Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ανεξαρτητοποιήσεις, ζυμώσεις, μετακινήσεις και τοπικά θρίλερ σε Δυτική Αχαΐα, Αιγιάλεια και Πάτρα

Το pelop.gr συγκεντρώνει όλες τις αυτοδιοικητικές εξελίξεις και τις μεταφέρει. Τι συμβαίνει σε Δυτική Αχαΐα, Αιγιάλεια και Πάτρα

εκλογές

Οι Δήμοι Αιγιάλειας και Δυτικής Αχαΐας σέρνουν πρώτοι τον χορό της δημιουργίας νέων σχημάτων και της αναδιάταξης του αυτοδιοικητικού σκηνικού. Οι οιωνοί μάς προετοιμάζουν για δυναμική εμφάνιση του Γρηγόρη Αλεξόπουλου στην Κ. Αχαΐα. Πυρετός και στο Αίγιο. Στην Πάτρα, ο Γιάννης Λάμπρου αρθρογραφεί στην «Π» για τις προδιαγραφές του κατάλληλου υποψήφιου.

Των ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΕΡΓΑΝΕΛΑΚΗ και
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Δυτική Αχαΐα: Νέα ανεξαρτητοποίηση, πλώρη για Αλεξόπουλο

Και δεύτερο άμεσο συνεργάτη του έχασε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, κάνοντας -μέσα σε λίγες ημέρες- τα εκλογικά σενάρια στον κάμπο να «φουντώνουν» ξαφνικά, αφού όλα δείχνουν πως τέτοιες ανακοινώσεις θα συνεχιστούν, διαμορφώνοντας ένα διαφορετικό και άκρως  ενδιαφέρον τοπικό αυτοδιοικητικό σκηνικό.

«ΜΟΥΝΤΟ» ΤΟ ΟΡΑΜΑ

εκλογές

Τάσος Βερρόπουλος

Χθες το μεσημέρι, ήταν η σειρά του δημοτικού συμβούλου Αναστάσιου Βερρόπουλου να ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη της δημοτικής αρχής «Οραμα για τη Δυτική Αχαΐα». Σε επιστολή του προς τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, αφήνει αιχμές, σημειώνοντας: «Η στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στην διάθεση συνεργασίας μου προς την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, όσο και η αδυναμία ουσιαστικής ανταπόκρισης σε απλά αιτήματά τους, με αναγκάζουν να διαχωρίσω τη θέση μου και να γνωστοποιήσω την ανεξαρτητοποίησή μου».

Ο κ. Βερρόπουλος χαρακτηρίζει «μουντή» την εξέλιξη του οράματος που είχε τεθεί, εξ αρχής από κοινού, με τον δήμαρχο, συμπληρώνοντας: «Σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που είχαμε θέσει προκειμένου να καλυτερεύσουμε τις προοπτικές της περιοχής μας».

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

Ο αυτοδιοικητικός παράγοντας από τη Μόβρη αποκάλυψε μάλιστα ότι βρέθηκε μπροστά σε ένα δίλημμα. Να εγκαταλείψει την προσπάθεια ή να την αλλάξει, έχοντας ως οδηγό την εμπιστοσύνη των ανθρώπων προς το πρόσωπό του. Γι’ αυτό τον λόγο και αποφάσισε -όπως λέει- «να παραμείνει ενεργός δημοτικός σύμβουλος και να συμμετάσχει με «δύναμη και αποφασιστικότητα στην προσπάθεια προσφοράς και διεκδίκησης, προκειμένου οι δημότες να μπορούν να έχουν αυτό που δικαιούνται και αξίζουν», θεωρώντας βέβαιο ότι η συγκεκριμένη επιλογή του θα τον δικαιώσει σε βάθος χρόνου.

Ωστόσο, δεν αποκαλύπτει το αυτοδιοικητικό του μέλλον, μέσω των προσεχών εκλογών, με τις πληροφορίες να τον θέλουν κοντά στον Γρηγόρη Αλεξόπουλο, που όλα δείχνουν πως θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για δήμαρχος.

ΔΙΠΛΗ Η ΑΠΩΛΕΙΑ

εκλογές

Αγγελος Καραντζάς

Πλέον, οι παραιτηθέντες δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του δημάρχου Σπ. Μυλωνά, έγιναν δύο, αφού λίγες ημέρες πριν, ανεξαρτητοποιήθηκε ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αγγελος Καραντζάς, τον οποίο -πριν παραιτηθεί-  είχε διατηρήσει επί μακρόν σε θέση αντιδημάρχου.

ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Στη Δυτική Αχαΐα συζητούνται έντονα οι παραπάνω ανεξαρτητοποιήσεις, με αρκετούς να εκτιμούν πως πρόκειται μόνο για την αρχή, καθώς λέγεται πως θα ακολουθήσουν κι άλλες από παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου. Δεδομένου ότι πρόκειται για πρόσωπα ιδιαιτέρως ενεργά στα κοινά αλλά και νέα ηλικιακά, γεννάται το ερώτημα πού θα επιλέξουν να συνεχίζουν την πορεία τους, στα δημοτικά πράγματα.

ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ «ΠΑΖΛ»

Αυτή τη στιγμή, υποψήφιοι δήμαρχοι στις εκλογές του 2023 είναι -με βάση τις δηλώσεις τους, ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς, ο νέος επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Φίλιππος Λιάκος και ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Αγιος Ταξιάρχης» Δημήτρης Γεωργογιάννης.

Το παζλ των υποψηφίων δημάρχων αναμένεται να ολοκληρώσει ο πρώην δήμαρχος Ωλενίας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, πιθανά στις αρχές του νέου έτους, αφού αυτή την περίοδο καταγράφεται αρκετά ενεργός κοινωνικά, έχοντας διαρκείς επαφές με δημότες, παράγοντες και φορείς.

Αιγιάλεια – Συνέντευξη Μαρινόπουλου: «Η ευθύνη ανήκει στην κ. Ψυχράμη…»

εκλογές

Παναγιώτης Μαρινόπουλος

Με αποκλειστική τοποθέτησή του στην «ΠτΔ», ο Παναγιώτης Μαρινόπουλος εξηγεί για ποιο λόγο πήρε την απόφαση να αποκοπεί από την παράταξη «Ποιοτική Αιγιάλεια» με την οποία είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Αιγιάλειας και να ανεξαρτητοποιηθεί ως το τέλος της θητείας του νυν δημοτικού συμβουλίου.

Παράλληλα, απαντά και στο ερώτημα της «ΠτΔ» ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του στο πολιτικό επίπεδο.

-Στην πρόσφατη συνέντευξή μας, στο ερώτημά μου αν είστε αντίθετος με τη σύμπραξη Γούτου-Ψυχράμη, είχατε πει ότι λογικό είναι να υπάρχουν συνεργασίες και συναινέσεις, και δεν διαφωνούσατε. Αλλαξε κάτι από τότε; Ή μήπως είναι άλλος ο λόγος που σας οδήγησε στην απόφαση αυτή τώρα;

Εγώ και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης είχαμε συμφωνήσει να πραγματοποιηθεί μία διευρυμένη συνάντηση των μελών της παράταξης με σκοπό να συζητήσουμε την πορεία που θα ακολουθούσαμε στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε αυτήν την συνάντηση θα συζητούσαμε και θα επεξεργαζόμαστε τις προγραμματικές θέσεις και το πολιτικό πλαίσιο μιας ενδεχόμενης συνεργασίας με κάποια άλλη παράταξη και στην συνέχεια θα πραγματοποιούνταν οι τελικές συζητήσεις μεταξύ των αρχηγών των παρατάξεων. Η συνάντηση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και νομίζω ότι η ευθύνη ανήκει στην κ. Ψυχράμη, η οποία αποφάσισε μόνη της τη συνεργασία με την παράταξη του κ. Γούτου.

-Ποιο θα είναι το επόμενο πολιτικό βήμα σας; Θα κατέβετε, όπως ακούγεται, με την παράταξη Σπηλιόπουλου; Μήπως με την παράταξη Καλογερόπουλου, παρότι είχατε επιτεθεί σφοδρά στον δήμαρχο; Ή θα πάτε για περιφερειακός σύμβουλος;

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα το τι θα κάνω. Εξάλλου είναι πολύ νωρίς. Εχουμε σχεδόν ένα χρόνο μπροστά μας μέχρι τις εκλογές, με τα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη να είναι πολλά και μεγάλα. Για εμένα αυτή τη στιγμή προέχει η πρόοδος της Αιγιάλειας, γι’ αυτό και είμαι παρών σε όλες τις συνεδριάσεις των οργάνων του Δήμου και δεν απουσιάζω από τα δημοτικά δρώμενα του τόπου μας.

-Ενα μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στην κ. Ψυχράμη;

Με την κ. Ψυχράμη θα είμαστε αντίπαλοι στις επόμενες εκλογές αλλά θα παραμείνουμε φίλοι για πάντα. Της εύχομαι καλή επιτυχία

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΓΑΜΟ» ΣΤΙΣ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Στις 24 Οκτωβρίου, ο Παναγιώτης Μαρινόπουλος είχε δώσει συνέντευξη στην «ΠτΔ». Δείτε τα πιο «επίμαχα» σημεία και θα καταλάβετε ότι αυτό που είχε πει τότε δεν διαφέρει με αυτό που είπε τώρα. Γιατί ουσιαστικά είχε πει πως «δεν απορρίπτω τίποτα εκ των προτέρων, αρκεί να γίνει όπως πρέπει». Και τώρα λέει πως με ευθύνη της κ. Ψυχράμη αυτό που έγινε δεν έγινε όπως πρέπει!

-Φημολογείται έντονα ότι η πολιτική παρέα της κ. Ψυχράμη, ο κ. Γούτος, δεν σας βρίσκει καθόλου σύμφωνο; Ετσι είναι; Επειδή είναι ΝΔ;

Μπορούν να υπάρξουν γέφυρες συνεργασίας με όλους όσους έχουμε κοινά χαρακτηριστικά κι έχουν μάθει να δουλεύουν. Οπως γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν κόμματα και σημαίες στην τοπική αυτοδιοίκηση.

-Αρα, από την απάντησή σας συμπεραίνω ότι δεν ισχύει η φήμη που πλανάται εδώ και καιρό στο Αίγιο, ότι ο Μαρινόπουλος δεν δέχεται επ’ ουδενί αυτή τη συμμαχία και απειλεί με αποχώρηση αν γίνει. Σωστά;

Πολύ σωστά. Δεν απορρίπτω τίποτα εκ των προτέρων, αρκεί να γίνει όπως πρέπει.

-Κυκλοφορεί ευρέως, κύριε Μαρινόπουλε, και δεν διαψεύδεται, ότι Γούτος-Ψυχράμη έχουν δώσει ήδη τα χέρια για τον πολιτικό γάμο τους…

Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει καμιά συμφωνία και δεν έχουμε δώσει τα χέρια με κανέναν απ’ όσο γνωρίζω. Η κυρία Ψυχράμη πραγματοποιεί καθημερινά συναντήσεις με ανθρώπους, με στόχο την στελέχωση και τη διεύρυνση της παράταξης.

Αιγιάλεια: Παράταξη: ΜΠΡΟΣΤΑ: Το «παρασκήνιο» της διαδοχής

Μίνι αναταραχή, «στιγμιαία» περισσότερο, προκάλεσε στην παράταξη ΜΠΡΟΣΤΑ η αντίδραση της δικηγόρου Μαρίας Ιατροπούλου, δημοτικής συμβούλου της παράταξης, που διαχώρισε τη θέση της και ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη, θεωρώντας πως, με ευθύνη του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου, δεν ακολουθήθηκε η δέουσα διαδικασία για την επιλογή-εκλογή του διαδόχου του, Γιώργου Κουβαρά.

εκλογές

Μαρία Ιατροπούλου

Η κ. Ιατροπούλου με δήλωσή της, πριν τρεις μέρες, εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του κ. Παπακωνσταντινόπουλου.

Η «ΠτΔ» ζήτησε από τον κ. Παπακωνσταντινόπουλο μια δήλωση αναφορικά με όσα του καταλογίστηκαν: «Δεν θα ήθελα να εμπλακώ σε καμία αντιπαράθεση, γιατί δεν υπάρχει λόγος, δεν το κρίνω σκόπιμο. Η κ. Ιατροπούλου, για δικούς της λόγους, τους οποίους γνωρίζει φυσικά η ίδια, διαστρέβλωσε πλήρως την κατάσταση για να δικαιολογήσει την έξοδό της από την παράταξη. Εγώ απλώς πρότεινα ως νέο επικεφαλής της παράταξης τον κ. Κουβαρά. Δεν αποφάσισα. Πρότεινα. Εχει μεγάλη διαφορά. Η παράταξη αποφάσισε. Δεν μοιράζω εγώ δαχτυλίδια. Τι είμαι για να δίνω δαχτυλίδια; Αυτοκράτορας; Μακριά από μένα τέτοιες συμπεριφορές… Δηλαδή θα κατηγορηθώ επειδή αποφάσισα να παραμερίσω για να έρθει νέο αίμα στην παράταξη;».

* Από πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, μάθαμε ότι η κ. Ιατροπούλου ήθελε να είναι η νέα επικεφαλής της παράταξης αντί του κ. Κουβαρά και γι’ αυτό, κυρίως, αντέδρασε έντονα όταν είδε πως τη θέση θα έπαιρνε ο κ. Κουβαράς.

Για το πολιτικό μέλλον της ακούγονται διάφορα: άλλες πηγές λένε πως θα κατέβει στις επόμενες εκλογές με την παράταξη του δημάρχου κ. Καλογερόπουλου αλλά φημολογείται ότι έχει δεχθεί κρούση και από την παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου.

* Ο Τ. Παπακωνσταντινόπουλος θα παραμείνει επικεφαλής της παράταξης ως το τέλος της θητείας του νυν δημοτικού συμβουλίου και μετά, ενόψει εκλογών, θ’ αναλάβει και τυπικά ο Γιώργος Κουβαράς, ο οποίος, όμως, ουσιαστικά θα είναι από τώρα, έστω άτυπα, ο επικεφαλής της ΜΠΡΟΣΤΑ.

* Ο Γιώργος Κουβαράς έκανε στην «ΠτΔ» την εξής τοποθέτηση: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις φίλες και φίλους συναγωνιστές της παράταξης ΜΠΡΟΣΤΑ που με ανέδειξαν επικεφαλής της παράταξης ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.

Η πρόκληση αυτή έρχεται σε ένα περιβάλλον μιας ολόπλευρης επίθεσης του φιλελευθερισμού στις δυνάμεις της εργασίας, στις δομές Υγείας και Παιδείας, στη Δημοκρατία, στο περιβάλλον και το κοινωνικό κράτος, στις τέχνες και τον πολιτισμό, στους συνταξιούχους και την νεολαία και έχει εκφραστές μέσα στον Δήμο που πρέπει να ηττηθούν.

Με αυτές τις αρχές, ενωμένοι ως παράταξη, θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε τον αντιδημοκρατικό νόμο στην πράξη που θέλει να αποκλείσει από τα δημοτικά συμβούλια τις ανεξάρτητες από κομματικούς μηχανισμούς παρατάξεις και να διεκδικήσουμε την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Καλούμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου να επιχειρήσουμε μια μεγάλη αλλαγή στον Δήμο μας.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον επικεφαλής μας Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο, έναν άνθρωπο βαθιά δημοκράτη, με τεράστιες αξίες, πολιτική ωριμότητα και οξυδέρκεια που δύσκολα συναντάς στις μέρες μας και όλα αυτά να συνδυάζονται με απίστευτη ταπεινότητα. Για εμένα προσωπικά αποτελεί μια πραγματική πηγή έμπνευσης».

Πάτρα – Γιάννης Λάμπρου: Χρειάζεται να πούμε και το όνομα;

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Ωρας Πατρών» Γιάννης Λάμπρου με άρθρο-παρέμβαση στην «Π» ουσιαστικά «σκιαγραφεί» τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Βασίλη Αϊβαλή για το Δήμο Πατρέων.

Αναλυτικά το άρθρο αναφέρει:

εκλογέςΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ*

Μια μεγάλη διαφορά των δύο κυρίαρχων πολιτικών παραδόσεων, της Αριστεράς και της Δεξιάς είναι ο τρόπος πολιτικής δραστηριοποίησης. Στη Δεξιά τα πράγματα είναι συνήθως πιο απλά. Το άτομο βρίσκεται στο επίκεντρο, κατά συνέπεια η ιδιότητα του υπουργού, του βουλευτή, του Δήμαρχου, αποτελεί το σταθερό σημείο και γύρω από την πολιτική επιβίωσή του περιστρέφονται τα πάντα. Αλλάζει κόμμα ο τάδε βουλευτής; Την άλλη μέρα μετακινούνται μαζί του κάποιες χιλιάδες ψηφοφόροι. Κατεβαίνει κάποιος για δήμαρχος; Εχει ήδη την ομάδα του και περιμένει να ενταχθούν σε αυτήν κι οι άλλοι.

Στην Αριστερά τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Το συλλογικό υπερισχύει πάντα του ατομικού. (Εντάξει, υπάρχουν κι εξαιρέσεις, που επιβεβαιώνουν όμως τον κανόνα). Το πολιτικό πρόσωπο δεν αναγνωρίζεται παρά μόνο εντός ενός συγκεκριμένου πολιτικού  πλαισίου που καθορίζει κάθε φορά τα όρια του επιτρεπτού και του εφικτού. Ο,τι ορίζει, περιορίζει, λένε. Οι τάσεις, οι κινήσεις, οι συναινέσεις, αποτελούν συλλογικά επίδικα. Οι περιπτώσεις ατομικών επιλογών και πολιτικών συμπεριφορών υπακούουν στις ανάγκες ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών σχηματισμών κι έχουν ως αναφορά την κοινωνία και όχι την ατομική πολιτική επιβίωση.

Μόνο με αυτό το πρίσμα θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε τις εξελίξεις και τις προσδοκίες μας αυτούς τους τελευταίους κρίσιμους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το ζητούμενο είναι αφενός να παραχθεί πολιτικός λόγος τεκμηριωμένος, οραματικός αλλά και εφικτός, με ορίζοντα μακροχρόνιο αλλά και με συγκεκριμένα άμεσα βήματα, που θα κινητοποιεί και θα δίνει λύσεις αφετέρου κάποιος να τον εκφράσει με επάρκεια.

Πάρτε, για παράδειγμα, το ζήτημα της ύδρευσης της Πάτρας. Μεγάλο ζήτημα με πολλές παραμέτρους, και σε περιβαλλοντικό αλλά και σε οικονομοτεχνικό επίπεδο. Κυρίαρχο όμως σε επίπεδο κοινωνίας, έστω κι αν δεν γίνεται αντιληπτό σε όλους, γιατί αφορά το νερό, ένα βασικό δημόσιο αγαθό στο οποίο πρέπει να έχουν όλοι πρόσβαση. Γίνονται προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του νερού. Με όχημα τις εργολαβίες για συντήρηση και διαχείριση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου μέχρι το 2026, ο ιδιώτης έχει εγκατασταθεί για τα καλά στο υδάτινο δίκτυο από την συλλογή έως την τροφοδοσία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Ο βαθμός εμπλοκής τείνει συνεχώς να διευρύνεται έως τον πλήρη έλεγχο, μια πραγματικότητα που έχει παρατηρηθεί σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο με τραγικά αποτελέσματα και αγώνες πλέον επαναοικειοποίησης της διαχείρισης του νερού από το δημόσιο.

Πολιτικό σήμερα είναι να αντιδράς σε αυτή την εξέλιξη, της ιδιωτικοποίησης, καταθέτοντας ταυτόχρονα πρόταση για το πώς θα φτάσει αυτό το αγαθό στον καταναλωτή με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος, ακόμα και δωρεάν στις απαραίτητες για την επιβίωση καταναλώσεις, εξασφαλίζοντας την επάρκεια, τώρα και στο μέλλον, και την ποιότητα του νερού. Ο προτεινόμενος διαδημοτικός φορέας διαχείρισης του φράγματος έγινε δεκτός από την συντριπτική πλειοψηφία όχι μόνο των δημοτικών παρατάξεων αλλά και του κόσμου της Πάτρας. Η άρνηση της δημοτικής αρχής να εφαρμόσει τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβούλιου δεν συνοδεύτηκε από μια ρεαλιστική πρόταση αλλά από τη γενική και για «πάσα νόσον» προτροπή, να γίνει κρατικός φορέας διαχείρισης.

Ας ξανάρθουμε λοιπόν στο αρχικό ερώτημα. Ο υποψήφιος δήμαρχος που θα στηριχτεί από τη δημοκρατική αριστερά και τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δεν μπορεί παρά να εκφράσει τη θέση για εμπλοκή της αυτοδιοίκησης στη διαχείριση του νερού ως εναλλακτική ρεαλιστική λύση ενάντια στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσει την πρόσβαση στην ύδρευση χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που σήμερα απειλούνται από τις υπέρογκες αυξήσεις.

Χρειάζεται να πούμε και το όνομα; Θα γίνει και αυτό. Μόνο που δεν θα γίνει πριν καθοριστεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο ο υποψήφιος δεν θα λειτουργεί ως πολιτικός παράγοντας αλλά ως πολιτικό αυτοδιοικητικό πρόσωπο που θα εκφράζει συγκεκριμένα πολιτικά και κοινωνικά στρώματα και αξίες. Τον κόσμο της εργασίας, τον κόσμο των δικαιωμάτων, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους αποκλεισμένους, τη δημοκρατία, την πρόοδο και την προκοπή. Αλλωστε, δήμαρχο ψηφίζουμε, όχι πολιτικό κόμμα. Και ο δήμαρχος πρέπει να εμπνέει τον κόσμο, να συντονίζει φορείς οργανώσεις και ενέργειες, να ενώνει την Πάτρα, να διεκδικεί σε όφελος των πολλών.

Τελικά ναι, χρειάζεται να πούμε και το όνομα!

*Του Γιάννη Λάμπρου δημοτικός σύμβουλος.