Πάτρα: Στη Δημοτική Πλάζ αντί για τον Άγιο Βασίλειο η 3η προβολή του “Μοϊκανού”

Την Κυριακή 31 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ από τον Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο

Πάτρα: Στη Δημοτική Πλάζ αντί για τον Άγιο Βασίλειο η 3η προβολή του “Μοϊκανού”

Η επιβλητική ταινία του Φρεντερίκ Φαρουτσί “Ο Μοϊκανός”, ολοκληρώνει τον κύκλο των προβολών της στη φετινή ενότητα του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου, στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής 31 Αυγούστου, στη Δημοτική Πλάζ, (αντί για τον Άγιο Βασίλειο).

Οι φίλοι του κινηματογράφου θα παρακολουθήσουν μία καταγγελτική και εντυπωσιακά καλοφτιαγμένη ταινία καταδίωξης, καμωμένη με άκρα λιτότητα, που φέρνει στο προσκήνιο τον απλό ένθρωπο και την μάχη του απέναντι στο διεφθαρμένο σύστημα.

Σημείο αναφοράς για τον Γάλλο δημιουργό της, η Κορσική του υπερ-τουρισμού και της μαφίας των εργολάβων, όπου ένας βοσκός διατηρεί το κοπάδι του σε προνομιακό σημείο, πάνω στη θάλασσα και δέχεται απειλές από τους μαφιόζους – αλλά αντιστέκεται.

Όταν, σε μια αψιμαχία μ’ ένα πρωτοπαλίκαρο, ο βοσκός διαπράξει αμυνόμενος φόνο, οι μαφιόζοι και οι αρχές εξαπολύουν ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό απ’ άκρη σ’ άκρη του νησιού. Όμως ο φυγάς θα βρει τους πιο απροσδόκητους συμμάχους: την ακτιβίστρια ανιψιά του και, κυρίως, την κοινωνία των απλών νησιωτών, που παίρνουν υπό την προστασία τους τον «Μοϊκανό», όπως τον βαφτίζουν – τον μόνο ανάμεσά τους που υψώνει του ανάστημά του στην ισοπέδωση του τόπου.

Η ταινία έχει αποσπάσει το Βραβείο «Fondazione Fai Persona Lavoro Ambiente» (Ειδική Μνεία) – Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 2024.
Παίζουν:Alexis Manenti, Mara Taquin, Théo Frimigacci, Paul Garatte, Marie-Pierre Nouveau.
Η είσοδος στις προβολές του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου είναι δωρεάν.