“Επιτέλους ασχολήθηκε η δημοτική αρχή με την πλαζ” – σπιράλ: Ας απαντήσει γιατί δεν το έκανε νωρίτερα, νόμιμα και «αθόρυβα»

αρχή

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης σπιράλ αναφέρονται τα εξής:

Έστω Ιούλιο μήνα η δημοτική αρχή ασχολήθηκε με την πλαζ, προχωρώντας στις απαραίτητες παρεμβάσεις, έτσι ώστε οι λουόμενοι να απολαμβάνουν τα μπάνια τους με σχετικές ανέσεις. Χαιρόμαστε για την πρωτοβουλία και τις εργασίες των συνεργείων του Δήμου Πατρέων. Έπρεπε επιτέλους να ληφθεί πρωτοβουλία, προκειμένου να τοποθετηθούν νέες ντουζιέρες, αποδυτήρια, σκίαστρα, πέργκολες και ναυαγοσώστες. Οι Πατρινοί δικαιούνται ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα καθώς και παροχή μιας οργανωμένης παραλίας για να την απολαμβάνουν κάθε καλοκαίρι.

Τα συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή είναι δεδομένα, παρότι θεωρούμε πως πρόκειται για κίνηση απ’ αυτές που εντάσσονται στην κατηγορία «αυτονόητες». Είναι υποχρεωμένος ο δήμος να εξυπηρετεί τους δημότες και να τους παρέχει υπηρεσίες, εξαντλώντας τα περιθώρια δράσης του. Παρακολουθούμε, εδώ και μήνες, δημοτικές αρχές σε γειτονικούς και απομακρυσμένους δήμους να κάνουν αντίστοιχες εργασίες. Τις κάνουν οργανωμένα, έγκαιρα, νόμιμα και αθόρυβα. Στην Πάτρα πρωτοτυπήσαμε για μια φορά ακόμα!

Καθόλου αθόρυβα: Η δημοτική αρχή επενέβη με κινήσεις  εντυπωσιασμού, «διαφήμισε» τη δράση της με κάθε τρόπο, έκανε τη δουλειά με λεονταρισμούς και δήθεν τσαμπουκά, για να πουλήσει λαϊκισμό και να σερβίρει αγωνιστικότητα. Επιστρατεύτηκαν μέχρι και μελό φράσεις του τύπου «προχωρήσαμε στις παρεμβάσεις, ακόμα κι αν χρειαστεί να καθίσει στο εδώλιο ο δήμαρχος».

Καθόλου έγκαιρα: Τα μπάνια του λαού έχουν ξεκινήσει από τον Απρίλιο, οι ζέστες φέτος ήρθαν νωρίς, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού πέρασε χωρίς καμιά φροντίδα για τους λουόμενους, η παρέμβαση άργησε… μισή σεζόν. Οφείλει να απαντήσει η δημοτική αρχή για αυτή την χαρακτηριστική καθυστέρηση που στοίχισε σε ταλαιπωρία και… ηλίαση.

Καθόλου νόμιμα: Η Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) που διαχειρίζεται πλέον την πλαζ της Πάτρας προέβη σε πρόσκληση για τη μίσθωση της, όπως συνέβη σε πολλές ακόμα παραλίες της χώρας. Αλλού ενδιαφέρθηκαν οι δήμοι, συμμετείχαν στους διαγωνισμούς, κατέβαλαν έγκαιρα μικρά ποσά και κατόπιν προχώρησαν στην παραχώρηση των ακτών στους δημότες, παρέχοντας τις απαραίτητες υπηρεσίες. Ακόμα και καντίνες έβαλαν μετά, χρήσιμες στους λουόμενους, προσοδοφόρες για τους δήμους. Είναι απορίας άξιο γιατί δεν έπραξε το ίδιο κι ο Δήμος Πατρέων ακολουθώντας τη νόμιμη οδό. Ξεχάστηκε ή ήθελε να το παίξει επαναστάτης;