“Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ – Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός”: Τριήμερες εκδηλώσεις σε Αίγιο και Καλάβρυτα

Από την Αχαΐα – Αναπτυξιακή ΑΕ στο πλαίσιο του προγράμματος των “Οινοξενείων”

Γεύσεις

H Αχαΐα – Αναπτυξιακή ΑΕ μας προσκαλεί στο τριήμερο εκδηλώσεων με τίτλο “Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές ΙΙ – Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός”, οι οποίες εντάσσονται στο πρόγραμμα των «Οινοξένεια 2024», και θα πραγματοποιηθούν στις 26 Αυγούστου 2024 στο Αίγιο και 30 – 31 Αυγούστου  στα Καλάβρυτα.

Το τριήμερο εκδηλώσεων υλοποιείται από την Αχαΐα – Αναπτυξιακή Α.Ε. στο πλαίσιο του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές II: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός» του Υπομέτρου 19.3 του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Δευτέρα 26/8 19:00 – 23:30 ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ
προαύλιος χώρος

ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ*
Πολύπλευρη εκδήλωση διασύνδεσης γαστρονομίας και τουρισμού (Summer school)* που θα περιλαμβάνει:

• Παρουσίαση του προγράμματος «Τα μονοπάτια της Αιγιάλειας» από τον Δήμο Αιγιάλειας και την εταιρεία Paths of Greece με τη χρήση εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας.

• Βραδιά γαστρονομικού πολιτισμού
Παρουσίαση συνταγών από προϊόντα της περιοχής Αιγιάλειας – Καλαβρύτων με την επιμέλεια του σπουδαίου σεφ Γιώργου Φελεμέγκα (Head chef του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra) που έλκει την καταγωγή του από τη Δάφνη Καλαβρύτων. Σκοπός να «γεφυρώσουμε» την παραδοσιακή με τη σύγχρονη γαστρονομική κουλτούρα βασισμένοι σε πρώτες ύλες και πιάτα της περιοχής.

• Γευστικές προτάσεις με αντίστοιχους οίνους της Αιγιαλείας.

• Συμμετέχουν εστιατόρια της περιοχής μας

Παρασκευή 30/8

ΠΕΤΡΙΝΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 18:00 21:00

ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΤΑΙΡΙΑΣΜΑΤΑ*

Μαθήματα γευσιγνωσίας από ειδικευμένους γευσιγνώστες φαγητού και κρασιού σε εστιάτορες/στελέχη της εστίασης, με στόχο την εκπαίδευση στο ταίριασμα τοπικών γεύσεων και συνταγών με τοπικούς οίνους.

Κλειστό Σεμινάριο – Workshop για τη συμμετοχή σας δείτε εδώ: https://shorturl.at/yNW2S

Συμμετέχει διεθνώς αναγνωρισμένος Οινοκριτικός και τοπικός αναγνωρισμένος Οινολόγος.

Γευστικά ταιριάσματα τοπικών οίνων με τοπικά προϊόντα της περιοχής.

Προσέλευση – Εγγραφές

• Παρουσίαση οίνων των Πλαγιών Αιγιαλείας από τον Οινολόγο – Σύμβουλο Οινολογίας: Τάσο Δροσιάδη

• Οινικό ταίριασμα οίνων και πιάτων από τον Οινογράφο – Οινοκριτικό: Σίμο Γεωργόπουλο

• Δημιουργία προτάσεων μενού

Απονομή Πιστοποιητικών

Με το πέρας του Σεμιναρίου – Workshop, θα ακολουθήσει ανοιχτή γευσιγνωσία* οίνων με τη συνοδεία μουσικής.

Σάββατο 31/8

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
11:00 – 14:00
15:00 – 18:30

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ*

Ημερίδα ενημέρωσης και προβολής του Ελληνικού Γαστρονομικού πλούτου μέσα από τη διατοπική Συνεργασία «ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΙΙ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» που υλοποιείται από την ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματος CLLD/LEADER του ΠΑΑ 2014 -2020. Στη συγκεκριμένη συνεργασία συμμετέχουν 23 Αναπτυξιακές Εταιρείες από όλη την
Ελλάδα.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ*

Επιστημονικό Εργαστήριο διασύνδεσης της γνώσης και της έρευνας στην παραγωγή και στη γαστρονομία. Στόχος η διασύνδεση της γνώσης και παραγωγής και η μεταφορά της γνώσης που αναπτύσσεται σε εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς φορείς, της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων αγροδιατροφής και της γαστρονομίας/εστίασης σε όλη την αλυσίδα παραγωγής «από τη γη στο πιάτο».

* Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις – δράσεις διοργανώνονται από την ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. στο
πλαίσιο υλοποίησης Τοπικών Δράσεων που αφορούν τη διατοπική Συνεργασία «ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΙΙ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος CLLD/LEADER του ΠΑΑ 2014 – 2020.