Ghosting: Το εκνευριστικό trend της νέας γενιάς ,τελικά, πότε είναι εντάξει να «εξαφανίζεσαι»;

Αυτή η εξαφάνιση πέρα από την απογοήτευση και την αμηχανία δημιουργεί και αμέτρητα ερωτηματικά, τα οποία όμως, μένουν αναπάντητα, αφού ο άλλος έχει γίνει «φάντασμα».

ghosting

Ναι, οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως υπάρχουν φορές που είναι OK να χάνεσαι από προσώπου γης

Έχεις γνωρίσει κάποιον, βγαίνετε ραντεβού, όλα πηγαίνουν ανέλπιστα καλά κι ενώ σκέφτεσαι την επόμενη συνάντησή σας, εκείνος εξαφανίζεται χωρίς να δώσει κανένα σημάδι και καμία εξήγηση για την πράξη του. Με μια λέξη αυτή η συνθήκη χαρακτηρίζεται ως το λεγόμενο ghosting.

Πρόκειται για μια έννοια που άρχισε να συζητιέται έντονα μεταξύ των χρηστών των εφαρμογών γνωριμιών, όταν ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση ο άνθρωπος που μιλούσαν/έβγαιναν εξαφανίζονταν, αφήνοντάς τους στήλη άλατος. Αυτή η εξαφάνιση πέρα από την απογοήτευση και την αμηχανία δημιουργεί και αμέτρητα ερωτηματικά, τα οποία όμως, μένουν αναπάντητα, αφού ο άλλος έχει γίνει «φάντασμα».

ghosting

Ας είμαστε ειλικρινείς. Το ghosting είναι ένα εκνευριστικό trend της νέας γενιάς, που πολλές φορές μας βάζει στη διαδικασία να αμφισβητούμε και να κρίνουμε αυστηρά τον εαυτό μας, ρίχνοντας όλη την ευθύνη επάνω μας. Αυτή η απόρριψη έχει αρνητικό αντίκτυπο και μας δημιουργεί ανασφάλεια. Δεν πρέπει, όμως, να είναι έτσι.

Η αλήθεια είναι πως το ghosting στερείται σαφήνειας και εκτός από τη συναισθηματική σύγχυση που προκαλεί, αφήνει ατέλειωτα ερωτηματικά και μας βάζει στη διαδικασία να κάνουμε ένα σωρό σενάρια για το τι μπορεί να πήγε λάθος και ο άνθρωπος που μας ενδιέφερε εξαφανίστηκε χωρίς να πει καμία λέξη.

Γιατί οι άνθρωποι κάνουν ghosting

Ζούμε στην εποχή της ταχύτητας και της εξέλιξης, όπου το διαδίκτυο και η επικοινωνία μέσω εφαρμογών βρίσκονται σε άνθιση. Η ευκολία που παρέχεται μέσα από αυτόν τον τρόπο επαφής αποτελεί βάση για ένα ενδεχόμενο ghosting. Ειδικότερα, όταν δεν γνωρίζουμε τον άλλον προσωπικά, αδιαφορούμε για τη γνώμη που θα σχηματίσει για εμάς, έτσι, στην πρώτη άβολη στιγμή, αμήχανη συζήτηση ή κουβέντα που μας φέρνει σε δύσκολη θέση, απλώς αποχωρούμε από τη συνομιλία και αναζητάμε κάποιον άλλον χρήστη.

Όσο η ανωνυμία δίνεται ως επιλογή τόσο ευκολότερο είναι για κάποιον να εξαφανιστεί και να συνεχίσει τη συζήτηση με τις υπόλοιπες επαφές του. Η ωριμότητα, ο σεβασμός και η ενσυναίσθηση είναι κάποια χαρακτηριστικά που δυστυχώς δεν υπάρχουν σε όλους, συνεπώς η σκέψη να κάνει ghosting είναι πιο γρήγορη και από την ταχύτητα του φωτός.

Πότε το ghosting είναι αποδεκτό

Ο διαδικτυακός κόσμος είναι γεμάτος από παγίδες και κινδύνους, συνεπώς το ghosting είναι κάτι παραπάνω από αποδεκτό, όταν νιώθουμε πως η ασφάλειά μας απειλείται. Αν θεωρείς ότι αυτή η επικοινωνία σε θέτει σε κίνδυνο ή ότι υπάρχει χειριστικότητα και κατάχρηση, ο τερματισμός της είναι μονόδρομος.

Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις και «αλλά». Ακόμα κι αν έχετε ανταλλάξει προσωπικές πληροφορίες ή έχετε μιλήσει αναλυτικά για τις ζωές σας, πρέπει να απομακρυνθείς από αυτή τη συνομιλία, προκειμένου να προστατέψεις τον εαυτό σου. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, το να γίνεις «φάντασμα» είναι ένα δώρο που θα κάνεις τον εαυτό σου για να απωθήσεις μια τοξική κατάσταση και να απομακρυνθείς.

ghosting

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ξεμένει στη μέση η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος – Χωρίς χρηματοδότηση η ανάπλαση… τα «βροντάει» ο εργολάβος

Φαράγγι Σαμαριάς: Νεκρή γυναίκα από πτώση βράχου

Απόστολος Λύτρας για Σοφία Πολυζωγοπούλου: «Αηδίες ότι της έριξα 30 μπουνιές», τι απαντάει η ίδια ΒΙΝΤΕΟ

Επιμελητήριο Αχαΐας: «Πραξικόπημα» κατά της υποψηφιότητας Θ. Λουλούδη – Η ανήθικη τροπολογία και το «καθεστώς»

Υπό διερεύνηση 140 άτομα για απάτη εικονικών συναλλαγών 150 εκατ. ευρώ – Στο κάδρο παράγοντας ποδοσφαιρικής ομάδας