Γρηγόρης Αλεξόπουλος για ανεξέλεγκτες χωματερές: «Ας αναδείξουμε την περιβαλλοντική συνείδηση με τη στάση μας»

Πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα, για το οποίο είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι

ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ

Σε αναστάτωση βρίσκεται ο Τομέας Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας με το επίμαχο θέμα της ύπαρξης μικρών ανεξέλεγκτων χωματερών. Τα συνεργεία καθαριότητας ανακαλύπτουν, σχεδόν, κάθε εβδομάδα και νέες «υγειονομικές βόμβες» σε διάφορα σημεία του Δήμου και το θέαμα είναι θλιβερό, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες.

Πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα, για το οποίο είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. «Κληρονομήσαμε ως νέα Δημοτική Αρχή ένα τεράστιο πρόβλημα, με πολύ μεγάλες υγειονομικές διαστάσεις. Κανένας δεν ανέλαβε την παραμικρή πρωτοβουλία για να το αντιμετωπίσει. Αυτή τη στιγμή, φορτηγά και εκσκαφείς της υπηρεσίας καθαριότητας μπαίνουν σε χώρους και μαζεύουν τα σκουπίδια, όμως αυτό δεν είναι η λύση στο πρόβλημα. Αντίθετα, εάν ο καθένας, με ατομική ευθύνη και περιβαλλοντική συνείδηση, σταματήσει να πετάει τα σκουπίδια ανεξέλεγκτα τότε το πρόβλημα απλά θα σταματήσει να υπάρχει. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγκαστούμε να επιβάλλουμε υψηλά πρόστιμα», δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου, μέσω του αρμόδιου Αντιδημάρχου Άγγελου Καραντζά, έχει επισημάνει, πολλάκις, για την επικινδυνότητα της κατάστασης, η οποία επιφέρει υγειονομικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις. «Αυτές οι εικόνες, πέραν του γεγονότος ότι δεν τιμούν κανέναν, αποτελούν εστία μόλυνσης για το περιβάλλον και εγκυμονούν κινδύνους για τον οργανισμό μας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Δήμος είναι το σπίτι μας, είναι ο «καθρέφτης» όλων και οφείλουμε να τον διατηρούμε καθαρό και λαμπερό. Έχω ζητήσει από την αρμόδια Υπηρεσία να προχωρά, πλέον, στην επιβολή αυστηρών προστίμων, εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση. Είναι μια εξέλιξη που με θλίβει αλλά, δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλη λύση αντιμετώπισης του προβλήματος, εάν δεν συνειδητοποιήσουν όλοι τη σοβαρότητα του προβλήματος», αναφέρει ο κ. Καραντζάς.