Νοσοκομείο Ρίου: Σε ράντζα ασθενείς και διασωληνωμένοι
Θλιβερή η εικόνα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του πανεπιστημιακού νοσηλευτικού ιδρύματος. Φωτογραφικά στιγμιότυπα και περιγραφές γιατρών, τραυματιοφορέων και νοσηλευτών στην «Π». Τι λέει ο διοικητής του ΠΓΝΠ.
Με 33 ασθενείς σε ράντζα να νοσηλεύονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) βρήκε η προχθεσινή μέρα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.
Από τους 33 ο ένας ήταν διασωληνωμένος και ένας άλλος νεαρός ασθενής χειρουργημένος. Οπως αποτυπώνεται στα φωτογραφικά στιγμιότυπα που δημοσιεύσει σήμερα η «Πελοπόννησος» και μας περιέγραψαν γιατροί, τραυματιοφορείς και νοσηλευτές του νοσοκομείου, όλοι οι διάδρομοι του ΤΕΠ είναι γεμάτοι νοσηλευόμενους και μάλιστα πάνω σε φορεία πολύ κακής κατάστασης. Το ίδιο ισχύει για την αίθουσα βραχείας νοσηλείας καθώς και για ιατρεία του ΤΕΠ.
«Για πρώτη φορά είδαμε να φέρνουν χειρουργημένο ασθενή για νοσηλεία στα ΤΕΠ. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και δυστυχώς συνεχώς επιδεινώνεται αντί να διορθώνεται. Ο ασθενής επιβαρύνεται περαιτέρω όταν νοσηλεύεται υπό αυτές τις συνθήκες» μας ανέφερε εργαζόμενος του Τμήματος.
Τις απογευματινές ώρες εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται 27 ασθενείς στα ΤΕΠ το απόγευμα και αργά το βράδυ είχαν μειωθεί στα 12, καθώς κάποιοι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε κλινικές.
Χθες το νοσοκομείο εφημέρευε, πώς θα υποδεχόταν νέους ασθενείς;
«Πέραν των ιδιαίτερα άσχημων και απάνθρωπων συνθηκών νοσηλείας των ασθενών αυτών σε κοινή θέα προκύπτει και σοβαρό θέμα αδυναμίας απολύμανσης του χώρου του ΤΕΠ. Σε κάθε εφημερία περνάνε περίπου 400 άτομα από τους χώρους αυτούς, επομένως μέχρι την επόμενη εφημερίδα γίνεται απολύμανση και ενδελεχής καθαρισμός. Τώρα πώς θα εφαρμοστεί με τόσους ασθενείς;».
ΜΠΑΚΟΣ: ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Η κατάσταση είναι γνωστή στον διοικητή του νοσοκομείου, Δημήτρη Μπάκο. «Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και δύσκολα περιστατικά που δεν μπορούσαμε να τα διώξουμε. Συζητήσαμε το θέμα με τον καθηγητή κ. Μάρκο Μαραγκό αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να διώξουμε τους ασθενείς. Οι κλινικές είναι γεμάτες επομένως το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ζητήσουμε από τους ασθενείς μας να κάνουν υπομονή. Κάνουμε ότι μπορούμε ζητάμε υπομονή διότι δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να διώχνουμε ασθενείς που έχουν ανάγκη νοσηλείας».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News