Πέτρος Φιλιππίδης: Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί
Ο γνωστός ηθοποιός απολογήθηκε ενώπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας υπό άκρα μυστικότητα την Τρίτη. Οι εξηγήσεις του Πέτρου Φιλιππίδη φαίνεται πως δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια που συμφώνησαν στην προφυλάκισή του.
Από την αρχή του 2021 και έπειτα από απόφαση της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, οι φυλακές της χώρας έχουν διαχωριστεί ανάλογα με το έγκλημα που έχουν ή κατηγορούνται ότι έχουν διαπράξει οι δράστες.
Έτσι υπάρχουν δύο φυλακές όπου κρατούνται μονάχα καταδικασμένοι ή κατηγορούμενοι για σεξουαλικής φύσης εγκλήματα αλλά και για εγκλήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Αυτές είναι οι φυλακές Γρεβενών και Τρίπολης.
Ο Πέτρος Φιλιππίδης φαίνεται πως θα καταλήξει στις δεύτερες, στις οποίες αναμένεται να οδηγηθεί το πρωί της Τετάρτης.
Πώς οδηγήθηκε στην προφυλάκιση
Ο γνωστός ηθοποιός απολογήθηκε ενώπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας υπό άκρα μυστικότητα την Τρίτη. Οι εξηγήσεις που έδωσαν φαίνεται πως δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια που συμφώνησαν στην προφυλάκισή του.
Ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών. Ο ηθοποιός κατηγορείται για τρεις υποθέσεις. Ένα φερόμενο βιασμό με χρόνο τέλεσης το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού με χρόνους τέλεσης το 2010 και το 2014. Είχαν προηγηθεί οι κλήσεις και οι καταθέσεις των τριών φερόμενων θυμάτων που επιβεβαίωσαν όσα είχαν καταθέσει και στον εισαγγελέα.
Σε «λόγους εκδίκησης» απέδιδε τις εναντίον του καταγγελίες ο Φιλιππίδης
Στο υπόμνημά του ο Φιλιππίδης είχε αρνηθεί τα όσα καταγγέλλονται, χαρακτηρίζοντας τις περιγραφόμενες από τα φερόμενα θύματά του πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, «αποκυήματα φαντασίας». Ο Φιλιππίδης φέρεται να υποστήριζε ότι ουδέποτε τις παρενόχλησε, αλλά τώρα στρέφονται εναντίον του για λίγους εκδίκησης επειδή δεν τους έδωσε δουλειά.
Ποιους θα βρει στη φυλακή
Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, θα βρει στις φυλακές της Τρίπολης τον συνάδελφό του, πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη κατηγορούμενο επίσης για βιασμούς.
Μαζί τους θα βρίσκεται ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του. Ακόμα, ο καθηγητής Μουσικής, που κατηγορείται πως ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριες του Ωδείου.
Στην ίδια πτέρυγα ο «παιδεραστής με το βαν» Φίλιππος Λεβέντος, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 26 ετών, ο «δράκος του Αμαρουσίου», Μανώλης Κούτζης που εκτίει ποινή 16 ετών.
Πώς διαχωρίζονται οι φυλακές
Στην αναδιάταξη αυτή των σωφρονιστικών καταστημάτων και οι υπόλοιπες φυλακές εκτός Γρεβενών και Τρίπολης έχουν συγκεκριμένους κρατούμενους.
Οι φυλακές Χαλκίδας και εκείνες της Λάρισας φιλοξενούν κρατούμενους για οικονομικά εγκλήματα. Αυτές του Μαλανδρίνου είναι υψίστης ασφαλείας και έχουν για τρόφιμους κρατούμενους που θεωρούνται «μεγάλης επικινδυνότητας».
Οι φυλακές της Πάτρας προορίζονται να χρησιμοποιηθούν αυστηρά για κρατούμενους υποθέσεων ναρκωτικών.
Τέλος στις φυλακές Δομοκού που έχουν μετατραπεί σε πειθαρχικές κρατούνται καταδικασμένοι για ένοπλες εγκληματικές οργανώσεις. Εκεί άλλωστε βρίσκεται και η πλειοψηφία των καταδικασμένων Χρυσαυγιτών.
Πηγη: Dnews.gr
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News