Ινδία: 65 οι νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Ρέμαλ στο Μπανγκλαντές

Κάποιοι πνίγηκαν, άλλοι σκοτώθηκαν από την πτώση συντριμμιών, δέντρων και πυλώνων ηλεκτρικού ρεύματος.

ινδία

Η τροπική καταιγίδα Ρέμαλ, που έπληξε το Μπανγκλαντές και την Ινδία, άφησε πίσω της τουλάχιστον 65 νεκρούς, κυρίως εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που προκάλεσε, σύμφωνα με ανακοινώσεις αρχών και ΜΜΕ των δύο χωρών σήμερα.

Ο κυκλώνας Ρέμαλ, που συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους και μεγάλα κύματα, έπληξε τις δύο χώρες την Κυριακή το βράδυ, ενώ σταδιακά κινείται πιο βαθιά στην ξηρά προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Αυτός ο κυκλώνας, που ήταν «ένας από τους πιο μεγάλους σε διάρκεια στην ιστορία της χώρας», προκλήθηκε λόγω της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε ο Αζιζούρ Ράχμαν, διευθυντής της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Μπανγκλαντές .

Στη χώρα αυτή, που επλήγη περισσότερο από τον κυκλώνα, τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με ην υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και την αστυνομία.

Κάποιοι πνίγηκαν, άλλοι σκοτώθηκαν από την πτώση συντριμμιών, δέντρων και πυλώνων ηλεκτρικού ρεύματος.

Στην Ινδία 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της κυβέρνησης. Ο προηγούμενος έκανε λόγο για 21 νεκρούς.

Στο κρατίδιο Μιζοράμ καταγράφηκε ο υψηλότερος απολογισμός, με 28 νεκρούς. Ανάμεσά τους 14 εργάτες που καταπλακώθηκαν χθες Τρίτη μετά την κατάρρευση λατομείου εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων, επεσήμανε η κυβέρνηση του κρατιδίου.

Στη Δυτική Βεγγάλη, που συνορεύει με το Μπανγκλαντές , 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δήλωσε σήμερα ο Σουμίτ Γκούπτα, υψηλόβαθμο στέλεχος της τοπικής κυβέρνησης.

Στα κρατίδια Άσαμ, Ναγκαλάντ και Μεγκαλάγια, επίσης στη βορειοανατολική Ινδία, καταγράφηκαν τουλάχιστον 10 νεκροί, σύμφωνα με την εφημερίδα Hindustan Times.

Σύμφωνα με το protothema, οι κυκλώνες έχουν προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων στο Μπανγκλαντές τις τελευταίες δεκαετίες καθώς ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σημαντικά από έναν σε τρεις τον χρόνο, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Οι περισσότερες παράκτιες περιοχές του Μπανγκλαντές βρίσκονται ένα ή δύο μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας και είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες.

Ωστόσο, χάρη στις καλύτερες μετεωρολογικές προβλέψεις και τον πιο αποτελεσματικό σχεδιασμό εκκένωσης των περιοχών που απειλούνται έχει μειωθεί ο αριθμός των θυμάτων.

 

Διαβάστε επίσης:

Αχαΐα: «Κόκκινος» συναγερμός για τη διέλευση οπαδών της Φιορεντίνα, τα σημεία «κλειδιά»

Μπαράζ μηνυμάτων για βόμβες σε σχολεία στην Αττική, τι γράφουν τα e-mails

Χασισοφυτεία «μαμούθ», ξετρύπωσε η Δίωξη Ναρκωτικών Πύργου ΦΩΤΟ

Ακρίβεια: Τέλος στα καρτελάκια για «μόνιμη μείωση τιμής» στα σούπερ μάρκετ

Πού θα δείτε τον μεγάλο τελικό Ολυμπιακός – Φιορεντίνα