Συνάντηση Αλεξοπούλου με Μπούρα και Μαραγκό για το Πανεπιστήμιο

Για την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέας σχολής στο Αίγιο αλλά και για το νόμο Γαβρόγλου συζήτησαν Αλεξοπούλου και Μπούρας.

Αλεξοπούλου

Η βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου είχε συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστο Μπούρα, τον Αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας κ. Μάρκο Μαραγκό και συνεργάτες τους σχετικά με την προσέλκυση επενδύσεων στην Πάτρα και την Αχαΐα.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε με σκοπό την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών για το σχεδιασμό τεχνολογικών επενδύσεων στο Τομέα της Ψηφιακής Τεχνολογίας και των Επαγγελμάτων Πληροφορικής υψηλών προδιαγραφών, όπως Data Center και Cloud Computing. Με σαφή συγκριτικά πλεονεκτήματα η Πάτρα μπορεί να προκαλέσει και να δημιουργήσει νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας που θα σταματήσουν το brain drain και όχι μόνο θα μειώσουν την ανεργία, αλλά και θα αποτρέψουν να συμβεί το ίδιο στο μέλλον. Η κα Αλεξοπούλου και ο Πρύτανης κ. Μπούρας συμφώνησαν να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή συνεργασίας για την προσέλκυση και την προώθηση των επενδύσεων αυτών στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Στη συνέχεια, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μπούρας εξήγησε στην κα Αλεξοπούλου την πρόταση του Ιδρύματος για τη δημιουργία στο Αίγιο Σχολής Επιστημών Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών που θα αποτελέσει πραγματική αναπτυξιακή ευκαιρία για την Αιγιαλεία και μίλησε για συνεργασία Δήμου Αιγιαλείας, Πανεπιστημίου Πατρών και ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, με σκοπό η ίδρυση αυτής της σχολής να υποστηρίξει τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στην περιοχή. Οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι βιώσιμες, που είναι και το κύριο ζητούμενο. Το Πανεπιστήμιο Πατρών περιμένει ακόμα την απάντηση του Δήμου Αιγιαλείας. Η κα Αλεξοπούλου τονίζοντας και στηρίζοντας καταρχήν την αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας ανέπτυξε στους συνομιλητές της τη σπουδαιότητα του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην περιοχή της Αιγιαλείας και δήλωσε ότι απαιτείται συνεργασία από όλους και όχι μόνο αντιπαράθεση και στασιμότητα.

Τέλος, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον «περίφημο» και καταστροφικό Νόμο Γαβρόγλου για την παιδεία, ο οποίος χωρίς προγραμματικό σχεδιασμό και συγκεκριμένους πόρους «φόρτωσε» στο Πανεπιστήμιο Πατρών τεράστια έξοδα λειτουργίας έτσι ώστε με τα 35 νέα τμήματα και την υποστελέχωση, σύντομα θα εμφανίζει ζήτημα ομαλούς εκτέλεσης της εκπαιδευτικής και ερευνητικής του λειτουργίας. Τόσο η κα Αλεξοπούλου όσο και ο κος Μπούρας συμφώνησαν να έχουν νέα συνάντηση για την υποστήριξη των πρωτοβουλιών και την εξεύρεση λύσεων στα ζητήματα που έχουν προκύψει.