Ιταλία: Το 50% των πολιτών δε συμφωνεί με τη δράση της Μελόνι

Η κοινή γνώμη της Ιταλίας δε φαίνεται να έχει καλή άποψη για τη δράση της Τζόρτζια Μελόνι.

meloni

Οι μισοί από τους πολίτες της Ιταλίας δεν βλέπουν με το καλό μάτι τη δράση της Τζόρτζια Μελόνι.

Ο μήνας του μέλιτος των Ιταλών με την κυβέρνηση Μελόνι έχει τελειώσει. Σε ορισμένα θέματα οι πολίτες εγκρίνουν την δράση της δεξιάς συμμαχίας που κυβερνά την χώρα αλλά σε αρκετά άλλα, όχι. Σύμφωνα με στοιχεία δημοσκοπικής έρευνας που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα La Repubblica, οι Ιταλοί που δηλώνουν ότι εμπιστεύονται την πρωθυπουργό τους μέσα σε ένα μήνα μειώθηκαν από το 46%, στο 42%. Παράλληλα, το 50% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν εγκρίνει την δράση της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, που αποτελεί κύριο στοιχείο της όλης κυβερνητικής στρατηγικής, οι Ιταλοί δεν συμφωνούν με την Μελόνι. Υπερέχει, δηλαδή, με ποσοστό 48%, η άποψη ότι δεν πρέπει να καταργηθεί η ειδική ανθρωπιστική προστασία για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν στέρηση βασικών δικαιωμάτων στις χώρες καταγωγής τους.

Απορρίπτονται γενικότερα ακραίες θέσεις και προσεγγίσεις. Όπως, για παράδειγμα, η πρόταση νόμου, που έγινε από μέλος του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, η οποία ζητά να τιμωρούνται και με χρηματικό πρόστιμο όσοι χρησιμοποιούν ξένες λέξεις και εκφράσεις.

Επιφυλάξεις για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία

Αντιθέτως οι πολίτες με ποσοστό 56% δηλώνουν ότι είναι σωστό να αλλάξουν τα κριτήρια για την πρόσβαση το επίδομα ανεργίας ώστε να συνδέεται με πραγματική προσπάθεια που να έχει ως στόχο την κατάρτιση και την εύρεση εργασίας.

Παράλληλα σύμφωνα με το newsbeast.gr, εκφράζουν επιφυλάξεις και ως προς την δυνατότητα να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις για να λάβει η χώρα όλες τις χρηματοδοτήσεις που προβλέπονται από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Πρόκειται για τεράστιο ποσό, για πάνω από εκατόν ενενήντα δισεκατομμύρια ευρώ. Οι Ιταλοί ζητούν από την Μελόνι και τους υπουργούς της να επικεντρώσουν την δράση τους στην δημιουργία θέσεων εργασίας, στη βελτίωση της δημόσιας υγείας και στην θωράκιση της οικονομίας.

Αυτό που υπερέχει ουσιαστικά είναι μια ρεαλιστική και όχι ιδεολογική προσέγγιση, κάτι που η Ιταλίδα πρωθυπουργός θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη, στις όποιες, επόμενες κινήσεις της. Διότι η περίοδος χάριτος, μετά την αλλαγή φρουράς στο κυβερνητικό μέγαρο, τον περασμένο Οκτώβριο, είναι σαφές ότι πλέον έχει παρέλθει οριστικά.