Πρόταση Θόδωρου Ξυλιά: «Ταμιευτήρες και υπόγειες δεξαμενές σε κοινόχρηστους χώρους»

Κι άλλη ενδιαφέρουσα πρόταση κατατέθηκε από τον Θόδωρο Ξυλιά που επέστρεψε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πατρέων με τη δημοτική παράταξη του Κώστα Σβόλη.

Ξυλιά Νέα παρέμβαση Θόδωρου Ξυλιά

Η επανείσοδος του Θόδωρου Ξυλιά στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας, στη θέση του «έκπτωτου» Παναγιώτη Ζαφειρόπουλου, συνδυάζεται με δύο παρεμβάσεις. Η πρώτη αφορούσε στην πρόταση για μετατροπή του Ημιμαραθωνίου «Φάνης Τσιμιγκάτος» σε Διαδημοτικό Μαραθώνιο, σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγιάλειας, για την οποία έγραψε πρόσφατα η «Π».
Χθες, το μέλος της παράταξης «Σβόλη» προχώρησε και σε μια ακόμη πρόταση, για δημιουργία Υπόγειων Δεξαμενών Νερού σε κεντρικά σημεία της Πάτρας. «Ο Δήμος Πατρέων έχει προχωρήσει διαδικασίες για Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων, που θα χρησιμοποιεί το παραγόμενο νερό για πλύσιμο δρόμων κι ανάγκες άρδευσης. Σε παλιότερη παρέμβασή μας, μας είχαν απαντήσει ότι για να γίνει αυτό απαιτείται η εγκατάσταση δικτύου. Οταν γίνει ανάπλαση στην παραλιακή ζώνη, θα χρειαστεί δίκτυο μέχρι την Αγίου Νικολάου. Σε αυτήν την περίπτωση κι εφόσον κριθεί κοστοβόρα η τοποθέτηση δικτύου, υπάρχει και μια άλλη λύση. Να δημιουργηθούν ταμιευτήρες και υπόγειες δεξαμενές σε κεντρικές πλατείες και κοινόχρηστους χώρους της Πάτρας. Οι δεξαμενές μπορούν να εφοδιάζονται και με βυτίο, κάτι που βλέπουμε να γίνεται και τώρα σε κάποιες περιοχές. Οι ταμιευτήρες θα δέχονται όσο νερό είναι υπολογισμένο ότι θα καταναλώνεται για να καλύπτει τις υπάρχουσες ανάγκες», ανέφερε ο έμπειρος δημοτικός σύμβουλος.

Σήμερα, μάλιστα, εξέδωσε και το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ

Το νερό από τα λύματα του βιολογικού και μετά την τριτοβάθμια επεξεργασία του και αφού διαπιστωθεί η καταλληλόλητά του, μπορεί να χρησιμοποιείται για πλύσιμο δρόμων και άρδευσης, τόσων των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου καθώς και για τις γεωργικές εκτάσεις. Για την μεταφορά του στους κοινόχρηστους χώρους και γεωργικές εκτάσεις απαιτείται δίκτυο, για την κατασκευή του οποίου θα χρειαστεί χρόνος και πόροι. Έως τότε ο Δήμος μπορεί να κατασκευάσει υπόγειους ταμιευτήρες αποθήκευσης επεξεργασμένου νερού, σε κοινόχρηστους χώρους πλατείες κ.α., και την μεταφορά του με βυτία στα πλαίσια περιορισμού σπατάλης πόσιμου νερού.