Πανελλαδικές 2023 – Βαθμολογίες: Τι λέει η «πρώτη των πρώτων» και ποιες οι εκτιμήσεις για τις βάσεις
Ποια μαθήματα ήταν δύσκολα στις φετινές Πανελλήνιες;
Στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις, οι υποψήφιοι και συγκεκριμένα τρεις στους τέσσερις, ενημερώθηκαν με sms στο κινητό τους για τα αποτελέσματα. Χειρότερες από πέρσι ήταν οι επιδόσεις στην Οικονομία, την Ιστορία και τη Χημεία.
Σειρά έχει η ολοκλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου και η ανακοίνωση των βάσεων τέλος Ιουλίου. Στην ΕΡΤ μίλησαν οι πρώτοι των πρώτων για το πώς κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις και να θριαμβεύσουν σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία.
Τα χαμόγελα και η χαρά αντικατέστησαν την αγωνία και το άγχος, μόλις οι υποψήφιοι έλαβαν στο κινητό τους τηλέφωνο το sms της χρονιάς.
Βαθμολογίες που «ζαλίζουν» – Περηφάνια, δικαίωση και όνειρα για είσοδο στο Πανεπιστήμιο
Η Ζωή Λουκά συγκέντρωσε 19.826 μόρια και δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πρώτη των πρώτων. Η βαθμολογίες της «ζαλίζουν». «19,7 Έκθεση, 20 Βιολογία, 19,6 Χημεία, 20 Φυσική. (…) Ήταν κάτι απρόσμενο, είμαι περήφανη και δικαιωμένη» είπε μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ. Τόνισε ακόμη ότι το συστηματικό διάβασμα ήταν αυτό που τη βοήθησε για να πραγματοποιήσει το όνειρό της.
Ο Γιάννης Γουζέας συγκέντρωσε 18.550 και ο Σωτήρης Αγγελόπουλος 28.300 μόρια. Όνειρό τους να μπουν στη Νομική Αθηνών, γεγονός που μοιράστηκαν στην κάμερα της ΕΡΤ. Τα ερεθίσματα που τους «τράβηξαν» στη Νομική, η έμφυτη κλίση τους αλλά και το ατελείωτο διάβασμα.
Όνειρο της Μελίνας Χατζηδάκη ήταν η Αγγλική Φιλολογία και το πέτυχε. «Νομίζω ότι έγραψα σε κάθε μάθημα αυτό που μου άξιζε, αυτό για το οποίο προετοιμαζόμουν όλη τη χρονιά».
Ποια μαθήματα δυσκόλεψαν τους υποψηφίους – Πόσοι έγραψαν κάτω από τη βάση
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, οι χειρότερες επιδόσεις συγκριτικά με πέρυσι καταγράφηκαν στα μαθήματα: Ιστορία, Οικονομία και Χημεία.
Κάτω από τη βάση έγραψε το 48,04% στη Φυσική και το 55,93% στα Μαθηματικά.
Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις
Σύμφωνα με τους ειδικούς, αναμένεται συγκρατημένη άνοδος των βάσεων στις σχολές του οικονομικού και ανθρωπιστικού πεδίου. Στις ιατρικές σχολές αναμένεται να παραμείνουν σταθερές, ενώ στο 2ο πεδίο των πολυτεχνικών αναμένεται μικρή άνοδος στις κεντρικές και περιζήτητες και πτώση στις σχολές της περιφέρειας.
Οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν τέλος Ιουλίου και η διαμόρφωσή τους θα καθοριστεί και από τη ζήτηση που θα εμφανίσουν οι σχολές, όταν οι υποψήφιοι «κλειδώσουν» τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό.
Η εφαρμογή ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ είναι διαθέσιμη σε αυτή την ιστοσελίδα.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News