Πέθανε ο θρυλικός Ζόρζε Κόστα
Αισθάνθηκε αδιαθεσία λίγο μετά τις 12:30, λίγα λεπτά μετά το τέλος της συνέντευξης που είχε δώσει στον τηλεοπτικό σταθμό Sport TV και ζήτησε από το τηλεοπτικό συνεργείο να μεταφερθούν από τον αγωνιστικό χώρο στα γραφεία καθώς υπήρχε πολύ ζέστη

Στην Πορτογαλία πριν προλάβουν να συνέλθουν από την απώλεια του Ντιόγκο Ζότα, καλούνται να διαχειριστούν μια νέα τραγωδία καθώς «έφυγε» από τη ζωή στα 54 του χρόνια ο Ζόρζε Κόστα.
Θυμίζουμε ότι ο Ζόρζε Κόστα ήταν εμβληματικός αρχηγός της Πόρτο και της Εθνικής Πορτογαλίας και νυν διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος των Δράκων άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή μετά από καρδιακή ανακοπή που υπέστη στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου στην περιοχή Ολιβάλ.
Ο Κόστα αισθάνθηκε αδιαθεσία λίγο μετά τις 12:30, λίγα λεπτά μετά το τέλος της συνέντευξης που είχε δώσει στον τηλεοπτικό σταθμό Sport TV και ζήτησε από το τηλεοπτικό συνεργείο να μεταφερθούν από τον αγωνιστικό χώρο στα γραφεία καθώς υπήρχε πολύ ζέστη.
Λίγο αργότερα κατέρρευσε με το ιατρικό τιμ του συλλόγου να παρεμβαίνει άμεσα κάνοντας και χρήση απινιδωτή, ενώ πολύ γρήγορα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο πλησιέστερο νοσοκομείο όπου και διασωληνώθηκε. Ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα προκαλώντας σοκ σε όλη την ποδοσφαιρική κοινωνία.
Jorge Costa deixou-nos. Um de nós, um líder, capitão, exemplo. Um símbolo do FC Porto.
Obrigado por seres FC Porto até ao fim.
Até sempre, Jorge Costa. pic.twitter.com/XTmW5WVEHj
— FC Porto (@FCPorto) August 5, 2025
Ο Ζόρζε Κόστα που ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «O Bicho» (Το Θηρίο), ξεκίνησε την καριέρα του στην FC Foz και το 1985 εντάχθηκε στην Πόρτο, όπου και συνέδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συλλόγου. Υπηρέτησε την πρώτη ομάδα της Πόρτο για 13 σεζόν (1992–2005), με ένα σύντομο πέρασμα από την Τσάρλτον το 2002. Στο τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας αγωνίστηκε στη Σταντάρ Λιέγης (2005–2006).
Με την Πόρτο είχε κατακτήσει 1 Champions League, 1 Κύπελλο UEFA, 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο U-20, 8 Πρωταθλήματα Πορτογαλίας, 5 Κύπελλα Πορτογαλίας, 5 Σούπερ Καπ, φορώντας τη φανέλα της σε 383 αγώνες όπου πέτυχε 25 γκολ, ενώ με την εθνική Πορτογαλίας είχε 50 συμμετοχές και 2 γκολ.
Προπονητής με διεθνή πορεία
Αμέσως μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην Μπράγκα και στη συνέχεια εργάστηκε σε 13 συλλόγους και εθνικές, μεταξύ των οποίων: Ακαντέμικα, Κλουζ, Ανόρθωση, ΑΕΛ Λεμεσού, Παços Φερέιρα, Εθνική Γκαμπόν, Σφαξιέν (Τυνησία), Αρούκα, Τουρ (Γαλλία), Μουμπάι Σίτι (Ινδία), Γκαζ Μετάν (Ρουμανία), Φαρένσε, Ακαδέμικο Βισέου και Άβες.
Το 2024 επέστρεψε στην Πόρτο ως διευθυντής ποδοσφαίρου, δίπλα στον Αντρέ Βίλας-Μπόας.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News