O καιρός σήμερα Πέμπτη 11/9: Πού θα βρέξει, η πρόγνωση για την Πάτρα
Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025.

Με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ξεκινά η Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η ατμόσφαιρα θα είναι επιβαρυμένη από αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή.
Στα βόρεια Επτάνησα και την Ήπειρο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν περιοχές της ηπειρωτικής χώρας από τη Στερεά και βορειότερα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι νεφώσεις θα είναι παροδικές, με πιο ήπια φαινόμενα, όμως οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν αρκετά υψηλές.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 15 έως 31-33 βαθμούς στη Μακεδονία και τη Θράκη, από 16 έως 35-37 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και από 16 έως 30 στην Ήπειρο. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34-36 και τοπικά τους 37 βαθμούς, στα Επτάνησα θα κυμανθεί από 17 έως 30, ενώ στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη θα φτάσει τους 31-33 βαθμούς, με τοπικά 35 στο Ανατολικό Αιγαίο.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο δυτικοί-βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Δείτε εδώ αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πάτρα
Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά, με μικρή πιθανότητα τοπικών ψιχάλων. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34-35 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν, με πιθανότητα τοπικών βροχών και καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News