Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας: Παρουσιάζεται η συλλογή πεζογραφημάτων της Μαρίας Κολοβού – Ρουμελιώτη

«Στην κατακόμβη της Σαρκός» των Εκδόσεων «ΤΟ ΔΟΝΤΙ».

Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας

Από τον Σύλλογο Αρκάδων  Πάτρας ανακοινώνεται το εξής:

Ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» σας προσκαλεί στην παρουσίαση της συλλογής πεζογραφημάτων της συμπατριώτισσάς μας και μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, συγγραφέως Μαρίας Κολοβού – Ρουμελιώτη με τίτλο «Στην κατακόμβη της Σαρκός» των Εκδόσεων «ΤΟ ΔΟΝΤΙ».

Η παρουσίαση θα γίνει στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Μηχανουργείο» (Ευμήλου 2, όπισθεν Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα, Πάτρα) την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 6:00 μ.μ.

Θα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή η παρουσία σας.

 

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Φώτης Ι. Δημητρόπουλος

Φιλόλογος, συγγραφέας

Παναγιώτης Καρασπήλιος

Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Συλλόγου Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνη»

 

ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

Χριστίνα Παπανικόλα, συγγραφέας, ηθοποιός

Γεράσιμος Ντάβαρης, σκηνοθέτης, ηθοποιός

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα προβληθούν εικαστικές δημιουργίες της συγγραφέως.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης η συγγραφέας θα υπογράψει βιβλία και θα συζητήσει με το κοινό.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Το βιβλίο «Στην κατακόμβη της σαρκός» της πολυβραβευμένης συγγραφέως Μαρίας Κολοβού Ρουμελιώτη, είναι μια συλλογή πεζογραφημάτων από τις Εκδόσεις «ΔΟΝΤΙ». Ένα ταξίδι στο επέκεινα με όχημα το σώμα και συνεπιβάτη την αμαρτία που βαραίνει την αόρατη, ενδότερη ουσία‧ αποθησαυρίζοντας όλη την οδύνη, την ταπείνωση, την εκδίωξη, τον φόβο της παρούσης στιγμής αλλά και το μελλοντικό ακούσιο κατατρεγμό, απαρχή των δεινών επί δικαίων και αδίκων. Κοινωνός και συμμέτοχος ο Αδάμ και η Εύα, όπου στο πρόσωπό τους αντικατοπτρίζονται τα πρόσωπα των ανδρών και γυναικών απ’ αρχής της δημιουργίας.Ένα Βιβλίο χωρισμένο σε 3 (τρεις) ενότητες αποτελούμενο από 17 υπαρξιακά διηγήματα, 7 επιστολές (όσες οι μέρες της δημιουργίας) και 2 (δύο) απολογίες: Τις  απολογίες των πρωτόπλαστων (Αδάμ και Εύας).

Από το «Πρωινό ξύπνημα» ως και την τελική απολογία του Αδάμ και της Εύας, ο αναγνώστης θα βιώσει τον αγώνα και την αγωνία της  ψυχής για λύτρωση, περνώντας πρώτα από την λεωφόρο της Κολάσεως προτού πιάσει την οδό της Παραδείσου… Είναι μια ενδοσκόπηση, ένα μακροβούτι στην ανθρώπινη ψυχή  με σκοπό την επαφή με τη θεία μας φύση, την κατανόηση της ουσίας μας,  την αυτογνωσία και την κάθαρσημέσω της μετάνοιας, της συγχώρεσης και  της αγάπης.

Η λέξη «ψυχή», δεν χρησιμοποιείται για να αποδώσει η συγγραφέας απλά  την έννοια της ζωής στους ανθρώπους ή στα ζώα, αλλά χρησιμοποιείται ως συνώνυμη του Πνεύματος, προκειμένου να προσδιορίσει το αόρατο και ουσιαστικότερο συστατικό του ανθρώπου, και που μαζί με το φθαρτό σώμα, αποτελούν τον όλο άνθρωπο.Το σώμα μας είναι η κατοικία, η εκκλησία και το νεκροταφείο της ψυχής μας‧ η αιώνια κατακόμβη μας… Είναι μια   σκήτη, μία σκηνή, μια προσωρινή κατοικία, που καταλύεται και γκρεμίζεται εύκολα…

Η συγγραφέας, λοιπόν, θέτει την ψυχή ως το αόρατο, προσωπικό συστατικό του ανθρώπου, όπου, αυτό, το αόρατο και νοερό συστατικό, είναι ο κύριος φορέας της ενσυνείδητης προσωπικότητας που ζωογονεί τον όλο άνθρωπο!

Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας

 

Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας

 

Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας