Κομισάριος και διαιτητές έκαναν πολύ καλή δουλειά! ΒΙΝΤΕΟ

διαιτητές

Στο παιχνίδι Ιωνικός-ΑΕΚ για την 17η αγωνιστική της Basket League υπήρξε σχεδόν μισή ώρα καθυστέρηση στην έναρξη του γιατί οι διαιτητές και ο κομισάριος του αγώνα ζήτησαν να κατέβει πανό που είχαν αναρτήσει οπαδοί των γηπεδούχων.

Το μήνυμα στο πανό είχε να κάνει με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και αναφέρονταν τα εξής: «Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος αλλά ούτε και ατύχημα, την κρατική δολοφονία την βαφτίσατε δυστύχημα».

Το πανό δεν κατέβηκε ποτέ, παρότι ζητήθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο και τονίστηκε ότι εάν δεν κατέβει δεν επρόκειτο να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Μάλιστα ο αρχηγός του Ιωνικού, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης όχι μόνο δεν συντάχθηκε με την επιθυμία διαιτητών και κομισάριου, αλλά σύμφωνα με αυτήκοες μάρτυρες ακούστηκε να λέει στους οπαδούς της ομάδας του να κάνουν ότι θέλουν! Να το διατηρήσουν στη θέση του και να μην το κατεβάσουν εάν το επιθυμούν ή και το αντίθετο υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση το παιχνίδι θα πρέπει να διεξαχθεί.

Διαιτητές (Κάρδαρης, Συμεωνίδης και Καρπάνος) και κομισάριος (Ντάβαρης), αφού διαπίστωσαν ότι το πανό παρέμεινε στη θέση του αποχώρησαν για τα αποδυτήρια και η όλη ιστορία έκανε αμέσως, μέσω διαδικτύου, το γύρο της Ελλάδας και στα social media έγινε «σεισμός»!

Η υπόθεση αναδείχτηκε σε μεγάλο θέμα παντού! Επί της ουσίας δηλαδή κομισάριος και διαιτητές με τη στάση τους ανέδειξαν το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν μέσω του πανό οι οπαδοί.

Γιατί εάν δεν έδιναν σημασία στο πανό, δεν θα είχε πάρει καμία τέτοια διάσταση η όλη ιστορία.

Το ωραίο στην υπόθεση είναι ότι υπήρχαν διαβουλεύσεις με τον ΕΣΑΚΕ, το πανό δεν κατέβηκε ποτέ (!) και απλώς το παιχνίδι ξεκίνησε με 21 λεπτά καθυστέρηση.

Πάντως κατά την αποχώρησή του από τη γραμματεία ο κομισάριος υποστήριξε μιλώντας σε παράγοντες των δύο ομάδων ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό του ΕΣΑΚΕ προβλεπόταν να κατέβει το πανό. Όμως στο Άρθρο 27 του ΕΣΑΚΕ γίνεται ρητή αναφορά σε υβριστικά συνθήματα κατά συγκεκριμένου προσώπου ή προσβολή συμβόλων, αλλά στο συγκεκριμένο πανό δεν υπήρχε υβριστικό σύνθημα, αλλά και ούτε προσβολή συμβόλων.

Σε κάθε περίπτωση διαιτητές και κομισάριος με τους χειρισμούς τους έκαναν τη δουλειά που ήθελαν οι οπαδοί. Να «ταξιδεύσει» δηλαδή το μήνυμα στο πανό και να διαδοθεί σε όσους το δυνατόν περισσότερους!