Rezos Brands: Επενδύει στη ΒΙΠΕ Πατρών για παραγωγή λειτουργικών τροφίμων

Η Rezos Brands μέσα από επενδύσεις που αφορούν τη γεωργική παραγωγή με ιδιόκτητα χωράφια, την ανάπτυξη, δημιουργία και προώθηση προϊόντων όπως και τις δράσεις εξωστρέφειας οδηγήθηκε σε πολλές επιτυχίες.

Rezos Brands

Η Rezos Brands, ιδρύθηκε το 1989 στην Πάτρα, με βασικό πεδίο δράσης την εμπορία, διανομή και προώθηση προϊόντων σε εθνικό επίπεδο. Αρκετά αργότερα και συγκεκριμένα το 2012, μελετώντας τις τάσεις της αγοράς και βλέποντας πως ο τομέας της αγρο-διατροφής αποτελεί το νούμερο ένα παραγωγικό τομέα με τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης στην Ευρώπη χαράξαμε νέα  στρατηγική.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άγγελος Ρέζος «επενδύσαμε σε ένα πεδίο δράσης ιδιαίτερα ελκυστικό και ξεκινήσαμε την παραγωγή λειτουργικών τροφίμων με βάση το διατροφικό θησαυρό του ιπποφαούς. Βασιστήκαμε στη στρατηγική διαφοροποίησης έχοντας ως άξονες την καινοτομία, την ποιότητα, την γνώση και την ακεραιότητα».

Rezos Brands

Η Rezos Brands μέσα από επενδύσεις που αφορούν τη γεωργική παραγωγή με ιδιόκτητα χωράφια, την ανάπτυξη, δημιουργία και προώθηση προϊόντων, τις δράσεις εξωστρέφειας οδηγήθηκε στις εξής επιτυχίες:

@ Κατέκτησε το 1ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας  στην κατηγορία «Λειτουργικό Τρόφιμο» για το project Hippocrates Farm, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ΚΑΤΑΝΑ» ανάμεσα σε 640 έργα από όλη την Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

@ Αξιολογήθηκε και βρέθηκε στις 400 πιο καινοτόμες εταιρείες σε όλη την Ευρώπη από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

@ Κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο οργανικό τρόφιμο της χρονιάς 2020 στην Ελλάδα, για το ιπποφαές της Hippocrates Farm, μέσα από τα Healthy Diet Awards των εκδόσεων Boussias Communications.

@ Επένδυσε σε εξαγωγική δραστηριότητα καταφέρνοντας να συστήσει το ιπποφαές της Hippocrates Farm σε μεγάλες βιομηχανίες της Ευρώπης, οι οποίες το έχουν ήδη εντάξει στις δικές τους προϊοντικές γραμμές παραγωγής.

Rezos Brands

ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021

Ο Άγγελος Ρέζος τόνισε ακόμα ότι «στο πλαίσιο της ανάπτυξής μας για το 2021, έχουμε προχωρήσει σε μια σημαντική επένδυση που αφορά την παραγωγή και επεξεργασία φρούτων, λαχανικών και καρπών μέσα από καινοτόμα διαδικασία στην Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας. Η επένδυση αφορά την δημιουργία ειδικού χώρου στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις της εταιρείας με αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού αλλά και συνεργασίες με ειδικούς για τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας σε κάθε στάδιο παραγωγής.

Παράλληλα, μια σημαντική επένδυση που έρχεται να πλαισιώσει τις προαναφερθείσες δράσεις μας, αφορά την επένδυση σε επιστημονικό προσωπικό που εργάζεται πάνω στη διεξαγωγή ερευνητικών δράσεων, με στόχο την αναβάθμιση των υφιστάμενων προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρείας, αλλά και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων σύμφωνα με τις τρέχουσες και μελλοντικές τάσεις, τόσο των ευρωπαϊκών όσο και των παγκόσμιων αγορών μέσω του τμήματος Ευρωπαϊκής Έρευνας & Ανάπτυξης».

Πρόσφατες ερευνητικές μελέτες του τμήματος, αποτελούν η διαδικασία εκχύλισης βιοενεργών συστατικών από αγροτικά απόβλητα και η ενθυλάκωση για τον εμπλουτισμό λειτουργικών τροφίμων. Στα πλαίσια αυτής της μελέτης θα υλοποιηθεί επένδυση για τη δημιουργία εργαστηρίου τεχνολογίας τροφίμων στις εγκαταστάσεις της Rezos Brands στην Πάτρα αλλά και επένδυση σε μηχανήματα εκχυλιστηρίων. «Οι δράσεις αυτές θα μας φέρουν πιο κοντά στην υλοποίηση του στρατηγικού μας στόχου που αφορά την ανάπτυξη των λειτουργικών τροφίμων» επισήμανε ο Άγγελος Ρέζος, διευθύνων σύμβουλος της Rezos Brands ΑΕ