συμμετοχή του στα κοινά, με τη Νέα Δημοκρατία, την οποία υπηρέτησε και άδολα και με σταθερή συνέπεια. Το 1983 ίδρυσε την Τοπική Οργάνωση Ζαβλανίου και κατόπιν εκλέχτηκε στη ΝΟΔΕ Αχαΐας, την Νομαρχιακή Οργάνωση, στην οποία υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος. Στη συνέχεια διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος, καθώς και Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων, ενώ στήριξε και το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο και το Ασυλο Ανιάτων.

Με τη σύζυγό του Αθανασία (Σούλα) απέκτησαν τέσσερις κόρες, την Αρσινόη που έφυγε πρόωρα από την ζωή, τη Σάντη και τις δίδυμες Χαρά και Μαρία, ενώ ευτύχησε να χαρεί και τέσσερα εγγόνια, την Αρσινόη, τον Πάνο, την Αθανασία και τη Σήλια.