Κούγιας: «Θα λογοδοτήσουν όσοι χρησιμοποίησαν το όνομά μου» – Γιατί έκανα την ερώτηση για τις μεταμοσχεύσεις

Στο θέμα των μεταμοσχεύσεων και στο σάλο που έχει ξεσπάσει μετά την ερώτησή του προς τον Ανδρέα Ηλιάδη, αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ο γνωστός ποινικολόγος και συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας,

Κούγιας

Στον σάλο που έχει ξεσπάσει από την προηγούμενη εβδομάδα με τους υπαινιγμούς του για τις μεταμοσχεύσεις κατά την διάρκεια της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρθηκε για άλλη μια φορά σήμερα Μ. Δευτέρα (10.4.2023) ο ποινικολόγος και συνήγορος της 34χρονης, Αλέξης Κούγιας, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι είναι και ο ίδιος δωρητής οργάνων.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε σε όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας. Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης εξήγησε και τον λόγο που έκανε την ερώτηση για τις μεταμοσχεύσεις, κατηγορώντας γιατρούς και ιατροδικαστές πως την έφεραν σε αυτή τη θέση.

«Όποιος τολμήσει να πει για μένα ότι είμαι κατά των μεταμοσχεύσεων, ας βγει κάποιος να το πει επισήμως. Ειδικά αυτοί που εκμεταλλεύονται το όνομά μου, όπως ένας παλιός ηθοποιός που δεν μπορεί να βρει δουλειά εδώ και χρόνια, και χρησιμοποίησε το όνομά μου με έναν προσδιορισμό, θα λογοδοτήσει στο δικαστήριο», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

«Θέλω σε όλους αυτούς να πω ότι θα λογοδοτήσουν. Όποιος έχει κάνει έστω και ανάρτηση και μίλησε για μένα για επιστροφή στον μεσαίωνα, για έναν τύπο ο οποίος με αποκάλεσε καθίκι, κάθαρμα, όλοι αυτοί θα τα πούμε στο δικαστήριο», συμπλήρωσε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Ειδικά για τον Λιάγκα που δημοσιοποίησε κάτι, θα καθίσει για άλλη μια φορά στο σκαμνί. (…) Είναι ευχή για οποίον έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας να βρεθεί ο κατάλληλος δότης και να σώσει τη ζωή του. (…) Εγώ είμαι δότης οργάνων ο ίδιος. Για αυτό όποιος τόλμησε να μιλήσει για αυτό το πράγματα, θα λογοδοτήσει», τόνισε.

Γιατροί και ιατροδικαστές κατέστησαν κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου, δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας και τόνισε ότι έχουν μια θέση στη δίκη, ότι η κόρη της έχασε τη ζωή της από ιατρικό λάθος.

«Έχω κάνει έρευνα για όλους, όποιον τίτλο και αν έχει, είτε είναι η κυρία Σπηλιωπούλου που έχει καταστρέψει την υπόθεση αυτήν και έχει καταστήσει κατηγορουμένη μαζί με τον Λέων, τον Καρακούκη, τον Καλόγρηα, μια αθώα γυναίκα. (…) Γιατί είναι σπουδαίος γιατρός ο Ηλιάδης; Από τότε που είναι στην Πάτρα, εκείνο που εγώ διαπίστωσα, είναι ότι, με ένα πρωτοφανές γεγονός, έχει συμμετάσχει σε 18 περιπτώσεις μεταμοσχεύσεως οργάνων. Δε με νοιάζει όμως αυτό. Με νοιάζουν άλλα πράγματα τα οποία είμαι υποχρεωμένος να αναδείξω.

Τζωρτζίνα: Θύμα ιατρικού λάθους

Εμείς έχουμε μια θέση με την κ. Πισπιρίγκου από τότε που κατάλαβε τι έγινε με όλους τους γιατρούς, με τη βοήθεια όλων των ιατροδικαστών και καθηγητών, ότι το παιδί της έχει πέσει θύμα ιατρικού λάθος, γι’ αυτό και έκανε τώρα μήνυση στους γιατρούς του Καραμανδανείου για ιατρικό λάθος. Έχουμε τη θέση ότι το παιδί υπέστη ανακοπή από λάθη και παραλήψεις όλων των γιατρών του Καραμανδανείου που είχαν εφημερία.

(…) Η Τζωρτζίνα έχει καρδιολογικά προβλήματα αποδεδειγμένα με εξετάσεις. (σ.σ. Οι γιατροί στο Καραμανδάνειο) έλεγαν ψέματα ότι έχουν καλέσει την κ. Καρατζά όταν το παιδί εισήχθη με σπασμούς, δεν την βρήκαν και δεν μπορούσε να έρθει, ότι τους είπε δεν πειράζει, την έχω εξετάσει πριν από δύο μέρες.

Στην ένορκη κατάθεση που έδωσε η ίδια, είναι κατηγορηματική. Με κάλεσαν μετά την ανακοπή. Γιατί είπαν ψέματα; Γιατί κατάλαβαν ότι το παιδί έφυγε από καρδιολογικό πρόβλημα. Ποιος είπε ψέματα; Οι γιατροί του Καραμανδανείου που ήρθαν εν χορώ με τη βοήθεια της προηγούμενης ανακρίτριας ή όταν έρχονται και λένε ψέματα ότι δήθεν ειδοποιήσαμε την κ. Καρατζά, δεν μπορούσε να έρθει, μας είπε να βάλουμε ένα holder και έρχεται η κ. Καρατζά και λέει ‘ποτέ δε με ρώτησαν, ποτέ δε μου τηλεφώνησαν’. Το λέει ενόρκως. Να δούμε αν θα πάνε φυλακή οι γιατροί.

Στην ανακρίτρια είπε ‘μου τηλεφώνησαν μετά την ανακοπή’. Άρα τι θα πιστέψετε; Τους γιατρούς που είναι όλοι πανικόβλητοι ότι επί της κεφαλής τους επίκειται άσκηση ποινικής διώξεως για ιατρικό λάθος και κοιτάζουν να σώσουν το κεφάλι τους;», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Ο Χασαπόπουλος υπερασπίζεται τον εαυτό του. Την ημέρα που το παιδί είχε υποστεί ανακοπή, ήταν σπίτι του ενώ είχε εφημερία. Είπε ψέματα, έχουν γίνει εγκληματικά λάθη. Είπε ότι ενώ είχε εφημερία, έχει το δικαίωμα τη μισή μέρα να είναι στο νοσοκομείο και την άλλη μισή στο σπίτι. Θα δούμε αν είναι αλήθεια αυτό. Όταν παθαίνεις ανακοπή μέσα σε 10 λεπτά αν δεν σε έχει ανανήψει κάποιος, να γίνει κανονική διαδικασία ανάνηψης, δηλαδή με διασωλήνωση, προϋποθέτει χορήγηση κεταμίνης.

(…) Αυτός στην κατάθεσή του είπε ότι ήταν εκεί σε 5 λεπτά και ότι το σπίτι του είναι κοντά. Σε άλλη κατάθεση είπε 3 λεπτά, σε άλλη 2. Όταν του έδειξα τον χάρτη, ότι είναι 4 χλμ. σε κατοικημένη περιοχή το σπίτι του από το Καραμανδάνειο, είπε ‘μπορεί να άργησα λίγο’. Ο συγκεκριμένος έφτασε μετά από 10 λεπτά γιατί αυτό καταθέτει ο κ. Δασκαλάκης. Περίπου μετά από 10 λεπτά έφτασα στην κλινική είπε ο κύριος Δασκαλάκης και μετά ήρθε ο αναισθησιολόγος. Άρα έχουμε αρχή της κανονικής ανανήψεως μετά από 10 λεπτά. Μετά από 10 λεπτά, στον εγκέφαλο έχουν προκληθεί τεράστια προβλήματα. (…)

Ξέρει λοιπόν ο κ. Χασαπόπουλος ότι αν η Τζωρτζίνα πέθανε εκεί και αυτός έλειπε, θα τον κυνηγούσαν μέχρι να πατήσει μαύρο χιόνι οι δικηγόροι», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, η διαδικασία ανάνηψης της Τζωρτζίνας κράτησε 70 λεπτά. «Σε 70 λεπτά δεν έχει μείνει τίποτα. Ο Χασαπόπουλος ήξερε και το απέκρυψε από τους ανθρώπους ότι το παιδί είναι ήδη τετραπληγικό και βγήκε και τους είπε σώθηκε το παιδί και η δήθεν ψυχρή μητέρα έκλαιγε στην αγκαλιά του πατέρα. Αυτό έχει πει στην κατάθεσή του.

Επίσης είπε ότι ήταν στο ασθενοφόρο και έφτασαν μαζί στο Ρίο όπου αμέσως παρενέβη ο Ηλιάδης. Ο Ηλιάδης λέει ότι μόλις έφτασε το ασθενοφόρο πήρε το παιδί και έψυξε τον εγκέφαλό του. Όταν ψύχουν τον εγκέφαλο, τον ψύχουν σε μία από τις περιπτώσεις για να γίνει μεταμόσχευση οργάνων.

Και λέει επίσης ο κ. Ηλιάδης, ‘προσπάθησα να πείσω τη μητέρα να γίνει δότης οργάνων’ ενώ προηγουμένως πανηγύρισαν ότι σώθηκε το παιδί. Γιατί τότε προσπαθούσε να πείσει τη μητέρα να γίνει δότης οργάνων. Εγώ έκανα μια αυτονόητη ερώτηση αλλά κανένας δεν βγήκε να το πει. Ξεκινήσει μια διαδικασία λάσπης απέναντί μου».