RGC 2021: Νέος σχεδιασμός για τη γεωργία και τη βιώσιμη ανάπτυξη

RGC 2021: Νέος σχεδιασμός για τη γεωργία και τη βιώσιμη ανάπτυξη

 Ολα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τις κατευθύνσεις της χώρας μας αλλά και τις ΕΕ στην μετά- κρίση και μετά- κόβιντ εποχή, θα τεθούν στις πυκνές συνεδρίες του RGC, την επόμενη εβδομάδα, στην Αχάια Κλάους.

Πρόσωπα αιχμής, μέλη της κυβέρνησης, αξιωματούχοι της ΕΕ, στελέχη της αντιπολίτευσης, θα συναντηθούν στο συνέδριο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη και θα παρουσιάσουν τους άξονες και τους προβληματισμούς της νέας εποχής.

Νέος στρατηγικός σχεδιασμός για τη γεωργία και τη βιώσιμη ανάπτυξη

Οι προκλήσεις και οι προοπτικές των νέων στρατηγικών για τον πρωτογενή τομέα, τα τρόφιμα και βιωσιμότητα θα βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίας για το νέο στρατηγικό σχεδιασμό για τη γεωργία και τη βιώσιμη ανάπτυξη,  στο  Αναπτυξιακό Συνέδριο «RGC 2021» της εφημερίδας «Πελοπόννησος» .

Ο πρωτογενής τομέας, άλλωστε, αποτελεί βασικό πυλώνα για την ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία.  

Στην συνεδρία αναμένεται να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τις κατάλληλες στρατηγικές επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα αλλά και τους στόχους της ΕΕ, για την επιτάχυνση της μετάβασης σε βιώσιμα συστήματα παραγωγής και διανομής τροφίμων με ουδέτερο ή ακόμη και θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Την Παρασκευή 4 Ιουνίου στην ενότητα με τίτλο: «Νέος στρατηγικός σχεδιασμός για τη γεωργία και τη βιώσιμη ανάπτυξη» του Regional Growth Conference 2021, συμμετέχουν οι εξής:

Σπήλιος Λιβανός, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ντέιβιντ Μπίσλεϊ, Εκτελεστικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού

Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UN WFP)

Φρανς Τίμερμανς, (ΕΕ) Επίτροπος για την Πράσινη Συμφωνία

Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, (ΕΕ) Επίτροπος Γεωργίας

Στέλλα Κυριακίδη, (ΕΕ) Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων

Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους, (ΕΕ) Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας

Νόμπερτ Λινς, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πρόεδρος της Επιτροπής

Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης

Την Συνεδρία θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Νίκος Ανδρίτσος.

Εμβόλιο: Πως θα πείσουμε τους αρνητές;

Ως το πιο ασφαλές και σίγουρο όχημα για την επιστροφή στην κανονικότητα και την επανεκκίνηση της καθημερινότητάς μας είναι το εμβόλιο.

Σύσσωμη η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα επισημαίνει ότι η το βασικό υλικό της πανοπλίας μας έναντι του κορονοϊού αποτελεί ο εμβολιασμός. Σήμερα, έξι μήνες σχεδόν μετά τον πρώτο εμβολιασμό στη χώρα μας, δείχνει ότι το μήνυμα έχει περάσει στην πλειοψηφία του πληθυσμού.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατέχει υψηλή θέση στην εμβολιαστική κλίμακα πλησιάζοντας τα δεδομένα της Περιφέρειας Αττικής.

Αυτό όμως δεν αρκεί. Το όπλο αυτό πρέπει να το χρησιμοποιήσει το σύνολο των πολιτών ώστε να χτιστεί τείχος προστασίας. Θα τα καταφέρουμε; Πώς σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και η Επιτροπής Διαχείρισης της Πανδημίας να πείσει όσους εξακολουθούν να στέκονται απέναντι στην προοπτική του εμβολίου;  

Τα ερωτήματα αυτά θα απαντηθούν στο πλαίσιο του «Regional Growth Conference» και ειδικότερα την τρίτη ημέρα του συνεδρίου, το Σάββατο 5 Ιουνίου και ώρα 9.00 το πρωί. Στο βήμα της συγκεκριμένης συνεδρίας που φέρει τη σφραγίδα της συνδιοργάνωσης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας θα είναι ομιλητές, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο γγ του υπουργείου Υγείας και αρμόδιος για τα θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο διοικητής της 6ης ΥΠε. Γιάννης Καρβέλης και ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Ι. Βασιλακόπουλος