Στο λιμάνι… εγκλωβισμένοι: Πασχαλινή ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στον Πειραιά

Μηχανικές βλάβες και απρόοπτα καθήλωσαν εκατοντάδες ταξιδιώτες στο λιμάνι του Πειραιά, λίγο πριν ξεκινήσουν για τις πασχαλινές τους διακοπές. Η αναστάτωση ήταν μεγάλη, με τις καθυστερήσεις να δοκιμάζουν την υπομονή επιβατών και πληρωμάτων.

λιμάνι Φωτογραφία αρχείου

Δύσκολη μέρα για εκατοντάδες εξοδούχους του Πάσχα, που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στο λιμάνι του Πειραιά εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν σε δύο επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία, προκαλώντας σοβαρή αναστάτωση στα προγραμματισμένα δρομολόγια.

Το Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΛΥΡΟΣ», που επρόκειτο να αποπλεύσει με προορισμό τα Χανιά μεταφέροντας 728 επιβάτες, 156 ΙΧΕ, 72 φορτηγά και 19 δίκυκλα, αντιμετώπισε εμπλοκή του κάβου στην έλικα, καθυστερώντας σημαντικά τον απόπλου του.

Την ίδια ώρα, σοβαρό πρόβλημα παρουσιάστηκε και στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΧΑΙΟΣ», με αποτέλεσμα να απαγορευτεί ο απόπλους του λόγω μηχανικής βλάβης. Το πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Αίγινα και Αγκίστρι, με 628 επιβάτες, 97 ΙΧΕ και 28 δίκυκλα. Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι επιβάτες του «ΑΧΑΙΟΣ» θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Η ταλαιπωρία των επιβατών ήταν έντονη, με αρκετούς να καταγγέλλουν έλλειψη συντονισμού και ενημέρωσης. Επιβάτης του «ΑΧΑΙΟΣ» περιέγραψε στον Realfm 97,8 την εμπειρία του, δηλώνοντας πως η εταιρεία ζητούσε την ακύρωση των εισιτηρίων χωρίς να παρέχει σαφείς πληροφορίες για το τι μέλλει γενέσθαι, ενώ η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω της αυξημένης κίνησης ενόψει των διακοπών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός από τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εξωτερικών ΧΑΡΤΗΣ

Τραγωδία στα διόδια Κοζάνης: Ζευγάρι Ελλήνων από την Ελβετία οι δύο νεκροί

Καιρός: Ανεβαίνει από σήμερα η θερμοκρασία – Πού αναμένονται βροχές την Κυριακή του Πάσχα

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για τον παράνομο τζόγο ενόψει Πάσχα – 174 συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί ήδη μέσα στο 2025

Πάτρα: Ανοίγει ο δρόμος για το «Σπίτι του Παιδιού» στην οικία Σώκαρη – Χρειάζονται 280.000 για επισκευές

Αναστάτωση τη νύχτα για αντικείμενο στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής

«Κυνήγι» ληξιπρόθεσμων οφειλών από την ΑΑΔΕ – Στόχος τα 3 δισ. ευρώ το 2025

Πάτρα: Σε εορταστικούς ρυθμούς η αγορά – Το Πασχαλινό ωράριο σήμερα Μεγάλη Τετάρτη