Δολοφονία Καρολάιν: Καταπέλτης η ιατροδικαστής – Πως κατέρριψε τον ισχυρισμό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου
Τι κατέθεσε η ιατροδικαστής για τη δολοφονία της Καρολάιν και πως κατέρριψε τους ισχυρισμούς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου
«Καταπέλτης» η ιατροδικαστής, καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Χάιδω Σπηλιοπούλου η οποία καταθέτοντας στο δικαστήριο για τη δολοφονία της 20χρονης Κάρολαϊν Κράουτς κατέρριψε τον ισχυρισμό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου πως ο θάνατος της γυναίκας του επήλθε από…εναγκαλισμό.
«Από την εικόνα που είχε το πρόσωπο του θύματος, συμπέρανα πως ο θάνατος ήταν ασφυκτικός. Ήταν τόσο πρησμένη που δεν αναγνωριζόταν σε σχέση με το διαβατήριο. Στα μάτια είχε αιμορραγία πολύ έντονη. Υπήρχαν ασφυκτικές κηλίδες και είχε κακώσεις στο στόμα. Αυτό είναι πνίξη και πίεση», είπε στην κατάθεση της η κυρία Σπηλιωπούλου.
Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος έχει δώσει την εκδοχή ότι αγκάλιασε το θύμα και αυτή αντιδρούσε και έτσι προκλήθηκε θάνατος.
Μάρτυρας: Ο εναγκαλισμός δεν γίνεται κάπου στους ώμους; Δεν γίνεται στο στόμα. Σημαίνει ότι πρέπει να παλεύεις πολλή ώρα, το άτομο θα φωνάξει. Θα το άκουγε όλη η γειτονιά. Δεν μπορεί ένα άτομο να πεθάνει, αγκαλιάζοντας το. Είναι βέβαιη ότι υπήρξε κλείσιμο στόματος.
Εισαγγελέας: Εάν υπήρχε ενδεχόμενο «εναγκαλισμού» δεν θα είχε σηκωθεί ο κόσμος;
Μάρτυρας: Σίγουρα θα το είχαν ακούσει οι δίπλα…Μου είπε πως η γυναίκα του φώναζε όταν είχαν μπει ληστές. Να ρωτήσετε τι ώρα άκουσαν τις φωνές.
Εισαγγελέας: Οι κακώσεις που είχε ο κατηγορούμενος ήταν τρεις;
Μάρτυρας: Ναι το γράφω στην έκθεση.Θα μπορούσαν να γίνουν με ένα ρόπαλο ή να χτύπησε κάποιος το πρόσωπο του σε μία επιφάνεια.
Η κυρία Σπηλιοπούλου, είπε στο δικαστήριο, πως από την πρώτη στιγμή που μπήκε μέσα στη σοφίτα της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, μέσα σε δευτερόλεπτα, το μυαλό της πήγε σε ασφυκτικό θάνατο.
Η ιατροδικαστής εξήγησε πως δεν υπήρχε εικόνα στραγγαλισμού της Κάρολαϊν στο λαιμό και είπε πως είναι σίγουρη πως είχε κλειστεί το στόμα.
«Αιτία θανάτου της Κάρολαϊν είναι απόφραξη των αεροφόρων οδών με κάποιο μέσο και, τουλάχιστον από τη δεξιά πλευρά στόματος θεωρώ ότι έχει μπει χέρι» κατέθεσε η ιατροδικαστής.
Η ιατροδικαστής είχε εξετάσει και τον κατηγορούμενο στον οποίο εντόπισε «πολύ ελαφρές κακώσεις» οι οποίες θα του επέτρεπαν να πάει στη δουλειά του την επόμενη ημέρα ενώ παρατήρησε και πως η Κάρολαϊν φορούσε «smartwatch» ρολόι το οποίο παρέδωσε στην αστυνομία .
Πρόεδρος: Από την ανάλυση των σφυγμών που έχουν καταγραφεί στο «smartwatch» τι συμπεράσματα βγάζετε;
Μάρτυρας: Μία ημέρα πριν συλληφθεί κατηγορούμενος με κάλεσαν από ανθρωποκτονιών να δώσω κατάθεση και μου έδειξαν την καταγραφή από το ρολόι. Τους είπα πως το πιο λογικό είναι στο διάστημα 1:36 έως 4:00 περίπου εκεί πρέπει να κοιμάται. Ξαφνικά αυξάνονται κατά 50% οι σφίξεις που σημαίνει κάτι έχει συμβεί και μετά από 4 : 11 και έπειτα δεν υπάρχει καταγραφή άρα επέρχεται ο θάνατος.
Υπ. Κατηγορίας: Είναι δεδομένο πως αυτή η «προσπάθεια» κράτησε 6 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα, είναι επαρκές αυτός ο χρόνος;
Μάρτυρας: Είναι ακριβώς ο χρόνος που χρειάζεται για να πεθάνει ένα άτομο 19 ετών.
Υπ. Κατηγορίας: Εάν επέλεγε να την στραγγαλίσει θα φώναζε;
Μάρτυρας: Όταν αισθανόμαστε κίνδυνο φωνάζουμε.
Υπ. Κατηγορίας: Είπε ο κατηγορούμενος πως την αγκάλιασε. Πως αγκαλιάζουμε έναν άνθρωπο;
Μάρτυρας: Ρώτησα και εγώ κ. συνήγορε.
Υπεράσπιση: Το ρολόι έχει καταγράψει 17 βήματα. Θεωρείτε ότι ήταν ξύπνιο το θύμα τότε;
Μάρτυρας: Είπα και στο πρωτόδικο δικαστήριο πως δεν μπορώ να δώσω κάποια ερμηνεία. Όταν τελείωσε το δικαστήριο ρώτησα κάποιον φίλο που έχει έξυπνο ρολόι. Του είπαν εάν κουνάω χέρι γράφει βήματα; Μου είπε δεν γνωρίζω. Με είχε προβληματίσει η ερώτηση. Αφού η σοφίτα είναι μικρή, πως καταγράφει 17 βήματα;
«Δεν ήταν ελεύθερη παρακολουθούσε κάθε βήμα ο σύζυγος της»
Η γειτόνισσα του ζευγαριού, Αγγελική Γερολυμάτου, περιέγραψε στο δικαστήριο πως εκείνο το βράδυ άκουσε μόνο το κλάμα του σκύλου και βήματα στις σκάλες στις 4 και 20 τα ξημερώματα. «Την προηγούμενη ημέρα η διάρκεια της ομιλίας μας με την Κάρολαϊν ήταν αρκετά μεγάλη, ασυνήθιστη .Δεν ήταν καλά ήταν φοβισμένη. Μου είπε πως είχε προβλήματα με Ρόξυ. Μου είπε ότι θα πάει με φίλη της για φαλάφελ. Εγώ της είπα ότι έχει πολλή ζέστη. «Δεν μπορώ έχω μπουχτίσει» μου απάντησε. Άρχισε να μου στέλνει μηνύματα από τις 8:30 που επέστρεψε. Τελευταία φορά που την είδα ήταν γύρω στις 11 το βράδυ» περιέγραψε η μάρτυρας.
«Άκουσα ένα έντονο θόρυβο και το κλάμα. Κοίταξα το ρολόι και ήταν 4:20 και εκείνη την ώρα άκουσα βήματα στις σκάλες. Κάποιον να κατεβαίνει. Σκέφτηκα ότι μάλωναν γάτα και σκύλος» είπε η μάρτυρας.
Πρόεδρος :Δεν ακούσατε τίποτα άλλο, κάποια κραυγή ;
Μάρτυρας : Όχι … Είχε απόλυτη ησυχία αν υπήρχε καβγάς θα τον είχα ακούσει.
Η μάρτυρας ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα της έδρας εάν της έκανε εντύπωση πως ο κατηγορούμενος μίλησε στα κανάλια.
Εισαγγελέας: Τι εντύπωση σας έδωσε;
Μάρτυρας: Μεγάλη ψυχραιμία.
Εισαγγελέας: Τον είδατε να κλαίει;
Μάρτυρας: Όχι
Εισαγγελέας: Πόση ώρα μιλούσε;
Μάρτυρας: 3-4 λεπτά.
Εισαγγελέας: Ένας άνθρωπος που ψυχολογικά θα έπρεπε να έχει καταρρακωθεί. Πως ήταν;
Μάρτυρας: Σαν να μιλάει για έναν τρίτο όχι τη γυναίκα του. Το είχα πει στον άνδρα μου και είχε πει πως κάθε άνθρωπος διαχειρίζεται πένθος διαφορετικά.
Εγώ τον έζησα και μετά επειδή μου είχε φέρει τα ζωάκια να τα προσέχω. Ένα γεγονός που μου είχε κάνει εντύπωση την Τετάρτη το πρωί τον βλέπω και τον ρωτάω τι θα κάνεις με το σπίτι και με κοιτάει με απόλυτη ψυχραιμία και μου λέει ότι τώρα θα καθυστερήσει το χτίσιμο του σπιτιού.
Τότε, είπα ότι ή έχει πάρει ένα κουτι ηρεμιστικά ή δεν είναι καλά. Ήταν πάρα πολύ ψύχραιμος. Δεν υπήρχε συναίσθηση.
Είχε έρθει σπίτι μου μετά τη δολοφονία και δεν μου έχει μιλήσει ποτέ για την Καρολάιν. Μου έστειλε μήνυμα εάν τα μικρά γατάκια είναι καλά, του στέλνω μήνυμα θα είμαστε πάντα δίπλα σου και του λέω με δεύτερο μήνυμα ότι η Κάρολαϊν θα είναι πάντα στην καρδιά μου και δεν μου απάντησε ποτέ.
Η μάρτυρας είπε πως πλέον, εκ των υστέρων, πιστεύει πως «η Κάρολαϊν ζούσε σε ένα χρυσό κλουβί . Δεν ήταν ελεύθερη παρακολουθούσε κάθε βήμα ο σύζυγος της», συμπληρώνοντας πως έμαθε ότι το ζευγάρι είχε στα κινητά του εφαρμογή παρακολούθησης. Όπως είπε η μάρτυρας η Κάρολαϊν «χαμογελαστή, στοργική, ευγενική. Η Λυδία ήταν η ζωή της» ενώ ο κατηγορούμενος «ήταν ευγενικός με όλους». Η δίκη συνεχίζεται στις 30 Μαΐου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News