Πάτρα: Οι άνθρωποι που «ανακάλυψαν» το Δρέπανο – «Είμαστε πάντα εδώ για το “παιδί” μας»
Υπαρκτό το ενδιαφέρον για την παραχώρηση του Φάρου Δρεπάνου. Ο πρόεδρος του Cape Drepano Ντίνος Μπέλεχας στην «Π»
Τρέχουν οι εξελίξεις γύρω από το θέμα των αιτημάτων παραχώρησης που έχουν κατατεθεί στο Πολεμικό Ναυτικό για την παραχώρηση της έκτασης του Φάρου του Δρεπάνου για την αξιοποίησή του.
Επενδυτικό ενδιαφέρον για τον Φάρο Δρεπάνου – O mr. Google Maps και το σχέδιο
Την περασμένη εβδομάδα, ο Δήμος Πατρέων αιφνιδιαστικά είχε καταθέσει ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο, όπου ουσιαστικά ζητά την παραχώρηση της έκτασης στον ίδιο για την αξιοποίησή του. Αποκαλύφθηκε ότι, προ ημερών, ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει σχετικό ερώτημα στη Βουλή και πρακτικά είχε αποκαλύψει το θέμα.
Εν τέλει, επιβεβαιώνεται ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή είναι υπαρκτό, καθώς έχουν κατατεθεί αιτήματα προς το Πολεμικό Ναυτικό για την παραχώρηση της έκτασης τόσο από τον mr. Google Maps Λαρς Ράσμουνσεν αλλά και από φορείς ή επενδυτές που έχουν εντυπωσιαστεί από το φυσικό κάλλος και τη γεωγραφική θέση της περιοχής.
Μέχρι στιγμής, οι μόνοι που δεν έχουν μιλήσει δημόσια για το όλο θέμα του Φάρου Δρεπάνου είναι οι άνθρωποι που έχουν αφιερώσει αμέτρητες ώρες από τη ζωή τους τις τελευταίες δεκαετίες για την ανάδειξη και αξιοποίηση της περιοχής.
Ο πρόεδρος του Ομίλου Αετοσανίδας και Wind Surf Cape Drepano Ντίνος Μπέλεχας μιλά στην «Π» και τοποθετείται για το θέμα που φαίνεται πως θα μας απασχολήσει έντονα, καθώς έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την αξιοποίηση του ακρωτηρίου του Δρεπάνου.
«Είναι αλήθεια πως υπάρχει ενδιαφέρον για το Δρέπανο. Αλλωστε δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει. Μέσα στα χρόνια έχουν επισκεφθεί την περιοχή πολλές σημαντικές προσωπικότητες από τον αθλητικό και επιχειρηματικό κόσμο και άπαντες μας εξέφραζαν την απορία γιατί δεν υπάρχει ουσιαστική αξιοποίηση» τονίζει αρχικά ο κ. Μπέλεχας και συνεχίζει:
«Κοπιάσαμε πολύ όλα αυτά τα χρόνια οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ για την αναβάθμιση της περιοχής και να φτάσει ο χώρος να θεωρείται ένα brand για την Αχαΐα και όλη την Ελλάδα. Προ 20 και πλέον ετών, στο Ακρωτήριο υπήρχε μόνο μια απλή πρόσβαση, πολλές καλαμιές και σκουπίδια. Γενικότερα πρόκειται μια βαλτώδης έκταση. Από το 2001 που ανακαλύψαμε το Kite Surf δώσαμε αγάπη στην περιοχή. Με δικά μας έξοδα προχωρήσαμε στην ουσιαστική αναβάθμιση, πάντα σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό για να έχει μια αξιοπρεπή αισθητική και λειτουργική εικόνα».
Με τα χρόνια, το Ακρωτήριο του Δρεπάνου με τους φιλικούς ανέμους για την ανάπτυξη θαλασσίων σπορ πήρε τον δρόμο του και κάθε χρόνο αποκτά όλο και περισσότερους φίλους από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Για να γίνει γνωστή η περιοχή όμως, ήταν κομβικός ο ρόλος του Ομίλου Cape Drepano. Εξηγεί ο Ντίνος Μπέλεχας:
«Εχουμε διοργανώσει 11 φεστιβάλ. Με τις ανησυχίες μας, καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε τη γενική γραμματεία Αθλητισμού για το αν είμαστε άθλημα ή όχι. Το αποτέλεσμα ήταν να ενταχθούμε στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, να διοργανώσουμε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και σε λίγες ημέρες να βρίσκεται αθλητής Ελληνας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ολα αυτά τα χρόνια, η στήριξη που είχαμε από φορείς ήταν μόνο για τα φεστιβάλ, περισσότερο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και λιγότερο από τον Δήμο Πατρέων».
Αναμφισβήτητα, οι αθλητές και οι απλοί λάτρεις των θαλάσσιων σπορ της περιοχής έχουν συμβάλει τα μέγιστα για την ανάπτυξη του Δρεπάνου και την τουριστική αξιοποίησή του. Επομένως, σε όλη τη δημόσια συζήτηση που πραγματοποιείται το τελευταίο διάστημα, ο Ομιλος έχει, και πρέπει να έχει, λόγο.
«Είμαστε παρόντες κι εμείς στη συζήτηση. Στο παρελθόν έχουμε καταθέσει πρόταση για την παραχώρηση της έκτασης για να δημιουργήσουμε ένα Ναυταθλητικό Κέντρο, ενώ καταθέσαμε ξανά αίτημα προς την ίδια κατεύθυνση. Φωνάζουμε πως είμαστε εδώ, αλλά τελικά έπρεπε να ενδιαφερθεί ένας τρίτος, ένας ξένος για να συμβεί αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια: Να αξιοποιηθεί το μέρος και να παραμείνει ελεύθερα προσβάσιμο σε όλους.
Είναι απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη να υπάρξει ενδιαφέρον. Αποτελεί διαχρονική απορία των επισκεπτών γιατί δεν έχει αξιοποιηθεί. Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα εδώ για το κοινό συμφέρον του τόπου. Οποιος κι αν έρθει, θέλουμε να φροντίσει το “παιδί” μας, μαζί με εμάς, και να δείξει την ίδια αγάπη που δείχνουμε εμείς στο Δρέπανο».
Διαβάστε επίσης:
Εκτέλεση στο Ψυχικό: Οι σχέσεις του τοπογράφου με τη Μύκονο και η καταγγελία του 2021 για ξυλοδαρμό
Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυξημένα τα «πράσινα» τιμολόγια του Ιουλίου, οι τιμές ανά πάροχο
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε κεντρικά και βόρεια
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News