Hawaiian Pizza: Ποιος είχε την ιδέα για την πιο διχαστική πίτσα
Η πίτσα με ανανά έχει φανατικούς θαυμαστές και φανατικούς πολέμιους

Η πίτσα με ανανά, γνωστή και ως Hawaiian Pizza, προκαλεί συχνά έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των λάτρων της πίτσας. Ο πρωτοποριακός αυτός συνδυασμός ζαμπόν, ανανά και τυριού με βάση τη σάλτσα ντομάτας αγαπάται από πολλούς, ενώ άλλοι τον απορρίπτουν.
Ωστόσο, υπάρχει μια αλήθεια που ίσως ξαφνιάσει: η πίτσα Χαβάης, παρά το όνομά της, δεν εφευρέθηκε στη Χαβάη, αλλά στον Καναδά.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1950, ο όρος «Χαβάης» χρησιμοποιούνταν για να περιγράψει πίτσες με φρούτα, αλλά η δημοφιλής εκδοχή με ανανά απέκτησε μεγάλη αναγνώριση το 1962, όταν ο Έλληνας μετανάστης Σαμ Πανόπουλος και τα αδέρφια του στο Οντάριο αποφάσισαν να τη σερβίρουν στο εστιατόριο τους.
Η έμπνευση ήρθε μετά από ένα ταξίδι στη Νάπολη, όπου τα αδέρφια αποφάσισαν να πειραματιστούν με τη γεύση και να προσθέσουν ανανά σε πίτσα με ζαμπόν. Η καινοτόμος αυτή συνταγή έγινε αμέσως επιτυχία και σύντομα έγινε γνωστή ως Hawaiian Pizza λόγω της μάρκας κονσερβοποιημένου ανανά που χρησιμοποίησαν.
Έτσι, η πίτσα που σήμερα αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο με το όνομα Hawaiian Pizza μπορεί να μην έχει τις ρίζες της στη Χαβάη, αλλά στον Καναδά, μια δημιουργία που τελικά απέκτησε παγκόσμια φήμη.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News