Έρευνα επιστημόνων: Η ορεινή Αχαΐα γέμισε λύκους και τσακάλια…με αναπαραγωγή!
Αποκαλυτπικό Συνέδριο στην Ουγγαρία για τον ορεινό όγκο της Αχαΐας.
Στη Βουδαπέστη έφθασε η…χάρη πολυάριθμων κοπαδιών λύκων και τσακαλιών της ορεινής Αχαΐας, όπου Ελληνες επιστήμονες συμμετείχαν σε διεθνές συνέδριο, αναλύοντας εμπεριστατωμένη έρευνά τους, που καταδεικνύει ότι οι περισσότεροι λυκότοποι και τσακαλότοποι βρίσκονται στην Πελοπόννησο και κυρίως στον ορεινό όγκο της Αχαΐας.
Ο Δρ. Θόδωρος Κομνηνός, ως επικεφαλής της ομάδας των ελλήνων ειδικών, αποκάλυψε ότι, χρησιμοποιώντας την μέθοδο των φωτοπαγίδων και συλλέγοντας στοιχεία με αποδείξεις, έχουν πολλαπλασιασθεί – εντυπωσιακά – οι γεννήσεις αυτών των άγριων ζώων.
Οι ορεινές περιοχές που κυκλοφορούν περισσότερο, είναι: Ζήρια, Νεοχώρι, Κέρτεζη, Ζαρούχλα, Λεχούρι και Παγκράτι.
Στην έρευνα η εν επιστημονική ομάδα συνέταξε και στοιχεία αντίστοιχης του συγγραφέα Νίκου Παπακωνσταντόπουλου, που περιστρέφεται γύρω από εκτεταμένες ζημιές λύκων και τσακαλιών στο ζωικό βασίλειο της ορεινής Αχαΐας.
Ενδεικτικά αναφέρθηκε μαρτυρία κτηνοτρόφου ο οποίος ανέφερε ότι «έχασε από λύκους 31 σφαχτά σε 7 μήνες»!
Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάσθηκε στη Βουδαπέστη, τα περισσότερα αιγοπρόβατα έχουν κατασπαραχθεί από τσακάλια, που πολλαπλασιάζονται με μεγαλύτερη συχνότητα απ’ ό,τι οι λύκοι.
Πέραν της ορεινής Αχαΐας και της πολυπληθέστερης «κοινότητας» λύκων και τσακαλιών στην Πελοπόννησο, υπάρχουν επίσης τουλάχιστον τρεις άλλοι, σε Αρκαδία, ορεινή Ηλεία και Καστανιά Κορινθίας.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News