ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Πάτρα: Δημόσια Υπηρεσία χωρίς… ρεύμα! – «Σκοτάδι» από το υπ. Εσωτερικών ΦΩΤΟ

Δημόσια Υπηρεσία στην Πάτρα λειτουργεί εδώ και μήνες, χωρίς… ρεύμα! Οι υπάλληλοι ενημερώνουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα, το υπουργείο Εσωτερικών.

Υπηρεσία

Μοιάζει απίστευτο, κι όμως συμβαίνει στην Πάτρα: Στην εποχή του «Επιτελικού Κράτους» και του «Ελλάδα 2.0», υπάρχει δημόσια νευραλγικής σημασίας Υπηρεσία, η οποία λειτουργεί(;) εδώ και μήνες… χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα!

Πρόκειται για την Περιφερειακή Γραμματεία Ιθαγένειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, η οποία υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών.

Συστεγαζόταν στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στην έξοδο της Πάτρας προς Ρίο, αλλά όταν η τελευταία μετακόμισε, το Τμήμα Ιθαγένειας παρέμεινε στον χώρο, αλλά με μια μικρή… λεπτομέρεια: Χωρίς να έχει… ηλεκτρικό ρεύμα!

Αυτή είναι η εικόνα στα έρημα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιθαγένειας στην Πάτρα

Αυτή είναι η εικόνα στα έρημα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιθαγένειας στην Πάτρα

Οι λιγοστοί υπάλληλοι του Τμήματος βρίσκονται «χαμένοι» μέσα σε ένα αχανές κτίριο – φάντασμα, που είναι άδειο και εγκαταλελειμμένο, με εμφανή τα ίχνη της μετακόμισης! Μάλιστα προκειμένου να μπορούν τουλάχιστον να… βλέπουν, έχουν στοιβαχτεί όλοι σε ένα γραφείο, που προσφέρει φυσικό φωτισμό από τον ήλιο!

Οπως είναι αυτονόητο, λόγω απουσίας ηλεκτρικού ρεύματος, δεν λειτουργούν τηλέφωνα, ούτε ηλεκτρονικοί υπολογιστές, άρα δεν υπάρχει διαδικτυακή σύνδεση, ούτε βέβαια διασύνδεση με το υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό σημαίνει ότι οι υποθέσεις των πολιτών δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν. Οι περισσότεροι βέβαια, λόγω της απουσίας τηλεφωνικής επικοινωνίας, δεν μπορούν καν να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία. Και βέβαια, όσοι μεταβαίνουν αυτοπροσώπως στα γραφεία του Τμήματος Ιθαγένειας, βρίσκονται μπροστά στο θέατρο του παραλόγου.

Κώστας Παναγόπουλος

Ο Κώστας Παναγόπουλος

Οπως ο Πατρινός μουσικός Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος ταλαιπωρείται εδώ και μήνες για την έκδοση ενός πιστοποιητικού ιθαγένειας που αφορά στο παιδί του: «Πηγαινοέρχομαι εδώ και δύο μήνες, προκειμένου να πραγματοποιήσω ένα ταξίδι, το οποίο έχει δρομολογηθεί για τον Απρίλιο. Χρειάστηκε να κάνω μια αίτηση στο Τμήμα Ιθαγένειας για το παιδί μου και πήγα στο Τμήμα και οι υπάλληλοι μου είπαν ότι δεν λειτουργεί, δεν δέχεται πολίτες, γιατί… δεν έχει ρεύμα!

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Μου είπαν ότι κάποιοι «ξήλωσαν» τον ηλεκτρικό εξοπλισμό. Είναι πλέον ένας εγκαταλελειμμένος όροφος. Μπαίνεις μέσα, συναντάς σκοτάδι, διακρίνεις κομμένα καλώδια και στο βάθος σε κάποιο γραφείο, καταλαβαίνεις ότι βρίσκονται τρεις υπάλληλοι μέσα στο κενό…».

Οπως είπαν στην «Πελοπόννησο» υπάλληλοι της Υπηρεσίας, ηλεκτρικό ρεύμα δεν υπάρχει από τότε που μετακόμισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Την ίδια στιγμή, όλο το υπόλοιπο κτίριο διαθέτει κανονικά ρεύμα σε όλους τους ορόφους του, ενώ και ο ανελκυστήρας λειτουργεί κανονικά!

Το πιο εξωφρενικό είναι ότι οι υπάλληλοι της Γραμματείας Ιθαγένειας έχουν εδώ και μήνες ενημερώσει επανειλημμένως το υπουργείο Εσωτερικών, όπου υπάγονται, αλλά δεν έχει ασχοληθεί κανένας με το πρόβλημα. Ετσι, οι υπάλληλοι αναγκάζονται να εργάζονται χειρόγραφα, αλλά με μηδαμινό αποτέλεσμα.

«Χρειάστηκε να ταξιδέψω με το παιδί μου στο εξωτερικό και δεν μπορώ να το κάνω, γιατί πολύ απλά, η Υπηρεσία αυτή δεν λειτουργεί» λέει ο κ. Παναγόπουλος και συμπληρώνει για την απίστευτη περιπέτειά του:

«Μου λένε ότι…΄΄δεν έχουμε ρεύμα!΄΄. Τους ρωτάω ΄΄τι θα κάνουμε; Πότε μπορώ να εξυπηρετηθώ, γιατί εγώ βιάζομαι΄΄. Μου απάντησαν ΄΄δεν ξέρουμε! Και εμείς περιμένουμε το υπουργείο Εσωτερικών…΄΄. Μίλησα με μια κυρία, η οποία πράγματι είναι εξυπηρετική, αλλά και αυτοί οι υπάλληλοι δεν ξέρω τι κάνουν για να λύσουν αυτό το πρόβλημα…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δολοφονία Παπαγεωργίου: Στην «Π» για πρώτη φορά το βούλευμα «φωτιά» για τον Αστυνομικό

Πάτρα: Ο Δήμος εισέπραξε χρέη που ήταν για διαγραφή – Τι συνέβη

«Πνίγηκαν» Πάρος – Μύκονος, χαλαζόπτωση στη Σύρο, κλειστά σχολεία σήμερα στις Κυκλάδες ΒΙΝΤΕΟ

Έντονα καιρικά φαινόμενα και σήμερα: Πού αναμένονται καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι, η πρόγνωση για την Πάτρα

Σφοδρή κακοκαιρία και χαλάζι έπληξαν το Μεσολόγγι ΒΙΝΤΕΟ

Ηλεία: Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες από το χαλάζι ΦΩΤΟ

Κουάλα Λουμπούρ: Εξερράγη αγωγός αερίου, φωτιά «μανιτάρι» ΒΙΝΤΕΟ

Σοκάρει το βίντεο με τη δολοφονία του ξυλουργού στη Χαλκίδα

Δικυκλιστής Αστυνομικός νεκρός σε τροχαίο στην Αθηνών – Λαμίας