Πάτρα: Κυκλοφορούν και οπλοφορούν, η αποκαλυπτική μαρτυρία στην «Π» για την αγορά όπλων
Τρεις συλλήψεις και μια προφυλάκιση για οπλοφορία σ’ ένα μήνα στην Πάτρα. Πόσο είναι εύκολο να προμηθευτεί κάποιος όπλο και μάλιστα σε συμφέρουσα τιμή.
![Πάτρα: Κυκλοφορούν και οπλοφορούν, η αποκαλυπτική μαρτυρία στην «Π» για την αγορά όπλων Πάτρα](https://pelop.gr/wp-content/uploads/2024/03/oplo-astunomikos-873x432.jpg)
Στις 8 Ιανουαρίου συλλαμβάνεται 27χρονος που πυροβόλησε στον αέρα μέρα μεσημέρι, για μια θέση στάθμευσης στον Αγ. Διονύσιο Πατρών, αφού προηγουμένως σύμφωνα με καταγγελία 72χρονου οδηγού, στην Αστυνομία, τον απείλησε με πιστόλι. Στο σπίτι και στο αυτοκίνητο του δράστη –γιου ιερέα– από τη Δυτική Αχαΐα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου λάμψης με γεμιστήρα, που περιείχε δύο φυσίγγια, ένα αεροβόλο με γεμιστήρα και 59 φυσίγγια.
Στις 12 Ιανουαρίου 40χρονος Πατρινός καταγγέλλει επίθεση σε βάρος του έξω από κλαμπ στο κέντρο της Πάτρας, με δράστες δύο άτομα. Οπως υποστήριξε στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πάτρας, βγήκαν από το κατάστημα και κρατώντας πιστόλια του επιτέθηκαν, χτυπώντας τον με τη λαβή των όπλων τους, στο κεφάλι, ενώ στην προσπάθειά του να τους ξεφύγει ένας 45χρονος -ο οποίος συνελήφθη- πυροβόλησε προς το μέρος του με ανθρωποκτόνο πρόθεση, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει. Οι αστυνομικοί βρήκαν στον τόπο του συμβάντος ένα φυσίγγιο των 9mm. Θύμα και δράστες είναι «γνωστοί» στην τοπική ΕΛΑΣ για υποθέσεις της «νύχτας».
Στις 9 Φεβρουαρίου, 35χρονος επίσης Πατρινός συλλαμβάνεται -για πολλοστή φορά- για οπλοκατοχή και οπλοφορία, ενώ κυκλοφορούσε ελεύθερος στην πόλη με περιοριστικούς όρους και δίνοντας το «παρών» στην Αστυνομία, για το συγκεκριμένο αδίκημα. Και αυτός είναι «γνώριμος» των διωκτικών Αρχών, για «νυχτοπερπατήματά». Σε ειδική κρύπτη στο αυτοκίνητό του που έφερε πλαστές πινακίδες, βρίσκεται πυροβόλο όπλο με γεμιστήρα με 4 φυσίγγια και στην κατοχή του περίπου 18γρ. κοκαΐνης. Μετά την απολογία του, τη Δευτέρα, κρίνεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. Κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει, με την «εμφάνισή» του στην Αστυνομία στο πλαίσιο περιοριστικών όρων, φέροντας όπλο (!), αλλά και για τον τραυματισμό δικυκλιστή αστυνομικού που εμβόλισε κατά τη διάρκεια βραδινής καταδίωξης στο κέντρο της Πάτρας τον Οκτώβριο του 2023.
Τα απανωτά περιστατικά επαναφέρουν στο προσκήνιο το θέμα της παράνομης οπλοκατοχής, που είχε αναδείξει προ τριετίας, η «Πελοπόννησος», με πηγές να αναφέρουν χαρακτηριστικά: «κυκλοφορεί πολύ πιστόλι έξω» (!) και την τότε ηγεσία της Αστυνομίας να κάνει λόγο για «ελεγχόμενη κατάσταση».
Μάλιστα σε πρόσφατο δημοσίευμα της «Π», αποκαλυπτική ήταν η μαρτυρία πως στην Πάτρα, είναι εύκολο να προμηθευτεί κάποιος όπλο και μάλιστα σε συμφέρουσα τιμή. «Κυκλοφορούν πολλά μετασκευασμένα όπλα. Στην Πάτρα μπορεί κάποιος να βρει με 150 έως 600 ευρώ. Πρόκειται για πιστόλια κρότου που με ειδικές τεχνικές παρεμβάσεις μετατρέπονται σε πυροβόλα, γίνονται φονικά όπλα».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σαντορίνη: Επιμένει ο Τσελέντης για το ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού, το χειρότερο σενάριο
ΒΙΝΤΕΟ γεννήθηκε το πρώτο μωράκι των «σεισμών» στη Σαντορίνη
Ο καιρός σήμερα: Συνεχίζεται το κρύο, πού θα βρέξει και πού θα χιονίσει, η πρόγνωση για την Πάτρα
Σήμερα η τέταρτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
ΒΙΝΤΕΟ η Αίτνα βρυχάται στην Ιταλία, ροή λάβας από έκρηξη στον κρατήρα του ηφαιστείου ΦΩΤΟ
Υπερωρίες: Μειώνονται οι εισφορές, πώς επηρεάζονται οι μισθοί, τι κερδίζουν οι εργοδότες
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News