Σκιαδαρέσης: «Ας αφήσουν τους χορούς της βροχής για το πότισμα»

Συνεδρίασε εκτάκτως ο Τομέας Πρωτογενούς Παραγωγής της
Παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα», υπό τον επικεφαλής Σπύρο Σκιαδαρέση.

Σπύρος Σκιαδαρέσης

Με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα άρδευσης και την ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής με την οποία επιχειρείται ο «διαχωρισμός» καλλιεργητών, συνεδρίασε εκτάκτως ο Τομέας Πρωτογενούς Παραγωγής της
Παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα», υπό τον επικεφαλής της Σπύρο Σκιαδαρέση και τη συμμετοχή των, Μ. Φεσσιάν, Φ. Αδαμόπουλου, Γ. Παπαχριστόπουλου και Γ.Σιγαλού. Μίλησαν, ευθέως, για «ανικανότητα της παράταξης Φαρμάκη στα αγροτικά ζητήματα, με τεράστιες ευθύνες στη διαχείριση του Αρδευτικού».

Οπως, επιπλέον, ειπώθηκε «αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους, που δεν ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή και τους υδατικούς πόρους, κουνάνε το δάχτυλο στους αγρότες να «συμμορφωθούν» και να μην καλλιεργούν μικρές βιολογικές καλλιέργειες. Αντί να πει για τα χρήματα σε εγγειοβελτιωτικά έργα και τι αποτελέσματα είχαν, πανικόβλητη ανακοινώνει μείζον πρόβλημα με το Φράγμα Πηνειού Ηλείας.

Παράτησαν στην τύχη του, το έργο που εξασφάλιζε έσοδα για χιλιάδες οικογένειες αγροτών, με αποτέλεσμα το Φράγμα να έχει στερέψει και να θέτει σε κίνδυνο καλλιέργειες του κάμπου αφού δεν θα καταφέρει να τις ποτίσει. Οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις είναι διαλυμένες. Το νερό τρέχει ανεξέλεγκτα ακόμα κι όταν δεν χρειάζεται και καταλήγει να «ποτίζει» τη θάλασσα.

Το Αρδευτικό δίκτυο θυμίζει σουρωτήρι και τεράστιες ποσότητες νερού χάνονται. Εάν είχαν αποκατασταθεί οι ζημιές και γινόταν ορθολογική διαχείριση θα μπορούσε να αντέξει την παρατεταμένη ανομβρία και όχι να προσευχόμαστε να ρίξει μια βροχή.

Η Αχαΐα βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό λόγω έλλειψης νερού σε αμπέλια, ντομάτες, καρπούζια, ελιές κ.ά. Από έργα δεν έγινε απολύτως τίποτα, από πρόγραμμα 373 εκατ. €… Εδωσε βαρύτητα περισσότερο στην Αιτωλοακαρνανία.

Η επέκταση του Καναλιού στη Δυτική Αχαΐα ή η κατασκευή υδατοδεξαμενών θα έπρεπε να έχουν γίνει. Απαιτούνται άμεσες λύσεις. Σε διαφορετική περίπτωση ας ξεχάσουμε τις καλλιέργειες για το 2025! Ας αφήσουν τους «χορούς της βροχής» προχωρώντας σε ουσιαστικές παρεμβάσεις ή το ενδιαφέρον τους εξαντλείται στο να χρηματοδοτούν «πολιτιστικές εκδηλώσεις;».