Πάτρα – Φλωρίδης: Σε αναστολή καθηκόντων και ο ιατροδικαστής Γκότσης με τον προϊστάμενο της γραμματείας της Υπηρεσίας
Σε αναστολή καθηκόντων δύο ακόμα στελέχη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα – Ελλιπή αρχεία διαπίστωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Σε αναστολή καθηκόντων τέθηκαν από σήμερα, με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, δύο ιατροδικαστικοί υπάλληλοι της Πάτρας, στον απόηχο σοβαρών ευρημάτων που προέκυψαν από αιφνιδιαστικό έλεγχο.
Διαβάστε επίσης: Φλωρίδης στην «Π» για Ιατροδικαστική Πατρών, τι λέει για την επαναλειτουργία της
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον ιατροδικαστή Πατρών Ανδρέα Γκότση και τον προϊστάμενο Γραμματείας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Σταύρο Αρβανιτάκη. Και οι δύο θεωρούνται υπεύθυνοι για τη συνολική λειτουργία της υπηρεσίας, αλλά και ειδικότερα για τη διαχείριση και τήρηση των ιατροδικαστικών αρχείων.
Διαβάστε επίσης: Ιατροδικαστική Πατρών: Επανέλεγχος τουλάχιστον 100 φακέλων, «ανοίγει» η υπόθεση Λαγούδη
Κατά τον αιφνιδιαστικό έλεγχο κλιμακίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος πραγματοποιήθηκε χθες, διαπιστώθηκε ότι τα αρχεία των ιατροδικαστικών εκθέσεων ήταν ελλιπή, γεγονός που προκάλεσε άμεση αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας.
Η απόφαση αναστολής των καθηκόντων τους ελήφθη στο πλαίσιο της αυστηρής στάσης που τηρεί το Υπουργείο για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών της Δικαιοσύνης. Οι εξελίξεις αυτές εντάσσονται σε ευρύτερο κύκλο ελέγχων και παρεμβάσεων στις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες της χώρας, με στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων δυσλειτουργίας, αμέλειας ή ακόμη και πιθανής συγκάλυψης κρίσιμων δεδομένων. Θυμίζουμε σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων έχει τεθεί και η πρώην προϊσταμένη της Υπηρεσίας Αγγελική Τσιόλα, άρα και να ληφθεί απόφαση επαναλειτουργίας της Υπηρεσίας πλέον δεν υπάρχει διαθέσιμος ιατροδικαστής.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News